מנה עיקרית

roniel405

New member
מנה עיקרית

שלום לכולם
הבן שלי טבעוני, ולמרות כל המאמצים, פשטידות וקציצות לא מצליחות לי בלי ביצים. אני צריכה מנה חגיגית.
אני משתמשת בטחינה או זרעי פשתן טחונים כמדביקים. ניסיתי מירקות, מעדשים ואפילו מאורז, אבל הכל יוצא מיובש ו/או חסר טעם.
האם אפשר מתכון אחד ללא טיגון שאי אפשר להרוס, שלא יצא מיובש ולא יתפרק?
תודה
 
מנות עיקריות יש ללא סוף

לזניה היא אחת המוצלחות שבהן
תפוחי אדמה אפויים עם בצל ובטטות
מוסקה טבעונית משבבי סויה
כל פסטה עם רוטב עשיר בירקות וגם קוביות קטנטנות של טופו
ירקות אפויים בתנור במעטה של קמח חומוס מעורבב בסודה ומתובל
המדביק הכי טוב הוא קמח חומוס, גם שבבי תפוחי אדמה
מיובש קשור ליחס בין כמות הירק והמדביק וגם השומן במנה.

אם תהיי יותר ספציפי יעלו רעיונות
 

נטאשKה

New member
מה שאת שואלת בעצם זה איך להדביק קציצות טבעוניות

ושיצאו לא מתפרקות ולא יבשות?

גררי קישואים לתוך כל קציצה - הטעם לא מורגש, זה בריא והם מוסיפים המון לחות. הדביקי עם קמח חומוס או עם קורנפלור וטיפה מים, או עם טחינה בקציצות שהטעם מתאים (כי זה טעם מאוד משתלט).

טיפ בכלל לאפיה - אל תכניסי את הקציצות לתנור לפני שהתנור מגיע לשיא החום המיועד. זאת טעות נפוצה והיא מייבשת את האמ-אמא של האוכל
 

roniel405

New member
מיקי ונטשה תודה

זה לא רק להדביק, גם אבל אם זה נדבק זה יוצא כמו סוליה כי אין את אפקט האוריריות שנותנת הביצה, ולא בגלל חום התנור.
לקמח חומוס יש טעם מאד שולט ולא ממש אהבנו אותו.
אני מכינה מוקפץ עם סייטן/טופו שיוצא טעים, אבל אני מחפשת מנה אחרת שתהיה חגיגית ועדיף משהו שאפשר
להכין מראש, והכוונה לשעתיים ולא לימים מראש.
 
שבבי תפוחי אדמה

מדביקים מצויין וקמח חומוס שמים במידה ואז טעמו נעלם, בפרט אם מתבלים , אווריריות יתנו לך ירקות מגוררים כמו קישוא, בצל, גזר,כרובית מפוררת... גם קוואקר מדביק ומאוורר
 

ladybug6

New member
כמה המלצות ורעיונות

1. פשטידת בצל
http://tivonim-blog.co.il/פשטידת-בצל-טבעונית/
&nbsp
2. פשטידת כרובית ותירס
http://vegansky.wordpress.com/2013/04/12/no-eggs/
&nbsp
3. לביבות כרובית ובטטה מצוינות שאפשר גם להכין בתור קיש
http://tivonim-blog.co.il/חגיגות-עם-בטטה-וכרובית/
&nbsp
4. קיש פלפלים "וגבינות"
http://tivonim-blog.co.il/קיש-פלפלים-וגבינות-טבעוני/
&nbsp
5. קיש פטריות ובצל
http://tivonim-blog.co.il/mushrooms/
&nbsp
ועוד רעיון ל"מנה עיקרית" - שניצל פורטבלו
http://tivonim-blog.co.il/שניצל-פורטבלו/
אפשר גם להכין פורטבלו ממולאות ואפויות בתנור, ממלאים אותן בתערובת של הרגליים הקצוצות, פטרוזיליה, פירורי לחם, צנוברים, מלח פלפל ושמן זית. יוצא מאוד חגיגי וטעים.
&nbsp
מנות עיקריות נוספות שאפשר להכין: לזניה, פאי רועים (עם טחון מהצומח), קנלוני במילויים שונים, "פאי בשר" (יש גם לזה מתכון בבלוג 'לא על החסה לבדה'), רביולי ברוטב רוזה, כיסונים במילוי תפו"א ובצל מטוגן.
&nbsp
ממליצה גם לנסות את המתכון הזה לקציצות טופו:
http://cooking.einatnutrition.co.il/?p=215
&nbsp
&nbsp
בהצלחה!
 

roniel405

New member
תודה ליידי. הפשטידת בצל נראית נהדר

על השאר עוד לא הסתכלתי
 

נטאשKה

New member
את אפקט האווריריות שאת מדברת עליו יתנו לך הקישואים

הם יכניסו לחות. את יכולה להדביק עם קמח תפו"א אם את לא אוהבת את הטעם של הקמח חומוס. ערבבי אותו עם ממש מעט מים, או כאמור למשל עם קורנפלור וקצת מים.
 
2 הצעות שלא כוללות קציצות

פסטה (אצלי מקמח מלא) עם ירוקים מטוגנים (הכוונה לברוקולי, שעועיץ ירוקה ואפונה. אפשר אם יש להוסיף גם אספרגוס. הכל מטוגן עם בצל ושום בשמן זית וזה יוצא מצויין- הילדים הבררנים שלי אוכלים את זה. אפשר גם להוסיף קצת לוביה יבשה מבושלת להגדלת כמות ברזל וחלבון מלא).
אופציה נוספת היא אורז פרסי עם שעועית (או לבנה או ירוקה) וגזר. גם חלבון מלא, גם משביע, גם טעים וגם חגגי מאוד (כשעושים עם התפו"א בקרקעית הסיר והופכים את הסיר זה נראה כמו עוגה מצויינת)
 
אם אפשר להציע כיוון אחר

ירקות ממולאים. ניתן למלא פלפלים מכל הצבעים, קישואים [גם זוקיני או עגולים], חצילים, בצל, כרובית [כן!], גזרים, תפוחי אדמה, פטריות, עלי מנגולד, כרוב משני צבעים, עגבניות, סלק, דלוריות או דלעות מכל הסוגים, בטטות ומה לא?
בחרי אחד מהירקות הנ"ל וכתבי בגוגל "X ממולא טבעוני" ומיד תקבלי שלל מתכונים מחממי לב.
אני באופן אישי ממליצה על מתכונים של "לא על החסה לבדה", the vlog, "טבעוניות נהנות יותר", ו-siv-food, שאצלי יוצאים מאוד מוצלחים.
 
יש לי רעיון מעולה!

לפני שבוע הכנתי דלעת "יפנית" ממולאה. זו הדלעת הכתומה מאד, בגודל של כדורגל קצת מעוך.
אפיתי עשר דקות, ואז חתכתי לה פתח, רוקנתי מסיבים ומזרעים, שטפתי ושימנתי ואפיתי עוד חצי שעה.
ואז מילאתי בריזוטו אספרגוס שנשאר לי מיום קודם!

ולמה זה רעיון כ"כ מעולה? כי בעבר מילאתי דלעת כזו באורז, מג'דרה, בורגול עם פיצוחים - וזה היה מעולה אבל ברגע שפרסתי, הכול התפרק. נכון שלא משנה ו"הכול מתערבב בבטן" - אבל בחג כיף להגיש משהו שגם יפה להגיש אותו.
והריזוטו, מטבעו הדביק, פשוט נשאר יחד עם הפרוסה הטעימה כל כך של הדלעת.
למען היופי פיזרתי מעל גם שקדים מטוגנים.

שכחתי להגיד שאפיתי עם הריזוטו עד שהיה חם מאד! וכשראיתי שזה לא מתחמם, נתתי בליץ במיקרוגל.

נ"ב אפשר לאפות את הדלעת מראש ולשמור במקרר עד המילוי והאפייה עם המלית!
התמונה צולמה ברגע האחרון ובתנאים בלתי מחמיאים... אבל בחיי שזו היתה אחת המנות הכי טעימות שאי פעם הגשתי וגם היתה יפה


 

roniel405

New member
היי תמר

נתת לי רעיון נהדר, עשיתי משהו דומה עם דלעת ערמונים ממולאת בבורגול.
תודה
 
מבינה אותך מאד

הבן שלי טבעוני ואני מתלבטת כל יום בשאלה הזו
כשאין לי זמן- הכי פשוט לקנות- , למשל חבילות של סייטן (ויקר אימים) בטעמים שונים, או בורקס תפוחי אדמה, , או טחון מהצומח של טבעול, ולהכין ספגטי בולונז

כשבא לי להשקיע אני מכינה כיסונים מאודים ממולאים בתפוחי אדמה/ בטטות, קטניות או ירקות
או ממולאים- בעיקר פלפל או כרוב
או פלאפל בתנור
קציצות.. אני אופה (
הכנתי כמה פעמים סייטן בעצמי- והיה מוצלח וטעים, רק המון עבודה
קציצות אני אופה בתנור (לשמירה על הגזרה) אבל... הן אכילות פלוס מינוס, אבל לא הצלחתי להגיע למשהו ממש טעים, ניסיתי את כל המתכונים, מה שאכן גיליתי שטוב להוסיף קישוא מגורר, ואני מוסיפה קורנפלור או קמח תפוחי אדמה, להדבקת העיסה
כאמור. אכיל אבל לא נפלא..עדיין מחכה לטעם מנצח
פשטידות -הכנתי פעם פשטידת תירס וברוקולי, כשהבסיס היה בצק פריך, זה יצא מעולה....

בהצלחה- ושתפי אותנו אם תמצאי משהו מעולה
 

roniel405

New member
הבעיה שהבן לא גר בבית

וכשהוא מגיע צריך לעשות פרוייקט. כשאני מכינה אוכל מהיר יוצא טוב, כשאני מתכננת יותר מדי ורוצה
משהוא חגיגי, יוצא הרבה פחות מוצלח.
על הקציצות - קלעת בול!
ד"א, יש חבילות סייטן של חצי ק"ג הרבה יותר זול
 
למעלה