מנהל עסקים

G אור G

New member
מנהל עסקים

האם ניתן ללמוד באוניברסיטת חיפה לימודי מנהל עסקים יחד עם חוג נוסף שהוא לא כלכלה? לא מצאתי על כך מידע בשום מקום באתר של האונ'. ואם כן - אז מה הפסיכומטרי או הסכם שצריך לשם כך? תודה.

IdanXP

New member
לא

מנהל עסקים זה מסלול חד חוגי בלבד בכלכלה. אתה יכול ללמוד רק כלכלה כדו חוגי עם שילוב של חוג אחר כמובן.

G אור G

New member
כמה חבל

האוניברסיטה מפסידה לא מעט סטודנטים שלא מעוניינים ללמוד כלכלה אלא רק מנהל עסקים (עם תחום אחר שמעניין אותם לדוגמא). תודה על התשובה המהירה בכל אופן. ואגב, אור זה שם של בת (גם)

IdanXP

New member
למה חבל ?

קודם כל קבלי את התנצלותי הכנה על פנייה אלייך בלשון זכר :) דבר שני, צריך לזכור שרוב הקורסים ה"כבדים" והעיקריים שנלמדים באונ' במסלול מנהל עסקים, הם גם הקורסים שנלמדים בכלכלה דו-חוגי. ככה שגם אם תלכי ללמוד כלכלה כדו חוגי (ולא מנהל עסקים) אני לא חושב שתפסידי הרבה או יותר מדי. רוב התוכניות בארץ שנלמדות ברמת התואר הראשון במנהל עסקים באוניברסיטאות (לא מדבר כרגע על המכללות) הם לא ממש תוכניות טובות, לפחות אם משווים אותם לתוכניות בחו"ל ששמות דגש על תחומים כמו מימון, מערכות מידע ושיווק. כאן בארץ הדגש הוא על כלכלה והתיאוריות שכרוכות סביבה, שזה בעצם הדגש גם בדו חוגי למעשה. תפסידי קורסים כמו מבוא לשיווק, מבוא לניהול ועוד כל מיני קורסים כאלה שממש "לא נחשבים" (לא עולה לי בראש ביטוי אחר כרגע לתאר אותם...). מעבר לזה, יכול להיות שבחוג שתבחרי כחוג שני ילמדו אותם קורסים שהחסרת מהחוג השני - כמו מבוא לניהול או מבוא למשאבי אנוש שבד"כ מופיעים בחוגים כמו פסיכולוגיה ושירותי אנוש כמדומני אבל זו רק דוגמא. ככה שלסיכום, אם באמת היו תוכניות אמיתיות עם הדגשים במנהל עסקים הייתי אומר שאת מפסידה משהו בזה שתבחרי בדו חוגי, אבל כיוון שאין ממש כאלה... זה לא ממש חבל. יכול להיות שיש מכללות, כמו הבינתחומי למשל, שמציעות תוכניות יותר טובות במנהל עסקים לתואר ראשון. מקווה שהבנת את כוונתי.

IdanXP

New member
אה ועוד משהו

ד"א.... אם אני זוכר נכון כ 30 נק' זכות (אני צריך לבדוק את זה...) במסלול הם בכלל לקורסי בחירה כלליים בכל מיני חוגים באונ' שלא קשורים בכלל למנהל עסקים / כלכלה. פשוט צריך להשלים מכסה מסויימת של נקודות (120 נק') כדי לקבל את התואר.

G אור G

New member
לא כ"כ הבנתי את כוונת ההודעה שלך -

האם חבל שאני אפסיד את לימודי הכלכלה או לימודי מנהל עסקים? ואם נתחיל לעשות השוואות בין תוכניות שונות לישראל לחו"ל - מרבית הסטודנטים יצטרכו להוריד פניהם כי... אין מה לעשות ת'השוואה הזאת, זה ידוע שבארה"ב יש הרבה תוכניות הרבה יותר טובות משל אלו שבישראל, בכל זאת - ארץ האפשרויות ושות'. כשדיברתי על הפסד, דיברתי על כך שיש כאלה שלא מעוניינים ללמוד כלכלה אלא ללמוד מנהל עסקים נטו, כדו חוגי עם חוג אחר אבל מכיוון שהדבר אינו אפשרי בחיפה אז האוניברסיטה סך הכל מפסידה (כמדומני באתא ניתן ללמוד מנהל עסקים כדו חוגי עם משהו אחר חוץ מכלכלה). ההתנצלות התקבלה.

IdanXP

New member
לא הבנת

" כשדיברתי על הפסד, דיברתי על כך שיש כאלה שלא מעוניינים ללמוד כלכלה אלא ללמוד מנהל עסקים נטו..." אין דבר כזה מנהל עסקים נטו. מנהל עסקים זה מסלול בחוג לכלכלה ככה שאני אנסה לפשט לך את העניין ע"י משוואות :) - ככה : כלכלה בדו חוגי = כל הקורסים בכלכלה (מבואות, מיקרו, מאקרו, מימון) + קורסים במתמטיקה (אינפי למשל) מנהל עסקים כחד חוגי = כל הקורסים בכלכלה (מבואות, מיקרו, מאקרו, מימון) + קורסים במתמטיקה (אינפי למשל) + קורסים של מנהל עסקים (מבוא לשיווק, מבוא לניהול ועוד איזה קורס) + קורסי בחירה משאר החוגים באונ' שלא קשורים לכלכלה או למנהל עסקים. ככה שמה שהתכוונתי, שבשורה התחתונה... אין דבר כזה ממש תוכנית במנהל עסקים. מדובר בסה"כ בתוכנית הבסיסית בכלכלה (כמו בדו חוגי... שזה בעצם העיקר) פלוס כל מיני קורסים קטנים יחסית במנהל עסקים ופלוס עוד כל מיני קורסים לסגור חורים. ככה שלמעשה ההבדל בין כלכלה דו חוגי לכלכלה מנהל עסקים הוא ממש קטן כי שניהם מבוססים על אותו דבר ועל אותו בסיס. כמו שאמרתי, אין מדובר ממש בתוכנית למנהל עסקים כמו שקיימות בחו"ל... אלא מדובר במעין ניסיון שממש לא מוצלח לייצר תוכנית "מיוחדת" וייעודית למנהל עסקים. ככה שגם אם תבחרי ללמוד כלכלה דו חוגי עם עוד חוג, זה כמו לבחור במנהל עסקים ועוד חוג. אם עדיין לא הבנת, אני מציע שתפני ללינק שצירפתי עם חוברות מידע על כל המסלולים בכלכלה, תעברי על תוכניות הלימוד בשתי האפשרויות ותביני למה התכוונתי. http://hevra.haifa.ac.il/econ/new_site/books_he.html

למעלה