מנה שפיתחתי לבד

B r u l e

New member
מנה שפיתחתי לבד

אשמח לשמוע הערות. להכין פסטה פנה עד למידת עשייה אל-דנטה. לקחת מיקס פירות ים קפוא (נמכר בטיב טעם), או למשקיעים, קונים טרי- קלאמרי בייבי שרימפס ובשר צדפות. במחבת ממיסים על אש בינונית קוביית חמאה (כמות נדיבה) מסוג טוב (צהובה), מוסיפים שן שום כתושה, קורט זעפרן ספרדי, פלפל גרוס ומלח. להוסיף את פירות הים ולבשל עד למידת עשייה רצוייה (השרימפסים ורדים והקלאמרי רך ולא צמיגי מדי). שופכים על הפסטה מן התבשיל בנדיבות. מפזרים גבינת פרמז'ן איכותית ולאכול מיד.

asafyigal

New member
התחלה טובה

כמה הערות: (1) פירות ים, מסיבה לא ברורה, לא מושפעים בצורה טראומטית מתהליך ההקפאה כמו בשר ודגים ולכן קניית פירות ים איכותיים קפואים תביא לרוב לתוצאות טובות יותר מאשר קניית טריים (הם כן מושפעים בצורה טראומטית משהיה ממושכת מחוץ למיים). חשוב לשים לב האם הפירות כבר בושלו לפני ההקפאה על מנת לא לבשלם יתר על המידה. (2) אני ממליץ לך לטגן כל סוג של פרי ים בנפרד (שרימפסים בנפרד, צדפות בנפרד וכו') על מנת לדאוג שכל אחדיקבל את הטיפול הראוי ולא יבושל פחות מדי או יותר מדי. (3) אני הייתי, אחרי הטיגון מוציא אותם מהמחבת ומוסיף חצי כוס יין לבן (שרדונה יהיה מצויין) למחבת, מבשל עד שכמעט כל הנוזלים מתאדים מכבה את האש ומוסיף חמאה קרה - השילוב ייתן רוטב עשיר. (4) להגשה הייתי מחליף את הפרמז'אן בקצת מיץ לימון והרבה פטרוזיליה קצוצה (אבל זה עניין של טעם אישי) (5) הצעה אחרונה - לאור אופיו של הרוטב אני הייתי מחליף את הפנה בלינגוויני, פטוציני, ספגטי - סוג פסטה שמתאים לרטבים דלילים ויתאים גם לפירות הים. מקווה שמה שאמרתי נשמע לך הגיוני.

terroir

New member
התחלה טובה באמת ../images/Emo45.gif

אני אישית מעדיף פירות ים טריים ולא נוגע בקפואים. תמיד עדיף החומר באיכות הגבוהה ביותר שאפשר להשיג, ואם בזמן מסויים אי אפשר, אז פשוט מכינים מנה אחרת ולא יורדים ברמה.

B r u l e

New member
תודה רבה לאדוני ושאלה

האם את הפסטה כדאי לבשל בשלב הסופי בפירות הים או ברוטב היין או שמא בזיגת התבשיל על הפסטה תהיה עדיפה במקרה הזה, שכן הבנתי שרצוי לבשל את הפסטה ברוטב למען התמזגות הטעמים ולא אחרת.

bouquet garni

New member
אני לא בטוח שהבנתי את השאלה

אבל אם התכוונת לשאול האם לערבב את הפסטה עם הרוטב ואז להגיש או להגיש את הפסטה ולמזוג עליה את הרוטב, אז זה לא ממש משנה כל עוד הפסטה כולה מכוסה ברוטב שרצית. הפסטה לא תספוג את טעמי הרוטב אם היא תבושל בו מאחר ואתה לא הולך לבשל אותה ברוטב יותר מאשר מספר שניות עד ההגשה. אני גם לא ממליץ להוציא את הפסטה לפני שהיא מוכנה (אל דנטה) ולהוסיף אותה לסיום הבישול ברוטב מאחר ואופי בישול הפסטה דורש כמות גדולה של מיים דבר שבדרך כלל אין ברוטב.

למעלה