מנהל מקרקעי ישראל

PinkMist

New member
מנהל מקרקעי ישראל

שלום... יש לי שאלה..הבנתי שכאשר קונים קרקע ברוב הפעמים היא שייכת למנהל מקרקעי ישראל ואני לא רונה אותה אלא בעצם חוכרת אותה ל49/99 שנים.. תהיתי.. מה קורה לאחר הזמן הזה? תודה :)

ענתש

New member
שוב משלמים להם לעוד

49/99 שנים (עד כמה שידוע לי עכשיו זה רק ל-99 שנים). עם זאת ראיתי שיש איזה הליך של פירוק המנהל שבו המנהל יעביר לידיים פרטיות את כל הקרקעות שגרים עליהן בצורה הדרגתית במשך הרבה שנים. לא יודעת במה מדובר אבל עו"ד לענייני נדל"ן בטוח יודע.

איריסג

New member
אצלנו בישוב

זה שאני גרה בו עכשיו , לא באבן יהודה - רוב הבתים (אם לא כולם) בנויים על קרקעות מינהל. בדיוק השבוע שלח ראש המועצה פלייר שמסביר שהם ביררו את העניין הזה, של העברת הבתים שבנויים על קרקע מינהל לבעלות מלאה של הדיירים - והבדיקה שעשו עבורו במשרד עורכי דין (שכראוי לישוב שבו אני גרה היה משרד מהמובילים בארץ....) העלתה שבשלב ראשון מדובר רק על בניינים שנבנו בבנייה רוויה (זאת אומרת - בתים משותפים) ולא ברור מתי הרפורמה הזו תגיע לבתים הפרטיים.

חברה, לא להתרגש יותר מידי

בעוד 50 בטח שבעוד 100 שנה יכול מאוד להיות בסבירות גבוהה שישראל לא תהייה קיימת וחלקים גדולים מהעולם יכוסו במים בנוסף חלקים גדולים מאוד מהאנושות לא ישרדו . מי שיצליח לשרוד יהיו לו בעיות אחרות לגמרי מאשר להתעסק עם מנהל מקרקעי ( מי יזכור אז ) ישראל .

אנחנו נשרוד.

מה השאלה

fireman

New member
חכירה לדורות

אם היום תחתמי על הסכם חכירה עם המנהל לאדמה המיועדת לבניית בית החכירה תתבצע לתקופה של 49 שנים, שנקראת חכירה לדורות (כל חכירה מעל 25 שנה נקראת חכירה לדורות) לאחר משהו כמו 7-10 שנים תקבלי מכתב יפה ממנהל מקרקעי ישראל ומהלשכה לרישום מקרקעין דרישת תשלום קטנה של כמה מאות עד כמה אלפי שקלים (תלוי אם תרוצי בעצמך או שתריצי עו"ד בשביל זה ששכרו כמובן עומד בצידו) ותזכי לרישום של הקרקע בטאבו מה שהופך את הקרקע לקרקע בבעלותך ולא בבעלות המנהל במידה ולא, תקופת החכירה תוארך אחרי פרק זמן מסויין מ49 שנה ל98 שנה. ומכאן סביר להניח שאלו יהיו צרות של אנשים מתים או של הנינים שלך.

למעלה