מנהגי ספירת העומר

מנהגי ספירת העומר

איך אתם נמנהגי הספירה? שומעים מוזיקה? מתלגחים\מסתפרים? מברכים שהחיינו?

אז ככה ../images/Emo13.gif

איך אתם נמנהגי הספירה? ???....
שומעים מוזיקה? נמנעים משמיעת מוזיקה (לא כולל ווקאלית). גם ככה אני בקושי שומעת, אז זה לא ממש קשה לי...
מתלגחים\מסתפרים? השאלה לגברים בלבד, נכון?
אז אענה על אישי- הוא לא מסתפר ולא מתגלח עד לאחר שבועות. אין לי מושג איך נותנים לו להכנס ככה לקניונים...
מברכים שהחיינו? זה לא לגמרי במודעות שלי, בניגוד לימי בין המצרים, אבל אם אתקל בסיטואציה כזו, עכשיו אזכור בזכותך להמנע...
הודגש באמצעות מדגישומטיק
כל זה להוציא את יום העצמאות ויום ירושלים- זמן שמחתנו

אופס! = נוהגים

הוא לא ספרדי? והרי המנהג הוא עד ל``ד בעומר? ו..כן בהחלט שאלת הגילוח כמובן רק לגברים.

הוא אכן מעדות המזרח

אבל שנים כבר שהלא מתגלח כל ימי הספירה (עפ"י הקבלה או משהו כזה...) הוורט שלנו היה בספירת העומר, ומסיבת הארוסין אחרי. הראתי לחברות תמונות מהוורט ולאחר מכן תמונות מהארוסין, ואני זוכרת כמה חברות שהיו המומות מ"החלפת" החתן... :--D

אצלנו זה ככה====>>>>

הגברים במשפחה לא מתגלחים ולא מסתפרים. שומעים מוזיקה בווליום נמוך ביותר.קשה להימנע לגמרי. לא מברכים שהחיינו. לא הולכים למסיבות. בקיצור משתדלים.

אז ככה:

החצי לא מתגלח, שומעים רדיו קול חי שם יש מוזיקה ווקאלית ותוכניות מיוחדות לספירה, לא מסתפרים אבל, אני אישית פחות מקפידה על מוזיקה.

מיקי*

New member
אז ככה ../images/Emo13.gif כמה לא מקורי ../images/Emo13.gif

לא שומעים מוזיקה (גם לא ווקאלית - אני פשוט לא אוהב את זה). - על אף שלא מעט רבנים אמרו לי שאין לכך סמך ומותר לשמוע בימי הספירה. לא מתגלח ולא מסתפר. לא מברך שהחיינו. כל זה כמובן למעט את יום העצמאות ויום ירושלים - בהם אני מיישר את הזקן, שומע מוזיקה וכמובן מברך שהחיינו!

תשובות שלי

לא שומעת מוזיקה , תספורת לא אבל גילוח [בעלי ובני רק ביום שישי] לא אומרים שחיינו, גם לא בעצמאות ולא ביום ירושלים רק אם יוצא יום שישי

שרונס21

New member
אצלנו הכל יותר פשוט...

בעלי מתגלח בימי שישי. שמיעת מוזיקה כרגיל. ברכתי השבת שהחינו... (לא ידעתי ברב בורותי שיש בעיה... שווה ברור...) בקיצור, התימנים תמיד מעגלים פינות....
(נזכרתי בספור, אחי בקש לפני שנתיים שלא אלד בספירה כדי שלא יחשדו ש"שאהיד" הוזמן לברית. יום למחרת הבקשה ילדתי את הבן... ה' ירחם, בתמונות מהברית נראה שהמוזמנים הוזמנו לחפלה מזרחית מאשר לברית...)

ע ד י ו ש

New member
אצלנו...

בעלי מתגלח כל יום שישי , לא מסתפרים עד ל"ג בעומר... אנחנו לצערנו לא ממש מסוגלים להמנע ממוזיקה אבל שומעים בשקט(משתדלים...) לא ידעתי שיש בעיה עם ברכת שהחיינו אבל גם לא יצא לי לברך...

אצלינו

חוץ מלשון הרע אני לא שומע כלום! ולגבי גילוח אני אבדוק מה עושה זוגתי... לא ידעתי שצריך לבדוק!

אנחנו...

לא שומעים מוזיקה (מוזיקה ווקאלית: אני שומע רק מוזיקה ווקאלית חסידית-אמיריקאית, ואי אפשר שלא להנות מזה בדיוק כמו מוזיקה רגילה, אז גם את זה לא שומעים). לא מתגלחים/מסתפרים עד ל"ג בעומר, כולל כל הימים שבאמצע (כן, אפילו יום שישי). לא מברכים שהחיינו. מוזר ששאלת את כל השאלות האלה, כי למיטב ידיעתי מדובר בהלכות ולא במנהגים בעלמא. כמובן שהיקף ההלכות משתנה מעדה לעדה (עד ל"ג או עד שבועות), אבל כל השאר זה הלכה. תקן אותי אם אני טועה...

בהחלט מנהג

ומנהג ישראל דין הוא, בשולחן ערוך כל הדינים האלו מוזכרים כ"נוהגים" "נהגו".

נכון. מנהג ישראל דין הוא

ומנהגים רבים שבימי הגמרא או הראשונים היו מנהגים מקומיים, הם כיום הלכה. לא יכול לקום אדם ולומר 'המנהג הזה לא נראה לי, אני אוותר עליו'. זה בדיוק העניין עם 'מנהג ישראל דין הוא'.

בסג

New member
תיקון

בשיטת הרמב"ם (והתימנים שהולכים בפסקיו), אין שוני בין ימי הספירה או חלקם, לימי השנה. כלומר, עודכים נישואים, מתגלחים ומסתפרים ומברכים שהחיינו. (שכן מוזיקה אסורה בכל השנה, לשיטת הרמב"ם, בעקרון) גם בעדות אחרות ו/או על פי פסקי רבנים אורתודוכסים ידועים ברכת שהחיינו מאד גמישה (ואף עד היתר גמור, לזכרוני), וגם תספורת בחלק מהזמנים (ערב ר"ח, ערב שבת, ערב יום העצ', ערב יום י-ם, ואולי עוד כמה ערבים שנשמטו לי), וכן שמיעת מוזיקה בימי ההלל הנ"ל (עצ' + י-ם).

yuvalmines

New member
אצלינו

אנחנו לא נוהגים מנהגי אבילות כשאני אוסף אנשים מצידי הדרך אז אני משתדל להימנע ממוסיקה

למעלה