מנהל, עאלק!

מייקי69

New member
מנהל, עאלק!

ולי יש שאלה. יש לי בן בן 11, שלאחרונה מסתובב לו באיזה פורום ילדודסי כזה (לא העזתי להציץ). אני יודעת שמדברים שם על מוסיקה וסרטים ודמויות נערצות... גם ילדים נוספים מהכיתה משתתפים בפורום וכמובן, בין היתר, מקניטים, עוקצים ורבים. בקיצור - תוך שבוע מאז היכה בו ה"וירוס" הזה, הוא התייצב והודיע שהוא רוצה לנהל (!) את הפורום. לא פחות ולא יותר. אני לא מרשה. למה? משני טעמים: הראשון - לא הייתי רוצה שיהיה לו עוד תירוץ להיתקע בבית ובין היתר לזנוח את שעורי הבית. השני - ואולי היותר חשוב - לא נראה לי שהוא יכול להשתלט על מישרה שדורשת סוג מסוים של בגרות וסובלנות ואחריות. מה דעתכם? חשוב להבהיר שאני לא סגורה על הנושא בכלל. וזה ממש טרי. הייתי שמחה לשמוע דיעות. המון תודה.

jessy19

New member
חשוב להאמין בילדים

הנה, בי תמיד היו לא מאמינים ופקפקו ולמרות שיכלתי להצליח, דברים נכשלו כי זה היה למעשה נבואה שמגשימה את עצמה. תני לו לנסות, מקסימום הוא יוכל להוסיף עוד מנהל וביחד ינהלו את הפורום המדובר. ובקשר לפגיעה בלימודים, תתני את היותו מנהל הפורום בכך שהוא עדיין יקפיק על הלימודים ושהציונים שלו יהיו גבוהים.

רות 2

New member
יכול להיות שזו דרך לא רעה...

-לפתח את מה שאת חושבת שאין לו מספיק... סובלנות ואחריות... -יכול להיות גם שמצאת לך עוד איזה דרך שתהה נוחה עליו.. אם תהה כאן התנייה באשר להקצבת הזמן למחשב...שיעורי בית וחיי חברה מחוץ למחשב... והפלוס הנוסף תלוי כמובן בפתיחות....זו דרך להכיר גם מחוץ לאינטרנייט את החברה ופחות להיות תקוע בבית.... ** ""רוצה לנהל ..אז עליך להוכיח לי ..ולעצמך בגרות ואחריות כלפי החובות בבית ,בית ספר, והחובה שלך להיות לפעמים נטרלי לפעמים עיקש אבל תמיד סובלני באשר להקנטות של אחרים .. מסוגל לעמוד בכל המשימות האלה ????....איך ?? ואם לא תעמוד בזה ...איך אתה מצפה ממני להגיב??..." רות -בעד לתת הזדמנות לילד להוכיח עצמו בעד הסכם ..מוסכם מראש.. אם לא יעמוד בזה..

CluBeRiT

New member
בימינו...

יש לך ילדים שמנהלים את מרבית הפורומים ברשת, חלקם אפילו, בונים אתרים.. אני זוכרת שני בחורים, שעוד מהיסודי שלי בנו אתרים, בנו! וניהלו! וטיפלו באתר. לנהל פורום, זה לא כל כך מסובך, את פשוט הולכת לפי התקנון של הקודמים אלייך, משתדלת לעזור לכולם ולמחוק את מה שלא רלוונטי, {עניין של השלטת סדר} אני לא רואה איך הוא לא יהיה מוכשר לזה, והמשתתפים בפורום אכן בני גילו, אין כאן אלמנט שהוא ילדון והם מעל גילו נכון? לדעתי ? למה לא? אם זה יהיה כבד עליו הוא יפרוש מזה אחרי כמה זמן, ושיעורים.... תעשי איתו עסק, שאם הוא מנהל את הפורום הוא מחוייב לעשות שיעורים לפני זה. או אחרי זה, אבל מתישהו.

faith2

New member
ושוב מרגישה צורך להגיד...

faith2

New member
היי מייקי../images/Emo140.gif

לנהל זה לא כזאת משרה קשה
אני מנהלת 3 פורומים, ועדיין ממשיכה להוציא ציונים טובים. אני חושבת שאם הקטן רוצה לנהל פורום, כדאי שתאפשרי לו את זה...אבל עם תנאים ברורים מראש...והתנאי החשוב ביותר שאם הניהול יפגע בלימודיו, העניין יסתיים תוך דקה וחצי. מנהל פורום נמצא בפורום כמו שהוא היה נמצא לפני כן- התפקיד היחידי שלו זה להפעיל את המיחיקון, לעדכן כמה פרטים בפורום ועוד קצת ירקות מסביב. ככה שבכללי הזמן שהוא היה לפני הניהול בפורום גודל אולי בחצי שעה..זמן שהוא לא ממש עושה את השינוי. תחשבי על זה עוד קצת, ותחכי לעצתם של ההורים כאן בפורום

s h o o s h a

New member
היי מייקי

הילד בן 11 ורוצה לנסות למה לא לאפשר לו? קודמיי כבר אמרו באילו תנאים יינתן האישור לניהול אבל מעבר לכך, החשוב יותר מבחינתך ש"לא נראה לי שהוא יכול להשתלט על מישרה שדורשת סוג מסוים של בגרות וסובלנות ואחריות" ואולי תופתעי לטובה? וגם אם אין בו כרגע את הנתונים הדרושים לניהול פורום, הרי שמן הראוי שהוא יגיע למסקנה זו בעצמו מאשר ישא תחושה שלא נתנו לו צ'אנס וחשבו בשבילו שהוא אינו מוכן לצעד זה. בהצלחה

מייקי69

New member
שומעת ומבצעת ../images/Emo24.gif

לקחתי לתשומת ליבי את כל העצות. הערב הוא קיבל את הסכמתי, כולל ההסתייגויות והחוקים. עכשיו זה כבר שלו. ותודה רבה רבה כבר אמרתי?

למעלה