ממליצה בחום על אחת ממנות חזה העוף שהביאה לנו אימא שלך בעבר - ברוטב ים תיכוני, בדבש ולימון (אני אף פעם לא משתמשת ברוטב צ'ילי מתוק אלא בקצת פפריקה מתוקה) וכדומה. תיכף אחפש את המתכונים האלה. בימים רגילים צריך לטבול את נתחי החזה בקמח ולטגן קלות אך בפסח אפשר בקמח תפוחי אדמה. טעים מאד, רך, אפשר להכין מראש את שלב הטיגון, לשים בסיר עם הרוטב (או בתבנית - אולי זה לא נחשב צלי אם זה ברוטב?), לכסות בנייר כסף ואת שלב הבישול/האפייה עושים סמוך לסעודה.
בסוגריים הערות שלי
1 קילו חזה עוף חתוך לרצועות באורך 2-3 ס"מ
קמח לקימוח הנתחים
קצת שמן לטיגון
מיץ וקליפה מגוררת מ-2 לימונים
2-3 כפות עלי נענע קצוצים דק דק
מלח
פפריקה מתוקה
2 כפות דבש
2 כפות רוטב צ'ילי מתוק (שונאת רוטב צ'ילי והחלפתי אותו בפפריקה מתוקה)
1.5 כוס מים (השתמשתי בנוזלים מבישול הלשון)
מקמחים את נתחי העוף, כך שיצופו מכל הכיוונים בקמח, ומנערים היטב את העודפים.
מטגנים את נתחי העוף מכל הצדדים, עד שהם מלבינים ומתחילים להזהיב. מוציאים מהמחבת ומעבירים לסיר שטוח ורחב. עד לכאן אפשר להכין אפילו יום מראש.
מוסיפים את כל השאר, מרתיחים, מערבבים בעדינות ומבשלים 5 דקות.
*יום קודם טיגנתי את נתחי החזה, העברתי לתבנית גדולה מרופדת בנייר אפייה ולאחר ספיגת כל השמן העודף, שמתי בסיר. לפני ההגשה הוספתי את חומרי הרוטב, ערבבתי בעדינות ובישלתי.
חזה עוף לאה ס. חדש עם ירקות
המתכון מעט מתקתק ומעט מאד חמצמץ
קילו ורבע חזה עוף חתוך לנתחים
קמח לקימוח הנתחים
מעט שמן, לטיגון קל
החומרים לרוטב:
1 בצל
1 פלפל צהוב
1 פלפל אדום (או 2 פלפלים מאותו הצבע, העיקר שלא יהיו ירוקים)
מעט שמן, לטיגון קל
קורט מלח
1 קופסת שימורים קטנה פטריות פרוסות
(והוספתי 4-5 פטריות שמפיניון טריות, פרוסות ולדעתי אפשר להמיר את הפטריות בקוביות קטנות של חציל)
ואפשר גם לשים יותר פטריות, אולי טריות זה עדיף על פני משומרות. המתכון לקוח מספר בישול די ישן, ואולי אתן זוכרות שפעם היה קשה להשיג בישראל פטריות טריות. או שהיו קונים קופסאות שימורים או שהיו הולכים לשדה או ליער ירושלים ומלקטים.
2 כפות שטוחות קונפיטורת מישמש או סתם ריבת משמש (שהיא חמצמצה במקצת)
כף בינונית רסק עגבניות
2 כפות שטוחות סוכר חום (או ממתיק מלאכותי). במתכון המקורי יש יותר דברים מתוקים ולטעמי זו המידה האידיאלית.
1/2 כפית פלפל שחור
1/3 כוס מים
מקמחים את נתחי החזה, מנערים מעודף הקמח ומטגנים קלות משני הצדדים, רק עד להלבנה. מוציאים ומניחים על מגבות נייר לספיגת עודף השמן.
אני, אורני, ממליצה לקמח מראש את כל הנתחים, לנער מעודף הקמח ולטגן במחבת גדולה. הקצב ומידת הטיגון הם כאלה שכאשר מסיימים לשים את כל הנתחים במחבת, מיד כבר אפשר להתחיל להפוך את מה ששמנו, החל מנקודת ההתחלה של הכנסת הנתחים למחבת. ברגע שמסיימים להפוך, אפשר שוב ללכת להתחלה ולהוציא.
הרוטב: חותכים את הבצל והפלפלים לחתיכות קטנות, מטגנים אותם בסיר שטוח ורחב בשמן ובמלח דקות ספורות, מכסים את הסיר וממשיכים לאדות על אש נמוכה במשך כ-30 דקות, עד שהם מתרככים. מוסיפים את הפטריות, הריבה, הרסק, הסוכר והפלפל השחור. מוסיפים את המים
חזה עוף בזיתים וצימוקים
חזה עוף חתוך לרצועות או קוביות
זיתים ירוקים מגולענים
צימוקים בהירים
רסק עגבניות
קצת שמן זית
נתחי חזה עוף – טובלים בקמח, מנערים ומטגנים קלות משני הצדדים. רק עד שמלבין.
מכסים את הזיתים במים, מרתיחים, שופכים את המים וחוזרים פעם נוספת על הפעולה.
מסננים.
שוטפים ומסננים את הצימוקים.
שמים בסיר את נתחי העוף עם כל השאר - זיתים, צימוקים, רסק עגבניות ומים בכמות שתכסה הכל בדיוק ולא יותר.
מרתיחים, מקטינים להבה ומבשלים 20 דקות.
חזה עוף עם פטריות
קילו חזה עוף חתוך לנתחים בגודל ביס
קמח רגיל או קמח תפוחי אדמה
שמן לטיגון
2 בצלים בינוניים קצוצים לקוביות בינוניות
2-3 גזרים בינוניים (לא חובה) פרוסים בעובי כ- 1 מ"מ
2 סלסלות (אפשר קצת יותר) פטריות טריות – אם הן קטנות לשמור בשלמותן ואם גדולות – לחתוך לחצאים או לרבעים
כף אבקת מרק עוף, בצל או פטריות
מקמחים את נתחי החזה, מנערים מעודף הקמח ומטגנים קלות משני הצדדים עד לקבלת צבע לבן
מוציאים מהמחבת למגש גדול מרופד בנייר אפייה.
בסיר שטוח ורחב מטגנים את הבצל והגזר, מוסיפים את הפטריות וממשיכים לטגן כחמש דקות, מוסיפים אבקת מרק וכוס מים. מרתיחים, מכניסים פנימה את נתחי החזה, מערבבים, מרתיחים שוב, מקטינים להבה ומבשלים 20 דקות.