מנהגי ליל הסדר

מנהגי ליל הסדר

נדמה לי שבכל בית מבתי ישראל ישנו איזה שהוא מנהג או הנהגה מיוחדים בליל הסדר, בואו נשתף במנהגינו ואולי נקח לעצמנו הנהגה או מנהג שנראה לנו.. מי מתחיל/ה?

בבית הורי

עורכים את הסדר כמו בתקופת המשנה - יושבים על מזרנים, מסבים על כריות, וקרש (בדר"כ דלת) וכמה ארגזי בירה מהווים "שולחן". ויש להם עוד מנהג - שם קוראים ההגדה פעמיים (פעם בעברית ופעם בערבית)

מיקי*

New member
ארגזי בירה זה לא חמץ?!

לא מצליחה להזכר במשהו מיוחד

אצל הוריי כל אחד (ואחת)שיודע לקרוא קורא קטע מההגדה לפי סדר הישיבה (כמובן שאבא מתחיל). כל מי שיש לו קושיה או וורט או הסבר- מעלה. בשלב מאוחר לרוב מהסים את מי שיש לו יותר מידי קושיות או וורטים
<עליתי על קונספירציה: לא משנה איך יישבו, תמיד הקטע של "ואעבור... ואראך מתבוססת בדמייך" יפול עליי...
> יש מ-ל-א קטעים ששרים
אצל חמי רק הוא קורא את ההגדה במין ניגון-לימוד של ע"מ, ככה שלא מבינים מילה, והילדים מאבדים ענין וסבלנות תוך 30 שניות...
כשהוא מתעייף אחד מהבנים שלו "עוזר" לו קצת. חס מלהזכיר וורטים וכדו'. רק השירים הבסיסיים. יש שם מין קטע הזוי בו עוברים עם קערת ליל הסדר ומסובבים מעל הראש של כל אחד מהמסובים... מישהו מכיר את המנהג הזה? מחכה שנגיע לשלב שאנחנו נערוך סדר בעצמנו ואז ברור לי שהוא יהיה מאוד מכוונן-ילדים/נכדים, ברמת התוכן וההסברים. מה שחסר לי בסדרים אצל ההורים שלנו. יישר כח לר' בחור כארזים על השרשור המעניין הזה!

candy77091

New member
אצלינו זה בדיוק הפוך ממה שתארת

אצל הוריי בעלי קוראים כל קטע ויש וורטים ואצל ההורים שלי מריצים עניין..

הקטע עם הקערה הזוי?

למה? לדעתי זה מנהג מאוד יפה, עושים זאת לפני הא לחמא עניא, אצלנו עושים מזה טקס שלם.

אצלינו אין משהו ממש מיוחד..

כל אחד קורא קטע בהגדה לפי הסדר..אבל במשפחה של בעלי חמי ז"ל היה מסובב את הקערה מעל הראשים של כולם לפי הגיל ואומר "הא לחמא"

למעלה