מנה פשוטה וטעימה פרי יצירתי

B r u l e

New member
מנה פשוטה וטעימה פרי יצירתי

קונים בגט איכותי (רצוי במאפייה של ארקפה). חותכים לפרוסות באלכסון בעופי של 2 ס"מ. מורחים על הבגט שכבה דקה של גבינת שמנת משובחת (פילדלפיה או כל גבינה אחרת ללא תוספות). מעל שמים קוויאר שחור מסוג בלוגה (ניתן לקנות ביוז'י ובמעדניות מובחרות אחרות) בכמות נכבדת שתכסה את הגבינה. אוכלים כמה ראשונה לפני ארוחה קלה עם כוסית וודקה מסוג טוב (אבסולוט, פינלנדיה או החביב עלי- סטלצ'ניה קריסטל בכוס קרה. בתאיבון.
 

bouquet garni

New member
אכן מנה פשוטה וטעימה

כמה הצעות אפשריות לשיפור. במקום גבינת פילדלפיה, שלפחות בפעם האחרונה שניסיתי לזהות את כל המרכיבים שלה עדיין לא הצלחתי, הייתי קונה שמנת, לא הדבר הנוזלי שמוכרים בסופר אלא שמנת אמיתית שמוכרים ישר מהרפת, שם אותה במסננת מכוסה בד ומסנן במקרר כשעה - עד שתמקבל מרקם של גבינת שמנת אבל הרבה יותר איכותי. במקום הקויאר שבפעם האחרונה שנתקלתי בקויאר בלוגה אמיתי הוא עלה 70 יורו ל 30 גרם, הייתי מחליף בביצי סלמון שאני יודע מאיפה הם באו וגם מחירם זול יותר. ואם כבר הגענו עד כאן לא יזיק איזה בליני שעשוי באהבה במקום הלחם - הוא יעשה את המנה עדינה יותר. קצת עירית קצוצה מלמעלה ובתיאבון.
 
למעלה