מנהל קומיקס יקר...

purple boy

New member
מנהל קומיקס יקר...

אני יודע שאני די חדש כאן בפורום אבל אני חייב לשאול: למה כל פעם שאני נכנס לפורום הזה, פורום קומיקס לאנשים שאוהבים קומיקס, מופיע הלוגו של אחד הדברים שעשו אך ורק נזק לקומיקס העולמי: THE COMICS CODE AUTHORITY? שנים אנשים נלחמו בדבר הזה שמגביל אותם הן בכתיבה והן בציורים. עד שלפני כשנה סוף, סוף, כל החברות, כולל מרוול העיפו את הדבר המגוכך והמטופש הזה לכל הרוחות. אז אני אשאל שוב: למה הלוגו הזה מופיע במקום ציור קלאסי או אולי עטיפה של קומיקס כמו למשל UNDERSTANDING COMICS של סקוט מקלאוד? אולי כל אחד יציע תמונה שתתאים יותר. ותיזהר, אם פרנק מילר יגיע לפורום הזה זה לא יסתיים בטוב.

effigy

New member
ת´אמת רק מרוול העיפה את זה

ואני אישית מאוד מכבד את הCCA וזה סמל שמאוד מייצג את הקומיקס בגלל שהוא הופיע על כל קומיקס בכמה 40 שנה האחרונות? חוץ מזה שאם יש לך ציור יותר טוב אתה מוזמן לשלוח לי אותו

שי אני מצטער מאד...

אבל אתה ממש מדבר שטויות. הקוד הוא מוסד ארכאי שאבד עליו הקלח. הוא נוצר בתקופה בשנות ה40 או ה50 אני כבר לא זוכר... בכל אופן בתקופה שבה היה גל אנטי-קומיקס חזק מאד בארה"ב בעקבות ספר של איזה פסיכולוג שכתב על איך שזה משחית את הנוער. בין השאר הוא טען שם שהתלבושת של רובין מעודדת הומו-סקסואליות. בכל אופן זה הגיע לשריפה המונית של חוברות ושימועים בסנאט. בסופו של דבר על מנת להרגיע את הרוחות הקימו את הקוד שבו היה מפורט את כל הדברים שמותר לשים בחוברת. וד"א מטרה נוספת שלו הייתה רצונן של חברות קומיקס להוציא מעסקים את חברת הקומיקס המובילה באותה תקופה שעסקה בעיקר בז´אנר האימה ושמה היה EC Comics שלימים נודעה בתור Mad- כל ההגבלות בקוד כאילו כוונו ספציפית אליה. כבוד? לא ממש. אני חושב שכל הכבוד למרוול שזרקו את הקוד לקיבינימט.

Scum Bunny

New member
כאילו דה?

התלבושת של רובין אכן מעודדת הומוסקסואליות. אני מתכוון, ראית אותה? הדבר היחיד שחסר בה זה ביריות. מתרומם קטן שכמוהו :)

טרקן

New member
קוד הקומיקס

הנה כתבות מעניינות על קוד הקומיקס ועל פרדריק ורטהם כותב הספרSeductionof the innocent ´(הפיתויים של התמימים) בעקבותיו נוצר קוד הקומיקס, שמופיעות באתר הקומיקס העולמיLAMBIEK

purple boy

New member
נראה לי שהעטיפה של....

Action Comics #1, הקומיקס שבעצם התחיל את כל עידן גיבורי העל, יכול להתאים.

effigy

New member
טוב אז אני עצלן שוט מי...

אבל אני יחליף אחרי האירוח כי הדרכתי את האורח לפי הCCA

effigy

New member
CGC

זאת וועדה שמגישים אלייה קומיקס אספני והם קובעים מה מצבו לפיו נקבע הערך האספני ביתר דיוק (0-10 ) וכן המחיר... יש בכעל גיליון וויזארד בסוף הסבר של בדיוק מה כל חלק בCGC מסמל (צבע,מספר,טייטל וכו´) חוברות שCGCו לא כדאי לפתוח...

chatenoire

New member
במילים אחרות...

אנשים שקובעים איזה חוברות טובות מדי בשביל שחס וחלילה יקראו אותן.

purple boy

New member
לא בדיוק...

בפשטות ובקיצור: CGC זאת חברה שלוקחת חוברות, עוברת עליהן עם מיקרוסקופ במטרה למצוא פגמים שונים ומשונים (כמו קפלים, קימוטים, שבירת צבע וכו) ולאחר מכן אוטמת אותן באריזת פלסטיק מיוחדת שמגנה על החוברת מפני סכנות שאורבות לה מעבר לפינה (כמו מים, אוויר, מגע וכדומה). בקיצור, אריזה ששומרת על הדירוג שהם נתנו לאורך הרבה מאוד זמן. מאחר והאריזה אטומה לגמרי אי אפשר לפתוח אותה (אפשר לפתוח אבל אז צריך לדרג שוב את החוברת) ולכן יש רבים שאומרים שכל העניין מיועד לאנשים שלא קוראים את החוברת. אז זהו, שלא. אנשים שיש להם חוברות מאוד נדירות וישנות כמו Amazing Spider-Man 1 רוצים שמישהו ידרג להם את החוברת כדי שהם ידעו בכמה למכור אותה. ומהצד השני יש את הקונים שלא רוצים לקנות חוברת במצב רע במחיר של חוברת במצב טוב, וכאן נכנס הדירוג. לסיכום, כמו שאתם לא רוצים לקנות מכונית ולגלות אחר כך שיש לה בעיות במנוע, כך אוספי הקומיקס לא רוצים לקנות חוברת בעשרות אלפי דולרים ולגלות שיש לה קרע. במקרה של המכונית אפשר להעביר אותה בדיקה תמורת סכום סימלי, בדיקה שמגלה את כל הבעיות (אם יש). במקרה של חוברת הקומיקס אפשר להעביר אותה בדיקה ב CGC.

illustrator

New member
בעיה קטנה

מי שקונה חוברת שעברה דירוג CGC לא פותח אותה מהסיבה הפשוטה שברגע שהדירוג מתבטל, ערך החוברת יורד בצורה דרסטית. באקט אחד פשוט ולכאורה חסר-משמעות, ערך החוברת יכול לרדת מ-2000 דולר ל-20-30 דולר. הטמטום בכל שיטת ה-CGC הוא המחירים המופקעים שמוצעים עבור חוברת עם דירוג גבוה, מה שהופך את החוברות לבלתי-קריאות.

effigy

New member
זה מיועד לפאנטים\אספנים

שרק קונים חוברות מספר אחת ותולים על קיר בחדר מיוחד... או "שמים בקופסא שאף אחד לא ייגע"(ערן באייקון על לייט סייבר)... עכשיו מוצע בEBAY GL מספר 1 ב25000$(!) CGC גרידד... מה שקורע אותי זה שאני אף פעם לא אדע את הסיפור שבפנים.. מישהו יודע את הסיפור של אקשן קומיקס 1?

למעלה