מנהך פורום יקר....

• פותח הנושא GOTN
  • פורסם בתאריך

GOTN

New member
מנהך פורום יקר....

האם באמת מפריע לך העובדה שיש כאן דיונים על אבולוציה שבאים מכיוון קצת שונה??? זה רק מועיל לפורום הזה... קצת גיוון לא מזיק- להיפך! זה מושך עוד אנשים לכאן וכמות ההודעות בפורום הזה... לפחות מאז שאני כאן עלתה פלאים מאז הגיוון הזה נכנס... ואני אשמח פעם גם לשמוע את דעתך בנושא....

Charles Darwin

New member
אבל אין הגיון באמונה באלוהים!

מה הקשר אתה שואל? זה בדיוק מה שאני שואל את עצמי כשאני קורא חלק גדול מהתגובות כאן...

GOTN

New member
אין הגיון באמונה באלוהים????

במה יש הגיון להאמין היום?

lmatan1

New member
אולי תואיל להסביר מה ההגיון שמוצאנו

מהקופים חוץ מהביטו של אלוהים האם אפשר להגיד שיהיה נכון להבין שהקוף הראשון היה משהוא דומה למושג שאני מיחס לאלוהים כלומר יוצא מכך שאם אין אלוהים אז הקוף הראשון ששהפך לאדם הוא בעצם האלוהים רק שבניגוד לאלוהים המקורי צריך אולי להתפלל לקוף או שכפי שאנחנו רואים היום אנחנו מודים לו כשאנחנו באים אם הילדים לגן חיות וזורקים לו בוטנים אני משתדל שלא להיות ציני יש לך איזה הסבר מניח את הדעת במילים שלך בלי להביא ציטוטים וסימוכין מאנשים אחרים פשוט במילים פשוטות לאדיוט כמוני שמנסה להבין את האובססיה שלהפוך את אלוהים לקוף.בתודה מראש

lmatan1

New member
לי יש הסבר מפורט ומנומק למה כן

יש לאדם היום יותר מתמיד יש אינטרס ברור להסיר את האיום שהמושג אלוהים עשיו להפריע לאינטרסים של עסקנים ויש מי שמרויח מכך לדוגמא מי שישב במעבדה והמציא את התרופה ויוקס בטח שלא האמין באלוהים לא יכול להיות שאחד שמאמין באלוהים ימכור תרופה בכוונה לעזור לחיים ובדיבד גורמת לנזקים חמורים שמהם מתים וזה לא משנה כרגע כי הממציא מלא כסף ויכול להיות שהוא יצא זכאי כי בכסף שהוא מבר עד היום הוא חי בהרגשה שהוא יכול לקנות גם את אלוהים כי היום הכסף הוא אלוהים.

תגיד אתה קורא את ההודעות של עצמך??

תגיד אתה קורא את ההודעות של עצמך לפעמים?? זו הרי פשוט בושה. האם מישהו אמר שבגלל שמוצאנו מהקוף (מהשימפנזה יותר נכון) עלינו להתפלל לקופי השימפנזה ולהודות להם על משהו?? צורת המחשבה המעוותת שלך כל כך מדהימה!! אם אתה רוצה לעשות הקבלה בין אלוהים לבין שימפנזה זו בעייה שלך בלבד! אתה היחיד שעושה השוואה כזאת! אתה שואל מה ההגיון שמצאנו בקוף ביחס האדם מבחינה אבולוציונית? כתבתי לך על כך כבר בכמה הודעות אך משום מה נוח לך להתעלם, אולי פשוט אין לך תשובה או שזה קצת מביך אותך, אני אכתוב כאן שוב כמה נקודות - איך אתה מסביר את הדמיון העצום והמדהים ביננו לבין השימפנזים? השלד שלנו דומה כמעט שתי טיפות מים, אותן עצמות, אותם מיפרקים... יש לנו אותה מערכת עצבים, אותה מערכת כלי דם, שתי זרועות ושתי רגליים עם 5 אצבעות, אותם איברים פנימיים המסודרים באותו אופן בדיוק! כליות, לב, כבד, מעי גס.... מבחינה גנטית יש זהות של קרוב ל 98% ביננו לבין השימפנזים, מדהים לא?! אין כמעט שום הבדל בין עובר של שימפנזה בן כמה חודשים לעובר של אדם, לשניהם יש זנב ושניהם מכוסים בשיכבה סמיכה של פרווה! איך ההסבר האלוהי שלך מסביר את הדמיון המדהים הזה ביננו? האם זו איזו בדיחה פרטית של אלוהים על חשבוננו? הוא מנסה ליצחוק עלינו או משהו? להשפיל אותנו? למה שאלוהים יצור בכל חיים שכל כך כל כך דומה לנו? מאיזו סיבה בדיוק? לתורת האבולוצייה יש הסבר מצויין לדמיון הנ"ל, מאחר שמוצאנו מהשימפנזה אנו עוברים תהליכים מקבילים בזמן שאנו מיתפתחים ממצב של עובר, לכן הדמיון הרב ביננו. מה ההסבר שלך לכך? כי "ככה אלוהים רצה"?? זה הסבר שרק ילד בגנון יכול לקבל, אדם עם ראש על הכתפיים לא יכול לקבל הסבר כל כך לא רציני. קדימה תתיחס לעניין באופן רציני לשם שינויי או שאולי אתה פשוט פוחד להתמודד עם השאלות כאלו. משתמש בצלילים.

lmatan1

New member
טוב שאתה כאן אחרת היה צורך להמציא

אותך נפל לי אהאסימון והתחלתי להבין אותך. חלק מהיצורים המתקראים בני אדם אכן מוצאם מהקופים שכנעת אותי.אבל תסכים שלא כולנו אלה אם כן יש לך עינים שרואות בצורת אולטרה סאונדואתה רואה לכולם את העצמות והשלד שמתחת לעור .ומאחר ויש לך יכולת ניתוח גאונית על מה שקרה לפני 5 מליון שנה אז אכן אתה צודק שמע את התאוריה שלי שמלפני כ 4 מליון שנה אבל על תתרגז תענה ענינית .לפני איזה 3 מליון שנה על תתפוס אותי במילה חיו שבטים פרימיטיבים קניבלים .יום אחד שבט מסויים כבש את השבט השכן והחרים להם את כל הנשים הקניבלים ההמומים נשארו רק אם יד ימין מאחר ולא היה להם את מי לדפוק אז הם יצאו ליער והתחילו לדפוק קופים בדרך כלל לא קרה כלום עד שיום אחד התרחש הפלא ואחת הקופות שנראית כמו בן אדם בדיוק כפי שצינת התעברה וילדה תינוק חמוד ספק אדם ספק קוף והפרימיטיבים שנדהמו מהפלא קראו לתינוק מילואים התינוק היה בעצם תינוקת וכל בני הכפר עלו עליה ברגל ודפקו אותה וכל תינוק שנולד ממנה הפך להיות חלק מאותו זן של יצורים שהם האבות המיסדים שלך אבל היו עוד שבטים והאבולוציה שהתפתחה מאז התערבבה אם הזן הזה ואפשר למצוא מהם היום כמעט בכל מקום על הכדור .אז לפי התאוריה הזו אתה צודק מאוד בהבנה שלך הבעיה היא שלא כולנו מאותו זן כמוך בשורה התחתונה אין לי שום בעיה אם זה שאתה מעיד על עצמך שמוצאך מקוף כפי שצינת בהודעה המנומקת שלך אבל אני מבקש ממך שתבין ותאמין לי שאני לא שייך לזן הזה שמרגיש שהמוצא שלו מהקוף ובזאת נגיע להסכמה שאנחנו בעצם דומים אבל יחי ההבדל הקטן על תמהר להתרגז זוהי רק תאוריה מנומקת למה שנינו דומים אבל שונים.

יש כמה בעיות עם התאוריה שלך

בדיוק כמו תאוריית אלוהים הדמיוני והכל יכול שלך (והבלתי נראה בל נישכח) אין בתאוריה שלך שום הגיון וגם אין שום עדות או מימצא שאפשר להבין מהם שזה באמת מה שקרה. לפני 4 מיליון שנה לא היו קיימים שום שבטים פרימיטיביים של קניבלים, אלא אם כן תביא לי איזו עדות לכך, תאוריית היתפתחות האדם מהשימפנזה מבוססת בין השאר על שלדים ומאובנים רבים שנימצאו במקומות שונים בעולם והם מעידים מעל לכל ספק סביר שמוצא האדם אכן מהשימפנזה גם אם זה מאד מביך אותך אדון יקר. ואם זו התאוריה שלך אז מחובתך להסביר גם באופן הגיוני מאיפה פתאום צצו אותם קניבלים מלפני 4 מיליון שנה? מאיפה הם היתפתחו? האם אלוהים יצר אותם? מאיפה הם באו אותם שבטים פרימיטיביים שאתה מדבר עליהם? הם פתאום נחתו להם על הכוכב שלנו עם איזו חללית והתיישבו כאן כי עולמנו מצא חן בעינהם? תענה שוב והפעם בלי להיתחכם, איך אתה מסביר את הדימיון המדהים ביננו לבין השימפנזים? איך זה שלשנינו אותם איברים בדיוק (ידיים, רגליים, לב, כליות, מעי גס, מערכת עצבים, כלי דם, עיניים מפותחות....) שגם מסודרים באותו אופן בדיוק בגוף! תגיד לי בבקשה איך אתה מסביר לעצמך את הדמיון המדהים הזה ביננו? קדימה דבר לעניין בלי מישחקים של גנון, או שאולי פשוט מפחיד אותך להיתמודד עם שאלות כאלו שעלולות חס וחלילה להרוס את תאוריית אלוהים הדמיוני שלך. משתמש בצלילים.

lmatan1

New member
משתמש יקר למה אתה מתעקש

יש הבדל מהותי ביננו אתה חייב להודות התאוריה שלי היא הרבה יותר הגיונית מהתאוריה שלך אני מוכן לבוא אתך לאולטה סאונד או סי טי ולהוכיח לך שבגלל שאתה בטוח שמוצאך מקוף אז ודאי שהדמיון בינך ובין הקוף הוא מדהים חבל שאין גם סורק מוח שיבדוק שבהכרך גם המוח שלך דומה באותו אופן מדהים אני לעומת זאת מאמין באלוהים ולכן ההתפתחות שלי מתוך הרצון שלי להדמות לאלוהים באופן מדהים גם שונה מההתפתחות שלך וזה מה שמדהים כי יש לנו בעצמנו יכולת להשפיע על השינויים בגוף שלנו בהתאם למחשהות שלנו יש אמרה מאוד מפורסמת שאומרת ככה איכל שהמחשבות שלך הולכות שם אתה נמצא וזהו ההבדל אומנם קטן אך משמעותי מאוד ושוב אתה פשוט מעייף אותי כבר אמרתי לך שאני מאמין לך שאתה כל מה שאתה רוצה וחודשב להיות אז אני מבקש ממך שתאמין לי שאני כל מה שאני רוצה להיות ואם אתה מטיל ספק זז הבעיה שלך ולא שלי בקשר ללפני 5 4 3 מליון שנה אחורה לא אני ולא אתה יודעים מה קרה בדיוק ושוב אתה יכול לנבור בעבר ולהסיק מה שאתה רוצה ואני לעומתך מעדיף לחשוב על העתיד וזה מה שמדהים כי אתה לא מבין שאנחנו והחיות יכולים להיות שותפים באותם איברים אבל לחשוב מחשבות שונות תחשוב טוב לפני שאתה עונה כי אתה כהרגלך מקשיב רק למה שאתה כותב ולא מקשיב למה שאומרים לך אני מאחל לך שתהיה כל מה שאתה רוצה ותתן לי יכולת להחליט מה שאני רוצה אני שלא כמוך לא משתעשע אתך נהפוך הוא אני לומד ממך תודה שנתת לי הזדמנות להכיר פן אחר של החיים.

אתה שוב מתחמק ולא מתייחס לעניין

למה אי אפשר לקבל ממך תשובה ישירה לשאלה כל כך פשוטה? למה אתה הולך סחור סחור ולא עונה ישירות למה ששאלתי? מה כל כך מפחיד אותך? ברור שיש שוני ביננו לבין השימפנזים! בעיקר בכל הנוגע ליכולות חשיבה, אך עדיין, הדימיון ביננו רב פי כמה וכמה וכמה על השוני, ועל זה בדיוק אני שואל אותך, על הדברים הדומים ולא השונים. אם אנחנו בני האדם באמת כל כך מיוחדים ומנותקים באופן בריאתנו משאר בעליי החיים, ההגיון מצפה שיהיו לנו איברים שונים בתכלית מאשר לשאר החיות, הרי אנחנו כל כך יוצאיי דופן לא? אך ראה זה פלא, גם לשימפנזים יש שתי זרועות ושתי ידיים עם 5 עצבעות בכל אחת, וגם לנו! לשימפנזים יש מוח, עיניים מפותחות, אזניים, לב, כליות, כבד, מערכת כלי דם מסועפת, מערכת עצבים מפותחת, צלעות, מיפרקים, שלד ועוד ועוד..... וראה זה פלא גם לנו בני האדם יש את אותם איברים בדיוק! ומיקומם בגוף ראה שוב איזה פלא, זהה בדיוק למיקומם בגוף אצל השימפנזים! הדמיון המדהים הזה לא מעורר בך שמץ של פליאה? אני יודע שקשה לך לענות על שאלות כאלו, אבל בחייך תעשה מאמץ יוצא דופן, מדוע אלוהים ברא את אותם איברים בזהות כל כך מדהימה גם אצלנו בני האדם (ואנו כידוע ניבראנו בצלם אלוהים...) וגם אצל השימפנזים? אני שואל אותך שוב, מדוע אלוהים ברא בעל חיים שדומה לנו בכל כך הרבה תכונות בסיסיות? מה הפיתרון שלך לתעלומה? תן תשובה רצינית, מנומקת לשם שינויי. אכן משעשע אותי (אך יותר מכך מעציב אותי
) שיש אנשים שמבזבזים את כל חייהם הכל כך יקרים לפולחן הדת חסר ההגיון הזה. משתמש בצלילים.

lmatan1

New member
הבורא ברא בעלי חיים שדומים לנו../images/Emo77.gif

בהרבה תכונות בסיסיות.והבורא ברא אותך,יחי ההבדל הקטן מאחר ואתה לא מאמין בבורא אז אין לך את מי לשאול הבורא גם הרכיב לך באזור הראש מוח. ולמוח שלך יש יכולת מופלאה להבין בעצמך. ההתעקשות שלך לקבל הוכחות לצידוק התאוריה שאתה מחזיק בה מוכיחה שאין לך ביטחון עצמי בעצמך לעמוד מאחורי התובנות שאתה מסיק. הנסיון המעליב שלך לכתוב לי פעם אחר פעם שאני משעשע אותך ואפילו מעציב אותך שיש אנשים כמוני שמבזבזים אם חייהם על פולחן לדת שלא הגיונית בעינך רק מראה שוב ושוב את הבוז שאתה רוחש למי שלא מקבל את התובנות שאתה מחזיק מהם. מה אתה לא מבין שאתה בעצם יורה לעצמך ברגל ,אני מודיע לך בלא שמץ של ספק שאני רק מתחזק מחוסר הביטחון שאתה מפגין בנאמנות עוורת מנבכי שכלך.אני לא מנסה לשכנע אותך בצדקתי ,אני רק מבקש ממך שתאמין לי שאני ילד גדול ועשיתי את הבחירה שלי שבוע טוב.

כרגע אני דווקא חש בוז עמוק כלפיך!!

אם אתה מסוגל להאשים אנשים בכך שהשואה הנוראה התרחשה רק משום שהם לא האמינו באלוהים אז מגיע לך כל הבוז שבעולם, רק אדם רשע ואינפנטיל מסוגל להגיד דבר נורא כזה אבל עם המוח האטום שלך אתה לא תבין את זה אז חבל בכלל לנסות להסביר לך. אני מדבר כמובן על אחת התגובות שלך בפורום "אתאיזם ודת". לא הסברת מדוע אלוהים הרשע ברא בעל חיים שדומה לנו ב 98% מהתכונות, כבר פעם שלישית שאני שואל אותך את השאלה הזאת ואתה ממשיך להתחמק מתשובה, מוח נבוב שכמוך. לך תתפלל לאלוהים שיעזור לך. משתמש בצלילים.

lmatan1

New member
ואן טו טרי ואן טו טרי אואנטה מישמש

סוף סוף הבנתי את המחלה שלך אתה בז למי שמאמין באל זה סותר את חוקי התאוריה של האבולוציה הבנתי אז תחשוב רגע קח נשימה עמוקה ותקרא טוב נגיד ואין בורא והתאוריה של האבולוציה היא התאוריה האולטימטיבית אז אולי תסביר לי לא למה קוף דומה לך ב98 אחוז אלה תסביר לי לפני כן למה היטלר הרג מיליוני בני אדם .בגלל שהוא האמין בישות דמיונית או בגלל שהוא רצה כמוך לחסל את כל אלה שמאמינים בישות דמיונית ומה אתה עושה כל הזמן אם לא מטיף לאותו הדבר מי אשם בשואה לדעתך .אם אין בורא אז מי עושה את כל הפשעים שמתרחשים יום יום על פני כדור הארץ ,אם אין בורא מי אחראי לזועות שאנחנו עדים להם מידי יום ביומו איו בורא את מי תאשים את האבולוציה מה פתאום תאשים את הדתיים הם אשמים הם מאמינים בישות דמיונית ובגללם הכל אז מה ההבדל בינך ובין הצורר יש לך תשובה תשתדל לא להשתמש לפני שאתה עונה.

הגבתי כבר על הנושא ../images/Emo31.gif

הגבתי על הנושא לפני שתי דקות - בהודעה זו. היטלר הרג מיליונים כי הוא היה רשע מרושע או משוגע או שניהם ביחד, ובעזרת כוח השיכנוע שלו שלצערנו היה כנראה ממש טוב הוא הצליח לשכנע את העם הגרמני שמקור כל צרותיהם הכלכליות בנו היהודים, רק אותו ואת הגרמנים יש להאשים בפשעים ובשואה, אף אחד אחר לא אשם. משתמש בצלילים.

למעלה