מנהג גידול השיער

מנהג גידול השיער

מהם המקורות למנהג לגדל שיער לילדים עד גיל שלוש? מי בדיוק נוהג אותו? אף אחד מאילו ששאלתי סביבי לא הכיר את הסיבה והכללים למנהג הזה? ואני הבטחתי לברר לכולנו.... תודה רבה מראש ול"ג בעומר שמח מאוד לכולם!!!!

החסידים

New member
אולי תשובה

אינני מתכווין להורות הלכה בפני הרב העונה אך אני חושש שהעניין הוא לא הלכתי אלא העניין הוא עצם הגילוח בהרבה מקורות מופיע ענייין "החלקה" בגיל שלוש שבו מחנכים את הקטן למצוות "לא תקיפו פאת ראשיכם" ובעל "חיבת ירושלים" בכלל לא מציין את הגיל שלוש והוא מופיע במקומות אחרים. לענ"ד זהו פשוט מנהג לספר את הילד בגיל שלוש והעניין לספר אותו בקדושה ולהשאיר פיאותיו. מקורות: "פרי עץ חיים" למהרח"ו "משנת חסידים"

אם איני טועה.....

מובא, שהאר"י הקדוש זי"ע, לקח את בנו בן שלוש למירון ל"חלקה". ברור לי שהוא לקח את בנו למירון לחלקה, אם איני טועה מובא שהיה בן שלוש, בכל מקרה, המקורות לכך הם קדומים, ומקורם בקבלה. רק בשורות טובות.

חי אדר

New member
'חלקה'

למנהג זה אין סימוכין במקורות הראשונים של ההלה. לא בתלמוד, ולא במשנה, ולא ברמב"ם ולא אצל הרי"ף ולא אצל עוד גאונים וחכמים. כל הנראה זה בא בהשפעה קבלית. אף עצם העליה למירון היא לא מחוורת מבחינת הצורך והחיוב בדבר. הגרוע מכל כי למנהגים אלו מתלווים משמעות סגולית אשר גורמת להרבה בני אדם לקיים אותם לא מתוך בדיקת מקור החובה אלא מתוך תפיסה לא יועיל לא יזיק. מתוך כך משתרשת בלב אמונה כי לא לקיים את המנהג עשוי לגרום לבעייות ולנזקים. במצב זה האדם מוצא עצמו קשור עם אמונות ותפיסות שגיות ומוטעות כאשר כל פעולותיו נעשות כדי להרחיק מעליו כל מיני נזקים שאין להם כל קשר מבחינה דתית.

למעלה