מנהלת
מתחילה הספירה לאחור

לגמרי!

פעמיים כי טוב, השבוע הזה חולף מהר במיוחד
אספתי ערימה ענקית של עלים מהארגז - סלק, קולרבי, גומן (ירק אתיופי) וקצת תרד, ואני מכינה מהם ניסיון מעניין ביותר.... משהו בטעם אתיופי, הריח בבית מהמם.
 
מה זה טעם אתיופי?

אצלנו הכי אתיופי זה טף...
די טיזינג מה הכנת וקוים לדמותו של הטעם האתיופי
 
הכנתי מעין תבשיל מעלי הגומן

יחד עם הרבה עלים אחרים (עלווה של קולרבי, עלים מהסלק) עם תערובת תבלינים כמו במתכון הזה לתבשיל עדשים בנוסח אתיופי. אני יודעת שזה לא אותנטי - צריך פלפל חריף אתיופי שנקרא "ברברה" berbere
אתמול הוספתי גם הל במקום הקנמון ושמתי תימין טרי במקום יבש, בתערובת הזו:

תערובת התבלינים
2 כפיות זרעי כמון
½ כפית תימין יבש
¼ כפית זרעי כוסברה
3 גרגרי פלפל אנגלי
4 עוקצי ציפורן
2 ס"מ מקל קינמון
¼ כפית שבבי צ'ילי
2 כפיות פפריקה מתוקה

הטעם פשוט מהמם!
דרך אגב בישלתי בסיר לחץ: קודם טיגנתי שני תפ"א קטנים עם שום ותערובת התבלינים, הוספתי מים ובישלתי 7 דקות בלחץ. פתחתי, הוספתי את כל העלים ובישלתי 3 דקות בלחץ.

אכלתי פעם במסעדה אתיופית בי-ם ופשוט התאהבתי בטעמים. אינג'רה עוד לא ניסיתי להכין כי רק מהמתכון התעייפתי.
 
במסגרת תוכניתנו עוד מעט שבת

היום הכנתי פשטידת בצל מהממה
בצק דקדק עם שמן זית יוגורט סויה וקמח טף
מעליו שכבה מכובדת של שקדים וקשיו קלויים קצוצים גס
מעל כל זה תערובת בצל מוזהב לרוב מעורבת בממרח עשוי טופו שקדיה מיצלימון מלח מעט "גבינת פרמז'ן" טבעונית ופלפל שחור.

יאמי יאמי באמת
 
למעלה