מנוע חשמלי בגודל של פחות ממילארדית המטר

ב ן ח ו ר י ן

Member
מנהל
מנוע חשמלי בגודל של פחות ממילארדית המטר

כימאים מארצות הברית פיתחו מנוע חשמלי בגודל של פחות ממילארדית המטר אשר מורכב ממולקולה יחידה של בוטיל-מתיל-סולפיד. מנוע זה שובר את שיא גינס האחרון בתחום המנועים הממוזערים שעמד על מנוע של 200 ננומטר. החידוש במנוע זה הוא שהמולקולה-מנוע מבוססת חשמל. קישור לידיעה
 

squalus

New member
מה שאני הייתי רוצה לראות

זה פיתוחים חדשים בתחום הסוללות. זה אחד התחומים הטכנולוגים הבודדים שלא היו שום פיתוחים משמעותיים ב-20-10 שנים האחרונות. בשנת 2011 הייתי מצפה שהסוללה של הלפטופ תחזיק שבוע, לא 3 שעות, ושהאייפון שלי ידרוש טעינה אחת לחודש.
 

deathcaster

New member
דווקא היו אביטיפוס ביפן של סוללות "ביולוגיות"

סוללות שהיו מורכבות מפולימרים אורגניים (PLA/PLGA וכד') ו-PVDF כחומר פיזואלקטרי שיטעין את הסוללה של הפלאפון כאשר הוא בתנועה (בתיק/במכנסיים) שהראו שרידות חשמלית לאורך זמן בצורה מרשימה.... הקטע הוא ששרידות מיקרוביאלית..... לא הייתה להם. חיידקים אכלו אותן
 

revision

New member
להפך,סוללות זה תחום שהיו בו המון פיתוחים

בשנים האחרונות. למעשה זה אחד התחומים המחקר הכי "לוהטים" היום בתחום האנרגיה ויש שם המון כסף.פיתוחים בתחום סוללות הליתיום-יון (הגרסה המסחרית הכי מוקדמת יצאה בשנות ה-90 ומאז היא שופרה רבות) מאפשרים היום את מכוניות חשמליות מהדור החדש, והיד עוד נטויה. הבעיה העיקרית עם האייפון שלך וכל הסמראטפונים החדשים היא שאין הבדל בינם לבין מחשב. הם זוללים הרבה יותר אנרגיה מטלפונים סלולריים רגילים, במיוחד כאשר מריצים עליהם אפליקציות וגולשים באינטרנט.מכיוון שמגמה של היצרנים היא להוסיף להם כל הזמן עוד פיצ'רים זוללי אנרגיה לא נראה לי שתוכל להתנתק הרבה מהמטען בקרוב:)
 

squalus

New member
אבל אלו לא טכנולוגיות חדשות

אלו שיפורים על טכנולוגיות ותיקות. ליתיום-יון זה שיפור על טכנולוגית ניקל-קדמיום, אבל הרעיון העומד מאחורי מנגנון הפעולה הוא דומה. אם תשים אייפון מודרני ליד מחשב 8086 כמו שהיה לי בילדותי, תוכל לראות טכנולוגיות חדשות שאפילו לא דמיינו אותם (טוב, ג'ין רודרברי כן דימיין), לפני 20 שנה. אם תשים סוללה של אייפון ליד סוללה של הטלפון הסלולרי הותיק DynaTAC (לבנת חבלה) מ-1983, תראה שהטכנולוגיה לא השתנתה בהרבה, רק משתמשים בחומרים חדשים. בטכנולוגיות חדשות אני מתכוון למשהו ששונה במהותו מטכנולוגיות הסוללות הנוכחית, סוללות ביולוגיות זה דוגמא.
 

revision

New member
השיפור הסוללות דומה לשיפור במחשבים

מבחינה קונספטואלית. במחשבים טכניקות חדשות של הנדסת חומרים איפשרו את הגדלת מספר הטרנסיסטורים המעבד.באופן אנלוגי בסוללות טכניקות חדשות של הנדסת חומרים מאפשרות את הגדלת קיבול הסוללה. גם סוללה ביולוגית פועלת על אותו עיקרון קונספטואלי של אנודה וקטודה כמו שאר הסוללות.אחרת לא היו קוראים לזה סוללה. אז בסוללה ביולוגית משתמשים בחלבונים או פולימריים אורגניים, יש סוללות שעושות שימוש ב-carbon nanotubes (חזית המחקר בננו-טכנולוגיה היום, ואם זה לא חדשני אז אני לא יודע מה כן) ויש סוללות שאפילו עושות שימוש באוויר (litium air). תחום הסוללות עובר מהפכה בשנים האחרונות, וזאת מכיוון שחברות הרכב דוחפות את השוק ויש שם הרבה הרבה כסף.
 

uzi2

Active member
בסה"כ, אני חייב לומר שאני מסכים עם המצוקה

גם אם יש חידושים (ויש) בתחום הסוללות, וגם אם יש חידושים (ויש) בתחום צמצום צריכת החשמל, זה עדיין מאכזב, שצריך לטעון את הסמארטפונים והלפטופים לעיתים כל כך קרובות.
 
למעלה