מנהג ויקינגי עתיק

מנהג ויקינגי עתיק

שמעתי פעם (ממקור אמין) על מנהג ויקינגי להוסיף מפתח לשרשרת צוואר של נערה שהגיעה לפרקה, כסימן לזה שהיא פנויה לשידוכים. אני לא מצליח למצוא לזה שום סימוכין ברשת, מצד שני אני מחפש רק באנגלית. מישהו שמע על זה ויכול להפנות אותי למקורות בשפה כלשהי? תודה!

forglemmigej

New member
לא שמעתי על המקרה הזה

ניסיתי לחפור אבל לא מצאתי כלום נשמע יותר כמו מנהג ימי ביניימי מאשר ויקינגי. הויקינגים אמנם התקיימו בימי הביניים אבל לא היתה להם תרבות מי יודע מה ובחפירות שמדי פעם מוצאים באיזור יש בעיקר סוגי מגורים מאד בסיסיים אבל לא חיי תרבות או מנהגים.

גזום הגזמת

חשבתי שאת הולכת להגיד שלא היו להם מנעולים, אבל חיי תרבות? בטח שהיו. לאנשי מערות היו חיי תרבות, אז לויקינגים לא יהיו? היתה להם מיתולוגיה עשירה וגם כתב...

forglemmigej

New member
חשבתי על זה רגע ואתה צודק..

הכתב הרוני שאתה מתכוון אליו היה משותף לכל האנשים ולא רק לויקינגים,התרבות היתה פגאנית ולא היתה מיוחדת לויקינגים הם היו מה שאומרים היום מאפיה שפשוט פשטה על כל מיני אזורים ולקחה שלל ,היתרון שלהם היו הספינות שלהם שיכלו לשוט במים מאד רדודים ובהתחלה ראו רק את הראש של הספינה שהיה בתור דרקון מה שהפחיד את האנשים שהיו באיזור המותקף . לא היתה להם תרבות כי הם בסופו של דבר נטמעו במדינות שפלשו אליהן למדו את שפתן נישאו לבנות המקום ולא כפו את תרבותם. היו עוד סבות להעלמותם כמו שמירה על האזורים המותקפים על ידי ביצורים וחומות וגם למדו לתרבת את האדמה יותר טוב באיזורי המחיה שלהם כך שלא היה צורך לחפש מקומות מחיה אחרים.

הם גם השפיעו מאוד על כל מקום שהם באו אליו

האנגלית מושפעת מאוד מניבים ויקינגים, גם היתה להם טכנולוגיה עדיפה על כל מה שידעו גם אלף שנים אחרי שהם גילו את אמריקה בעצמם. אי אפשר להגיד שלא היתה להם תרבות. אולי לא תרבות לטעמך יחסית למה שהיה בעולם באותו זמן, אבל היתה תרבות. ובינינו, מה בדיוק היה בעולם העתיק? גלדיאטורים שנלחמים עד מוות מול אריה? גם הרומאים נעלמו, גם היוונים והמצרים עם כל המתמטיקה שלהם וכו'. תרבויות נעלמות, קורה. גם הספרדים של היום הם לא אותם ספרדים שגילו את אמריקה (קצת אחרי הויקינגים...) גם היהודים זה לא אותה תרבות.

forglemmigej

New member
האנגלית מושפעת מהמון שפות

יש בה איזה 300 מילים מדנית למשל גם מנורבגית . מה שרציתי להגיד הוא שאלף הויקינגים לא היתה קבוצה אתנית הם באו ממקומות שונים היו בינהם גם סלבים המטרה שלהם היתה בעיקר שוד ולפעמים גם קצת מסחר . לפי מה שראיתי מחפירות ארכאלוגיות לגביהם לא נשמרה איזה תרבות עשירה שלימדה על משהו ושוב הם היו במדינות שונות . זה נכון שהם היו נווטים טובים וגילו את גרינלנד ואיסלנד וגם חלק מאמריקה אבל לא הביאו את זה לידיעת העולם ומי שכותב את ההסטוריה הוא כנראה זה שמקבל את התהילה
אגב הם קראו לגרינלנד כך בי היא היתה ממש אי ירוק בים באותה תקופה ואיסלנד כי היתה מכוסה שלג וקרח עקב שינויי אקלים זה השתנה חוץ מהשמות . זה נכון מה שאתה אומר על תרבויות נכחדות במיוחד זה נכון לגבי המצרים אבל לא רק . היו נדידות עמים ששינו את פני המקומות , שינו שפות ודתות. אם כבר מדברים על מהי תרבות היה שבט שהגיע ממקום ביוטלנד בשם ונדלים הם התפשטו למקומות רבים ואף עסקו בביזה ושוד ואפילו איימו על האימפריה הרומית מהם הגיעה המלה ונדליזם אבל הם בכלל לא היו כאלו אלא הגותים שהרסו את האימפריה ומי שכתב את ההסטוריה ישב בחצר הגותים ולכן ההסטוריה היתה מוטית. גם הם לא השאירו מורשת מי יודע מה . מה שנראה לי ואני לא הסטוריונית רק מאד מתענינת בה וגם בארכאלוגיה הוא שאנשים שבאים ממקום מסוים ורק עסוקים בביזה בסופו של דבר יתמוטטו ולא יהיה להם זמן להשקיע בדברים בעלי "ערך" , גם אלו שהשקיעו בדברי ערך וכל מיני תאוריות ברגע שהממשל עסוק רק בעוד ועוד כיבוש הדברים האחרים יתמוטטו בסופו של יום.

אני שמעתי שהם קראו לו גרינלנד

על מנת לפתות אנשים לעבור אליו, דווקא בגלל שהם ידעו שזה לא ככה.

למעלה