מנוחה של שבוע מספורט

מנוחה של שבוע מספורט

שלום יש לי שאלה,
האימון האחרון שעשיתי היה בראשון, מאז אני מרגישה תשישות וחולשה, עד עכשיו הייתי מתאמנת בין 3-4פעמים בשבוע, פעמיים אימון קיקבוקסינג אירובי והשאר קת חדר כושר או שחייה.
החלטתי לקחת הפסקה עד לראשון ולתת לגוף שלי להתאושש.
התשישות והחולשה לדעתי הופיעו מחוסר שעות בשינה ועומס בלימודים (שנה אחרונה בלימודים וזאת תקופת המבחנים) וגם אולי מהעומס בספורט למרות שזאת הפעם הראשונה שזה קורה לי, אני מתאמנת ככה כבר 10 חודשים בערך.
השאלה שלי האם יותר מידי מנוחה לא תחזיר אותי אחורנית מבחינת ביצועי האימון.. פתאום אני ארגיש פחות בכושר..או שמסת השומן תעלה (אני גם בדיאטה- חלי ממן)
לנוח אני אנוח כי אני לא מסוגלת לחשוב על אימונים וזה לא קרה לי שלא רציתי להתאמן..
אשמח לעזרה ואם אתם מכירים מאכלים שאני יכולה לאכול שיחזקו את המערכת החיסונית אשמח לדעת.

תודה רבה
אור

The Pinky P

New member
תנוחי עד שתרגישי חזקה ורעננה שוב.

נתחיל מזה שירידה בכושר הגופני הופכת להיות מורגשת רק בטוח של כמה שבעות טובים מרגע הפסקת הפעילות.

במקרה שלך, שבוע אחד ( וגם שבועיים ושלוש ) יעשו רק טוב, אחרי שאתה מתאמן בצורה אינטנסיבית
במשך תקופה ארוכה, סביר שתהיה שחיקה ותשישות של הגוף ולא רק, גם מבחינה פסיכולוגית ונפשית את צריכה את
ה"ריסט" הזה שיחזיר לך את הכוח הפיזי וגם את הרצון הנפשי והמנטלי להתאמן.

גם לספורטאים מקצוענים יש תקופת פגרה, אימון זה דבר מחזורי, אי אפשר להישאר בפול גז נון סטופ.

מציע לך גם לחשוב על גיוון באימונים, לכשתחזרי, ככה פחות תשתעממי ויהיה לך יותר כיף לבצע אותם.

בקשר להשמנה - את תמיד יכולה להפחית מעט בצריכת המזון, למרות שדווקא בתקופת מנוחה אני מעדיף
לאכול טוב בשביל להחזיר לעצמי את כל מה שהגוף צריך בשביל להתאושש, על אחת כמה וכמה שעד עכשיו היית
בתהליך הרזיה! ( אגב, יכול להיות שאת לא אוכלת נכון,מה שיכול להוסיף לאפקט התשישות)

בקיצור - תנוחי,קחי את הזמן, כשתרגישי מוכנה,הן פיזית והן מנטאלית - תחזרי לתת בראש.

Luke R

New member
אין שום בעיה

עם שבוע מנוחה כל כמה חודשים. יש שיאמרו שזה אפילו מומלץ.
הבעיה היא באמת לחזור אחרי שבוע.. (כבר קרה לי שהשבוע הפסקה הפך ל-4 חודשים)

כמובן שרצוי להקפיד על תזונה (מספיק חלבון, ולא יותר מדי פחמימות), ואם את בדיאטה, לקחת בחשבון שצריך להפחית קצת מסך הקלוריות. (כדי להשאר במאזן קלורי שלילי)

תודה רבה על העצות..

לגבי הגיוון לקיקבוקסינג אני מכורה ואין סיכוי שאפסיק כי זה מה שגרם לי לאהוב ספורט מההתחלה. ניסיתי גם זומבה או אירובי ולא התחברתי. ככה שמבחינת גיוון אני מסודרת כרגע וזה בסדר מבחינתי.
לגבי הדיאטה אני אוכלת נכון ואת כל אבות המזון והרבה ירקות..

תודה רבה ובאמת אנוח ואחזור בפול גז :)

למעלה