מנהרות הכרמל

petpatrol2

New member
אני חייב להודות

בהתחלה נורא התלהבתי מהפרוייקט, אבל עכשיו שאני רואה הדמיותש לו, נראה לי שזה יהיה די מפגע לעין... הרבה יותר נחמד כל הירוק הזה... וכן, אני יודע שהפרוייקט הזה חשוב למצב התחבורה והכל, אני רק מתכוון מבחינה ויזואלית.

G riffin

New member
לא כל כך ירוק ....

האיזור הזה של הוואדי נראה כמו מזבלה כבר שנים . אני אישית עדיין מתלהב מהפרויקט אבל אני יכול בהחלט להבין את אלה שרואים בו מפגע סביבתי .

ILoveNadav

New member
זה נראה מסובך מאוד!!

וזה לא יפה בכלל... יכלו לפחות לגרום לו להיראות טוב.. תראה איך זה נראה!!

G riffin

New member
אני יחזור שוב .

אני מבין איך פרויקט זה יכול להרתיעה אנשים מבחינה ויזואלית אבל עלפי דעתי הוא נימצא באיזור דיי מוזנח שלא כל כך נראה מרשים במיוחד מלכתחילה . לגבי רמת הסביכות שלו אין יותר מדיי מה להתלוננן אני מניח שלא היו להם הרבה אופציות לתכנון .

ozrok

New member
איזור מוזנח?

אינני מסכים איתך. הואדי בו שוכן ה"גראנד קניון"- אותו מבנה שאותו ניתן לראות בהדמיות, הוא איזור שוקק חיים ואחד המרכזיים בחיפה (בזכות הגראנד קניון). הואדי הירוק והמקסים שמתחבא מתחת לגשרים האימתניים, איננו מוזנח כלל וכלל- הוא פשוט ואדי ירוק שיהפוך למפלצת בטון שמתאימה לכביש בינעירוני ולא לשכונה בחיפה. אני מכיר ומוקיר את נחיצות מנהרות הכרמל- אבל למה כל כך אגרסיבי?

G riffin

New member
אני לא אומר שהוואדי...........

מוזנח אלה שבאותו האיזור בוואדי שמעליו יעברו המחלפים הוא איזור מוזנח . אתה מוזמן לבוא ולראות בעצמך . וכשאמרתי מוזנח לא התכוונתי לגראנד קניון . " למה כל כך אגרסיבי? " האם אתה יכול לתכנן משהוא פחות אגרסבי ? אתה חושב שאפשר להוריד את אחד הגשרים ? אני מסכים איתך זה לא אחד הפרויקטים היפים שיצא לנו לראות בשנים הקרובות אבל בהחלט אחד המרשימים .

ozrok

New member
אני מכיר את הואדי

ידידי, אני דווקא לא חושב שהואדי מוזנח. אני מכיר את המקום כי גרתי בקרבתו. לדעתי, ולדעת ארכיטקטים רבים (אשתי וחבריה לעבודה...), מדובר בתכנון ממש אגרסיבי ומכוער. אגב, אתה יוגע אם התמונות מהימנות? מאיפה הן נלקחו? אין לי תכנית חלופית, אך זה לא אומר שהתכנית הזאת טובה. היא פשוט הורסת את הואדי.

G riffin

New member
עלפי מה .............

שידוע לי התמונות במקור מהאתר של עיריית חיפה . אבל סביר להניח שאילוסטרציות ברמה הזאת הם הדבר האמתי . "לדעתי, ולדעת ארכיטקטים רבים (אשתי וחבריה לעבודה...), מדובר בתכנון ממש אגרסיבי ומכוער" על טעם ועל ריח.................... אני לא אתווכח איתך בנושא הזה כי אני מבין למה הפרויקט הזה נראה לך מכוער . הרבה גם ממה שאתה אומר עכשיו נאמר על הגראנד קניון לפני שנבנה . אז מה שאפשר להגיד זה נחכה ונראה .

ozrok

New member
מה שנכון נכון ../images/Emo13.gif

בינתיים כולם אלופים בהדמיות. שיתחילו לעשות משהו.

הואדי הזה הוא הזנחה של ממש

כאחד שנאלץ לעבור סיור באותו ואדי (נאלצתי לבחון אותו לקראת בחירת מקום בקרת הביוטופ בביולוגיה מוגבר) , מדובר במקום מאוד מאוד מוזנח, ביוב זורם בשפע על חשבון הנהר ששכן שם טרום בניית הגראנד קניון, שרידים רבים של "תשמישים" השייכים למסוממים ונרקומנים שמעבירים שם את הלילות והמון המון אשפה. מה שכן, נכון שאותו מחלף עצום יפגע בירוק וכבר עכשיו חלקים רבים מאוד של הצמחייה כבר אינם עקב כיסוח מאסיבי של הואדי משני מפניו כדי להכשיר את השטח לקראת עבודות הכרייה שיחלו בקרוב ובנוסף, גם חלקו הימני של הר ספיר בשלבי כיסוח לקראת הקמת מחלף שמחה גולן (הנכלל בתמונות) ועבודות הקמתו יסתיימו תוך שנתיים לכל היותר. דבר שמאוד מעציב הוא שבית המשפט הותיר לחברות הקבלן להתחיל בעבודותיהם למרות הדרישה לפיצויים מקרב אותם דיירים הגרים בסמיכות לאתרי העבודה (אני אישית גר בסמיכות לאותו ואדי וישנה התעלמות מוחלטת מאיתנו, כנ"ל בית המשפט שבמשך למעלה מ8 שנים משחק בדיירים ומאלץ אותם לעבור מועדה לועדה, ממשפט למשפט, בעוד אלו שופכים עשרות אלפי שקלים כדי לממן עורכי דין).

למעלה