הכנתי מעין תבשיל מעלי הגומן
יחד עם הרבה עלים אחרים (עלווה של קולרבי, עלים מהסלק) עם תערובת תבלינים כמו במתכון הזה ל
תבשיל עדשים בנוסח אתיופי. אני יודעת שזה לא אותנטי - צריך פלפל חריף אתיופי שנקרא "ברברה" berbere
אתמול הוספתי גם הל במקום הקנמון ושמתי תימין טרי במקום יבש, בתערובת הזו:
תערובת התבלינים
2 כפיות זרעי כמון
½ כפית תימין יבש
¼ כפית זרעי כוסברה
3 גרגרי פלפל אנגלי
4 עוקצי ציפורן
2 ס"מ מקל קינמון
¼ כפית שבבי צ'ילי
2 כפיות פפריקה מתוקה
הטעם פשוט מהמם!
דרך אגב בישלתי בסיר לחץ: קודם טיגנתי שני תפ"א קטנים עם שום ותערובת התבלינים, הוספתי מים ובישלתי 7 דקות בלחץ. פתחתי, הוספתי את כל העלים ובישלתי 3 דקות בלחץ.
אכלתי פעם במסעדה אתיופית בי-ם ופשוט התאהבתי בטעמים. אינג'רה עוד לא ניסיתי להכין כי רק מהמתכון התעייפתי.