מנהטן בניו יורק

rone71

New member
מנהטן בניו יורק

שאלה. האם מיקום מלון בחלק הדרומי של מנהטן פחות טוב מהחלק הצפוני ?
או : באיזה אזור כדאי להזמין מלון ?
תודה.

sitvaniyot

New member
בכל הנוגע למנהטן צריך

לציין באיזה רחובות מדובר ולא להסתפק בדרום וצפון. ויותר חשוב, האם אתה מחפש מלון בסביבה סואנת או שקטה. וגם חשוב המרחק מהתחתית כדי שלא תמצא את עצמך מטייל 20 דקות ברגל מהתחנה למלון.

sitvaniyot

New member
איזור פיננסי ז.א.

מתאים מאד לאנשי עסקים. נסיעה של חצי שעה בתחתית למרכז העיר. הומה ביום שקט בלילה אבל קרוב לתחתית, אם בדעתך לשכור רכב סביר להניח שלמלון אין חניה. באזור יש הרבה בניה חדשה.

rone71

New member
תודה , אני בס״כ רוצה מלון ללילה כי ביום אסתובב ,,,,

בחלק העליון הייתי וחשבתי מקום אחר,
במקומות אחרים גיליתי כי יש להוסיף עוד כ 100 דולר ל 3 לילות
סוג של מיסים נוספים לעלות המלון ת במלון הזה חא ביקשו בהזמנה
השאלה האם מסוכן בלילה ללרכת באזור הפיננסי לחזרה למלון או שאחפש מקום אחר ?
יש לי זמן לשנות ללא עלות כרגע

לאונידס

Active member
כדאי להזמין באזור בו אתה מתכוון לטייל - במיוחד בערב/לילה

למשל לחציית גשר ברוקלין בערב המיקום סביר, לביקור בטיימס בלילה - לא מומלץ.
כן, בד"כ באזור הפיננסי זול יותר, ויש סיבה להפרשי עלות.
&nbsp
האם זו פעם ראשונה שלך במנהטן? איפה אתה מתכוון לטייל?
&nbsp

rone71

New member
ובכן ....

הייתי לפני שנה במספר מקומות מפורסמים כמו אמפייר סטייט בילדינג, התאומים, שייט ביום ובלילה בנהר ליד פסל החרות , הצגה בברודווי,
אין לי תכנית מיוחדת מלבד הליכה רגלית ברחובות העיר , אשמח על המלצה לזוג
נ.ב. מדוע כתבת טיימס בלילה לא מומלץ ?

לאונידס

Active member
טיימס בלילה מאוד מומלץ, ללון בדרום מנהטן אם אתה רוצה לטייל

בטיימס בלילה - לא מומלץ.

הליכה רגלית בדרום מנהטן? יש את איטליה הקטנה וצ'ינה טאון, יש את ברוקלין, תריץ גיגול מינימלי ויהיו לך המון המלצות.
האזור עני יותר באטרקציות ליליות.

sitvaniyot

New member
במקום הספציפי הזה שמאד קרוב לתחתית

ומאחר שאתם זוג לא הייתי דואגת בקשר להליכה בשעות החשיכה כי המרחק לתחתית מאד קצר ולא יקרה שתהיה היחידי שיוצא מהתחנה. בקשר לאישה לבד לא הייתי ממליצה אחרי 10 בערב ביחוד אם היא תיירת.

rone71

New member
תודה , בסוף מצאתי מלון אחר במיקום אחר ...

319 West 48th Street
Hell's Kitchen
New York
NY 10036
מקווה שהמיקום כאן יותר סימפטי לזוג ...

sitvaniyot

New member
הרבה יותר מרכזי.

צפןף, סואן וקרוב להכל. מקסימום עולים על התחתית ומגיעים בדקות. תהינו.

אוסיף כמה שאלות לגבי ניו יורק

פעם ראשונה שלי שם, נוסע עם בת זוגי.
לא חסיד גדול של מוזיאונים, אוהב להיות Outdoors.

האם הגיוני להזמין כרטיסי טיסה לפני שקיבלתי ויזה? יש לי ריאיון בשגרירות ב 20 ליוני, מעוניין לטוס בספטמבר.

אם אני נוסע לשבוע, כמה מהזמן אקצה למנהטן? אני מתרשם שרוב התיירים מטיילים רק במנהטן, בעיקר בביקור הראשון בעיר.

האם מרכז העניינים האחד והיחיד זה טיימס סקוור, או שיש עוד מקומות שהגיוני ללון בסמוך אליהם? אני אוהב לצאת להסתובב בערב מחוץ למלון\דירה, בלי להזדקק לתחבורה הציבורית.

נא שתפו מחוויותיכם.

לאונידס

Active member
אם אתה רוכש כרטיסים לפני שיש לך ויזה אתה לוקח צ'אנס

שאם לא יאשרו את הויזה יהיו לך כרטיסים שאתה לא יכול להשתמש בהם.
אם אתה מאוד בטוח שיאשרו את הויזה, ואם יש לך הזדמנות לרכוש כרטיסים בזול ואתה חושש שהם עוד מעט יתייקרו, אולי שווה לך לקחת צ'אנס.
אם אחד מאלו לא מתקיים לא נראה לי שכדאי לך לקחת צ'אנס.
אגב באתר השגרירות כתוב במפורש לא לרכוש כרטיסים לפני שהויזה מאושרת.
&nbsp
הטיימס לא מרכז העניינים היחיד, כשתכין את תוכנית הטיול שלך תראה איפה עוד שווה להיות (כולל בערב), כך גם תענה לעצמך אם יש לך מה לעשות ב NY במשך שבוע.
לי יש מה לעשות הרבה יותר משבוע ואני דווקא מעדיף ללון באזורים אחרים כמו למשל הויליג', אבל זה אני, לך כדאי לתכנן מה לראות ואיפה לישון לפי מה שמתאים לכם.
בכל זאת אי אפשר פטור בלא כלום אז לטיול ראשון איזור הטיימס נראה לי מקום טוב כבסיס לינה, אבל אני מעדיף לא ללון על הכיכר עצמה, אזורים סמוכים ושקטים יותר כמו בראיין פארק לטעמי עדיפים.
&nbsp

1Shir

New member
אני הייתי מאוד מרוצה ללון בוילג' כולל בשעות הלילה

וזאת היתה הפעם הראשונה שלי שם (מקום הלינה נבחר במקרה ולא באופן מושכל) ואם אסע בעתיד אשמח ללון באותו איזור!
אמנם יוצא לעבור הרבה בטיימס סקוור אבל זה לא היה אחד האיזורים האהובים עליי בעיר... צפוף מדי ופלסטיקי מדי
דיסקליימר: הייתי לפני עשור אז יתכן והיו מאז שינויים

כשאתה כותב "ויליג'", כוונתך לגריניץ' ויליג'?

&nbsp
כי ראיתי שיש גם איסט וילג' ועוד כמה שמות שמכילים את התיבה הזו.
&nbsp
תודה על התובנות לגבי הכרטיס.
אין לי הזדמנות לקנות בזול,
רק ששמעתי שככל שהקיץ מתקרב, המחירים עולים.

האמת שאין ככ מה לעשות בטיימס סקוור. זאת אומרת, היית פעם אחת
ראית, וגמרנו. האזור ככ סואן וצפוף והומה אנשים עד שעות מאוחרות ביותר (האמת שדווקא בשעות מאוחרות הוא הכי עמוס!), שלא באמת ככ נעים לישון שם. גם מרחק של 10-15 דקות הליכה זה לגמרי סביר.
לדעתי האישית הרבה יותר חשוב למצוא מקום לינה בקרבה סבירה לרכבת תחתית, כי גם אם מאוד אוהבים ללכת, לפעמים צריך ללכת מרחקים מאוד ארוכים (שעה-שעה וחצי), ולא תמיד זה הגיוני לעשות זאת זה. כך שגם אם הולכים רוב הזמן ברגל, עדיין מנהטן גדולה מאוד, וצריך להשתמש מדי פעם בתחבורה ציבורית.
אנחנו היינו בקיץ האחרון שבוע שלם בניו יורק, ואכן לא ממש יצאנו ממנהטן. אמנם חצינו רגלית את גשר ברוקלין וטיילנו קצת בטיילת של ברוקלין, אך מעבר לכך לא יצאנו ממנהטן עצמה, ואפילו לא הספקנו את כל מה שהיה בתכנון האופציונלי שלנו. לכן אני לא רואה סיבה לצאת יותר מדי ממנהטן בביקור הראשון, בעיקר כאשר הוא כל כך קצר.
לגבי קניית כרטיסים לפני ויזה - בדיוק מה שכתבו לך מעליי. אנחנו קנינו כרטיסי טיסה חודשים רבים מראש, אבל לבעלי כבר הייתה ויזה כך שהיה ברור מאוד שגם אני והילדים נקבל. הכול תלוי בסיכון שאתה מוכן לקחת ובהערכה שלך לגבי מידת הסבירות שיסרבו לך.

למעלה