מנוחה יומית H-)

מצב
הנושא נעול.

yanivniv

New member
מנוחה יומית H-)

שלום רב!
ידוע לי שמגיעה לכל עובד הפסקה במשך יום העבודה.

*האם מגיעה לי שעת הפסקה ל-8 שעות עבודה?

*האם אני זכאי לשכר בשעת הפסקה זו?

*מה קורה במידה ואני עובד פחות מ-8 שעות ביום?

אשמח להיענות בהקדם...
בתודה מראש: יניב.

הפסקות.

לפי סעיף 20 לחוק שעות עבודה ומנוחה, ביום עבודה של שש שעות לפחות, המעביד חייב לתת הפסקה או הפסקות של 45 דקות לפחות, ומתוכן הפסקה רצופה אחת של חצי שעה לפחות. ההפסקה לא תארך יותר מ-3 שעות. ככלל - ההפסקות הן לא על חשבון המעביד והוא לא חייב לשלם עליהן שכר. אבל בהפסקה שנמשכת חצי שעה או יותר העובד רשאי לצאת ממקום העבודה, אלא אם נוכחותו במקום העבודה היא הכרח לתהליך העבודה או להפעלת הציוד והשימוש בו, והעובד נדרש על ידי המעביד להישאר במקום העבודה, ובמקרה זה ייחשב זמן ההפסקה כחלק משעות העבודה.

yanivniv

New member
הפסקות

שלום שוב,ותודה רבה על התשובות בינתיים, ברצוני לשאול האם ההפסקה היא בגדר משהו שהעובד צריך לקחת? או בגדר משהו שהמעביד צריך לתת? הווי אומר: האם אני רשאי לדרוש פיצויים על כך שלא ניתנו לי הפסקות? או שהמעביד רשאי לטעון כי לא ביקשתי אותן? (אני יודע שזה אולי נשמע מגוחך אבל כבר קרה לי...) בתודה מראש יניב

המעביד צריך לתת, אבל ...

לא בטוח שהעובד יהיה זכאי לפיצויים על כך שהוא לא קיבל. העובד לא צריך לבקש הפסקות בשביל להיות זכאי לקבל אותן. המעביד חייב לתת הפסקות לכל עובד שזכאי להפסקות. אבל, אם המעביד לא קיים את חובתו, העובד יתקשה, לדעתי, להוכיח את הנזק שנגרם לו עקב אי-קבלת ההפסקות, ולכן הוא יתקשה לקבל פיצוי על כך שלא נתנו לו הפסקות. לעומת זאת, עובד שממשיך לעבוד והמעביד לא נותן לו הפסקות, זכאי לדרוש מהמעביד לתת לו, ואם המעביד לא יתן לו - הוא זכאי לתת התראה על כך שבכוונתו להתפטר בשל כך. במקרה כזה - העובד יוכל להיות זכאי לפיצויי פיטורים.

מצב
הנושא נעול.
למעלה