מנהל מוצר - מי? למה? כמה? מתי? איפה?

vinney

Well-known member
בארץ יש תואר שנקרא ״הנדסת תעשיה וניהול״, שיכול להיות מאוד מתאים לתפקידי ניהול מוצר, ניהול ייצור, תפעול, ניהול תהליכים, וכד׳.

דווקא בארה״ב אני נתקל הרבה יותר במנהלי מוצר שהם יותר אנשי שיווק מאנשי טכנולוגיה. אם כי עוד לא יצא לי להתקל במנהלי מוצר עם תואר במדעי הדשא בלי שום נסיון טכנולוגי, זה נראה לי קצת מוגזם אפילו למוכרי האוויר האמריקאים.

בארץ יש תואר שנקרא ״הנדסת תעשיה וניהול״, שיכול להיות מאוד מתאים לתפקידי ניהול מוצר, ניהול ייצור, תפעול, ניהול תהליכים, וכד׳.

דווקא בארה״ב אני נתקל הרבה יותר במנהלי מוצר שהם יותר אנשי שיווק מאנשי טכנולוגיה. אם כי עוד לא יצא לי להתקל במנהלי מוצר עם תואר במדעי הדשא בלי שום נסיון טכנולוגי, זה נראה לי קצת מוגזם אפילו למוכרי האוויר האמריקאים.
זה מזכיר לי שיחה שהיתה לי עם בוגרת תואר במדעי הדשא שהיתה בטוחה שהיא תוכל לתרום המון בהייטק, כי במהלך התואר לימדו אותה להיות ״יצירתית״ שזה משהו שברור מאליו שבוגרי תואר במדעים לא יודעים להיות כי לא ״לימדו אותם״.

אני יכולה להבין שלבוגרי מדעי הדשא יכולה להיות פרספקטיבה שונה על נושאים כמו ניהול מוצר, במיוחד כזה תחום שמתייחס למי שעומד להשתמש במערכת כאדם, ולא בהכרח אדם טכנולוגי. אבל כן צריך להבין את הפן הטכנולוגי כדי להבין מה אפשרי ומה לא - ומה הערכות הזמנים לכל פיצ׳ר שמציעים ללקוח.

מה שכן, בוגרי תעשיה וניהול שהכרתי לרוב היו בוגרים של מסלול של מה שמכונה ״מערכות מידע״, והם השתלבו בהייטק בתור מתכנתים.

למעלה