מנוחה לפני גיבוש

hezi2155

New member
מנוחה לפני גיבוש

שלום! יש לי בעוד כחודש גיבוש לאחת מיחידות המשטרה. הגיבוש הוא למשך 3 ימים והוא גיבוש פיזי מאוד. אני מתאמן במשך כשבעה חודשים, אימוני משקולות ואירובי (ריצה). רציתי לדעת כמה זמן לפני הגיבוש צריך לנוח? האם צריך לעשות אימונים קלים (ריצות קלות או משהו בסגנון) ולא מנוחה מוחלטת? תזונה נכונה לפני הגיבוש? אשמח לכל תשובה שתכוון אותי להשיג תוצאות מקסימליות ו/או תחסוך לי פציעות מיותרות לפני הגיבוש. תודה מראש, חזי!

malkah1

New member
גיבושים

מסגרת אימון ייחודית להכנה לגיבושים למשרד הביטחון ומשטרה באיצטדיון הדר יוסף פנייה במסרים

hezi2155

New member
תשובה לא קשורה לשאלה

תודה על ההפנייה, אבל לא ביקשתי "מסגרת אימון". ביקשתי מידע לגבי מנוחה ואכילה נכונה לפני גיבוש.

johnniewalker20

New member
קצת קשה להמליץ על אכילה נכונה לפני גיבוש

של 3 ימים. אתה מתכוון אולי גם מה לאכול במהלך הגיבוש ? לגבי מנוחה , אם אכן שמרת על כושר בחודשים לפני הגיבוש , מס' ימי מנוחה לפני הגיבוש עצמו הוא רעיון טוב. הזמן הזה אמור לתת לכל הרקמות להבריא מהעומס שהופעל עליהן בחודשי ההכנה.

oridoron77

New member
תוספת

1. לפני הגיבוש ההייתי נותן שבוע עבודה קלה, כלומר 2 אימונים במהלך השבוע שיתבצעו במהלך השבוע בצורה קלה (50-60 אחוז מאמץ). 2. שלושה עד ארבעה לפני ההייתי שם דגש בתזונה היומית על פחמימות מורכבות (רצוי אחד האימונים הקלים). 3. האופציה הכי טובה להתכונן ליום הזה מבחינה תזונתית היא להתייעץ עם תזונאי\ת ספורט. 4. שמור על מנוחה של לפחות 8 שעות בשבוע האחרון לפני האימונים (ואם אפשר בכלל אז עוד יותר טוב). בהצלחה אורי

alfi7

New member
מסכים עם אורי ואוסיף..

בתקופה כ"כ קצרה סביר להניח שלא תשפר את משתני כש"ג,לכן אין טעם להתמקד בזה לעכשיו. מנוחה + הכנה תזונתית (מספר ימים מראש) יאפשרו הכנה אופטימאלית (בעיקר מבחינת מלאי גליקוגן בשרירים ובכבד). אולי איזה נוסח של CARB CYCLING + חומצות שומן איכותיות (אומגה 3\6) יעזור. בהצלחה.

hezi2155

New member
דרך אגב

אני בתוכנית אימונים כהר מעל לחצי שנה.. הייתי שמח שתסביר "בעברית" מה זהCARB CYCLING אם זה יוכל להועיל. תודה.

למעלה