מנהל רשות המסים: נמליץ להקטין את הפטור ממס על רכישות מחו"ל

trilliane

Well-known member
מנהל
מנהל רשות המסים: נמליץ להקטין את הפטור ממס על רכישות מחו"ל

האם הפטור ממס על רכישת מוצרים בחו"ל עד סכום של 75 דולר כיום ירד לסכום של 50 דולר, או אפילו יבוטל לחלוטין? ברקע המאבק בין הרשתות הקמעונאיות והיבואנים לבין ציבור הצרכנים אמר (לפני שבוע) מנהל רשות המסים, משה אשר, בריאיון לאולפן ynet כי בכוונת רשות המסים להמליץ על הורדת הפטור.

"בעולם המגמה היא לבטל את הפטור", אמר אשר. "אנחנו רואים שהאיחוד האירופי קיבל החלטה שתוך שלוש שנים כל מדינות האיחוד, שקיים אצלם פטור עד 25 דולר - הוא יבוטל לחלוטין. באוסטרליה היה פטור מאוד גבוה והוא ירד לאפס. המדינות מבינות שהן צריכות היום להגן על העסקים המקומיים שלהם".
https://www.ynet.co.il/articles/0,7340,L-5134904,00.html

מנגד הפטור בארה"ב גדול פי כמה... לא כל המדינות מבטלות, וההבדל בינינו לבין אירופה הוא ששם יש איחוד אירופאי ותנאי מסחר שונים, וגם קל יותר להשיג דברים מיוחדים. בישראל קשה (למשל) להשיג מידות גדולות בבגדים או בנעליים, והיבוא הוא מפלטם של רבים שלא מיושרים על פי המכנה המשותף הרחב והנוח ליצרנים וליבואנים.

אני לא מתגעגעת לימים שהפטור היה רק עד $50...
זה היה ממש מגביל. פירוש הדבר שלא אוכל לקנות יותר שמלות או בגדים מיוחדים בחו"ל בלי לשלם מיסים (ולאחרונה החנות הגרמנית החביבה עליי הכפילה את מחיר המשלוח מ-€10 ל-€20... כלומר פחות משתלם לפצל משלוחים או שעלות המיסים תעלה משמעותית). זה לא יעזור לחנויות הבגדים בישראל כי אני לא מזמינה את מה שהן מוכרות, כך שהן לא ירוויחו, רק אני אפסיד.

נקודת האור טמונה במשפט "אנחנו נשב עם השר (האוצר) ונציג את עמדתנו". כחלון הוא פופוליסט לא קטן והוא יתקשה לעשות צעד כזה שיקומם עליו את העם, קל וחומר אם יש ניחוח בחירות באוויר. נחיה ונראה.

Arrowhead

New member
אוסף של שטויות

לגבי המיסוי הוא עושה Cherry picking קלאסי, הוא לוקח מספר מדינות שמתאימות לתזה שלו וקובע שיש מגמה לבטל את הפטור. הוא לא טורח להשוות את המיסוי הכולל שמשלם אזרח ישראלי ונניח אזרח באוסטרליה (אני מדבר על % המס ועל הרשימה הארוכה של המיסים עקיפים שיש במדינה).

יש גם את הפנינה הזו:
"באינטרנט יותר זול מכיוון ששם יש פחות עלויות, אין שכר דירה, אין ארנונה, אין דברים שבישראל יש אותם ואפשר להגיע למוצרים הרבה יותר זולים"

אז הפתרון שלו זה שהאזרחים יסבסדו את העסקים שאין להם יתרון תחרותי על חו"ל ושמסרבים להתאים את עצמם למציאות שאנשים קונים יותר ויותר באינטרנט.

מפחיד אותי לחשוב שאם אמזון באמת תיכנס לפה נראה לי שכמו בברית המועצות פשוט ננכה % מסויים משכרו של עובד על מנת לתמוך בתעשיות המתקשות להתחרות.

תעשיית האופנה לא שונה בשום צורה מתעשיית הטקסטיל, אם הם לא יכולים להתחרות אז אין להם זכות קיום, בטח שלא על חשבון משלם המיסים הישראלי.

rexcor

New member
זה יהיה מאד מצער כי יש הרבה דברים איכותיים שאין בארץ

וגם אם איזה סוחר ישראלי בכלל יחשוב להביאם הם יעלו פי שתיים במקרה הטוב.קצת קשה להאמין שגם אם היו פוטרים אותם ממעמ הם היו טורחים להזמין סחורות איכותיות יותר במקום סיניות...

למעלה