מנהלי הפורום מציגים : ה-ת-ק-נ-ו-ן!

מנהלי הפורום מציגים : ה-ת-ק-נ-ו-ן!

דיברתי עם ארי-אל והחלטנו ביחד על כך שצריך (סוף-סוף) להחליט על תקנון ובו קוד התנהגות פורומי. החלטנו שמן הראוי שנתחשב בדעת שוכני-הפורום - ולכן אנו שואלים: 1. מה, לדעתכם, היא מטרת הפורום? 2. מה, לדעתכם, צריך להיות קוד ההתנהגות בפורום? עפ"י התשובות אנו ננסח את התקנון - לכן חשוב מאוד שכולם יענו. רק בקשה קטנה - זהו שרשור בו כל אחד מביע את דעתו האישית - אין טעם להגיב עליה, אין טעם לריב. כדי למנוע זאת מראש, אני מבקש שאנשים לא יגיבו להודעות אחרות בשרשור, אלא רק להודעה הזו. תודה ושבוע טוב, -רובין עוטה המגבת.

תשובה

1) מטרת הפורום (לפי סדר חשיבות) א) מקום בו יהיה ניתן לבקש ולמצוא מידע פגני וכן דיונים בנושאים הפגניים השונים. ב) המלצות ספרים ואתרים הקשורים בנושא. ג) מרחב יצירה בעבור יוצרים פגנים (שירים, סיפורים, מזמורים. לא קורות חיים של משתתפי הפורום). ד) מקום להודעות על אירועים חברתיים - כאלו שהתקיימו וכאלה שיתקיימו, כמעין "שירות לקהילה", בין אם זה נוגע ל-40 איש או רק 4 אנשים (בטעם, כמובן). על קודי התנהגות לדעתי אין כרגע מה להתדיין בכלל.

wicca sphere

New member
לדעתי :

1) מטרת הפורום: א) להיות מקום בו ניתן למצוא פגאנים אחרים בישראל ולדון על נושאים פגאנים שונים. ב) להיות מקום להודעות על אירועים חברתיים פגאנים ודברים הקשורים לקהילה המזערית שלנו עצמה ג) להיות מקום שישמש עוגן לקהילה הפגאנית (זה אחרי הכל הפורום הפגאני הכי פעיל שיש כרגע ברשת בישראל לפי הידוע לי) 2) קודי התנהגות? להשתדל לכתוב בצורה הולמת. הכוונה לא לקלל, לא לאיים.... פשוט להתנהג כמו בן אדם תרבותי.. לא ממש צריך לתת הגדרה מסוימת זה לא גנון (לדעתי לפחות).

kat re

New member
לפי דעתי..

1. הפורום הוא מקום מפגש וירטואלי לקהילה ולכן כל דבר שקשור בקהילה זכותו להופיע על דפי הפורום.(לדוגמא, דיונים , הודעות על מפגשים, ברכות מזל טוב, ואפילו מסר שמיועד לכמה מחברי הפורום בהקשר לנושא פאגאני או מפגש פאגאני) גם אם אדם רוצה לחלוק עם הפורום חוויה שעברה עליו, שהוא רואה את החוויה כבעלת אופי פאגאני, זכותה להיות כאן. 2.א. כללי התנהגות - אין בפורום, לדעתי לפחות, מקום לאיומים קללות , תיאורים מפורטים על תלישת איברים למיניהם. ב.לאף אדם בפורום אין זכות להעליב אדם אחר בכוונה תחילה. ג. ישנם שני מנהלי פורום , הם בעלי הסמכות להעיר הערות.(הכוונה להערות בסגנון: "לזה אין מקום בפורום" , "תמשיכו בדרך זאת תושעו".. וכו'... מי שרוצה להביע דעה , שיביע.. אבל שהיא תהיה בגדר דעה ולכן גם כתובה כך.

דעתי...

1. לארגן בפורום חיי קהילה, ולכתוב מאמרים שמישהו יקרא 2. כמו כל פורום אחר מן הסתם

gwizard

New member
תגובתי

1. מטרת הפורום - להוות במה לדיונים על פאגאניזם (ולא רק בישראל). זה כולל: פירסום הודעות חברתיות (אירועים, מפגשים, תמונות מאירועים וכ"ו), עזרה לאלו המחפשים את דרכם ולאלו שמצאו, הכוונה למאמרים ולינקים רלוונטיים, דיונים. 2. קוד ההתנהגות - לאף אחד לא צריכה להיות זכות להגיד מה שייך ומה לא שייך אחרי שהתקנון יוקם. כל הודעה תהיה זכאית להתקיים אם היא תואמת את התקנון שירשם, אני אישית נגד זה שלמנהלים יהיה כח אבסולוטי למחוק הודעות שלא מוצאות חן בעיניהם (אבל תואמות את התקנון) ובכך להגדיר רודנות. כמובן שלשון רעה, העלבות וכל רשרור אחר מידידנו ה"סטודנט" צריך להיות מחוץ לפורום. אלון.

Unblessed

New member
נחמד לשמוע:)

1. לדעתי הפורום כאן משתי סיבות עיקריות. הראשונה היא שנוכל ללמוד מאחרים ולשתף מידע, וזה באמת משהו שהפורום הזה מצטיין בו אני חייבת להגיד. הפורום הזה ופורום WWE הם שני הפורומים שנתקלתי בהם שאנשים באמת מבינים ואוהבים את הנושא שלו. המטרה השניה לדעתי, במיוחד בזמן כזה, כשנוצרת קהילה פגאנית קטנה, היא לעודד אנשים להכיר אחד את השני בצורה יותר טובה ולשתף אחד את השני בחוויות פגאניות וגם לא כל כך פגאניות. רק שכולנו צריכים לשים לב שלא נגלוש לרמה של (בהקצנה) שיחות של "מה שלומך" ו"מה עשית היום". 2. קוד התנהגות? דבר ראשון אני נגד מחיקות. אם תמחקו שרשור מסויים של מריבה הכעס לא יעלם. צריך לתת לאנשים להתמודד. אבל מצד שני, שאנשים לא יתפסו טרמפ, ושלא יחשבו שהפורום הוא המקום לפתור בעיות מהסוג הזה. צריך שתהיה תרבות דיבור, בלי קללות, עדיף בלי עצבים ובטח בלי זלזול. בסך הכל הפורום הוא מה שנעשה ממנו, אז אנחנו צריכים ביחד, כותבים, קוראים ומנהלים לנסות לשמור על רמת הפורום, להציב גבולות לעצמנו ולעשות מהפורום הזה מקום שנעים לבקר בו:)

Justin Angel

New member
תשובתי

מטרת הפורום היא לשרת את חברי הקהילה הפאגאנית הישראלית. זהו, מעבר לזה הכל פתוח לפירושים כיצד כל דבר יתרום למטרה האחת, יחידה וחשובה זו. משהו בסגנון דבריו של גנדי "עלינו לחשוב איך כל פעולה שלנו משפיעה על האיש הכי עני, הכי ירוד, הכי מסכן", אז בפורום כאן עלינו לחשוב כיצד כל מעשה שלנו ישפיע על הקהילה. אם משהו תורם אפילו בצורה הכי משנית ועקיפה להתפתחות הקהילה אז מקומו בפורום, אם משהו פוגע בקהילה אז אין מקומו בפורום. מעבר לזה, כל מילה, כל כלל וכל בבל"ת של ניסיון התחכמות מיותר. הפורום הזה קיים בכדי לשרת את הקהילה, וזהו המינפסטו שלו בין אם אנשים יודעים זאת או לא.

hadaraviram

New member
הצעה: "הניחו כוונה חיובית"

בקהילה וירטואלית אחרת שאני חברה בה, יש כלל חשוב המנחה את החיים בקהילה. קוראים לו "הניחו כוונה חיובית". כשמישהו כותב משהו שאתם לא מבינים, יוצאים מנקודת הנחה שכוונתו היתה חיובית. זאת אומרת, לא מפרשים הודעות של אחרים בהנחה שהן כוללות כוונות ציניות/מרושעות/מיסיונריות. משתדלים להניח את הכוונה הטובה ביותר שהמלל מאפשר. זה מונע חיכוכים מיותרים ואי הבנות. זה חשוב במיוחד בפורום כזה, שבו עוסקים בנושאים שהם בנפשם של הכותבים, ושבו מדי פעם יש שאלה של מישהו חדש שנובעת מחוסר הבנה ולא במטרה לפגוע.

Weirdi

New member
תקנון...

בקשר לקוד ההתנהגות בפורום: בגלל שאנחנו כולנו אנשים שונים עם דעות שונות ורמת העלבות שונה אי אפשר לעשות קוד התנהגות שכולם יוכלו לעמוד בו וכולם יסכימו איתו. אני לא גם לא ממש בעד בחירת הרוב [דמוקרטיה ואני אף פעם לא הסתדר] אז במקום לקבוע מראש- מידי פעם, כשמישהו יכתוב משהו פוגע, מי שנפגע פונה למנהל הפורום **בהודעה פרטית** ואומר לו: זה וזה אמר לי בלה ובלה וזה פגע בי. מפה מנהל הפורום כותב הודעה פרטית לפוגע ואומר לו שמה שהוא שבלה ובלה פגע בזה וזה. וזהו. אם הפגיעה חוזרת על עצמה- השהיה. רק כדי להדגים למה זה יותר יעיל מתקנון::: אני אישית לא נפגעת מהדברים של ג'סטין. גם אני מאיימת מידי פעם לעקור את העיניים של חברה שלי. לי אין בעיה שהוא אומר דברים כאלו. אז להודעות שלי הוא יכול להגיב ככה עד מחר אבל יש מצב שמישהו אחר כן נפגע ובמקרה זה צריך לידע את ג'סטין שלהודעת של ----- לא עונים ככה. ועוד נקודה קטנה אחרונה: פשוט חשוב לי להדגיש שאת כל ההתלננויות ובעיות פנימיות בין אנשים נפרדים בפורום- עושים בהודעות פרטיות. לא בפורום עצמו... אם זה מביע לרמה יותר חמורה של התנהגות עקבית או עונש חמור- אז מביאים את זה לידיעה של כל הקהילה.

suki da yo

New member
אוקיי זו דעתי

(אחרי שכבר כתבתי אותה פעמיים, ופעמיים נמחק לפני ששלחתי...) מטרת הפורום לדעתי, היא לשמך מקום מפגש קהילתי. דיונים שקשורים בנושא, מאמרים, שירים-פגאנים ופרשות השבוע כולם שייכים לפורום באופן ישיר, אבל גם , במידה מוגבלת, דיונים קהילתיים. לא דיוני, היי מותק , מה קורה, אבל אם קרה לי משהו חשוב בחיים, אם אני מדוכאת, אם אני חייבת לספר למישהו על זה שאתמול היה לי יו7מולדת ואף אחד לא שם לב, עצוב לי תמיד שאני לא יכולה לעשות את ז פה. אני מחשיבה את כולכם לחברים שלי, והעובדה שאין לי אפשרות להעביר מידע באופן קבוצתי תמיד קצת הפריעה לי... אגב, באמת היה לי אתמול יומולדת ואף אחד ממכם לא שם לב.

למעלה