יש כאן הרבה אי דיוקים
בתור משתמש ותיק ב-FPRIME (זהו למעשה מנוע הרינדור המרכזי שלי מזה כמה שנים) ובתור מי שעוקב מאוד מאוד מקרוב אחרי הנושא הזה - לאפריים אף פעם לא היו בעיות עם חישובים פיזיקליים, והוא אף פעם לא היה צריך לזייף. הבעיות שלו התחלקו לשלוש: 1. היו דברים שה-SDK של LW לא חשף לפלאגינים, ולכן לא יכלו לעבוד בתוך אפריים. למשל VOLUMETRICS ו-MATERIAL NODES, שבגרסאות הראשונות לא רונדרו בכלל. 2. היו דברים שלא עודכנו באפריים באופן מיידי. למשל פרמטרים ספציפיים בהגדרות של מנורה. היית צריך ללחוץ REFRESH כדי שזה יתעדכן בתוך אפריים (לא כזאת בעיה, אבל קצת מציק). 3. בגלל ש-LW לא היתה בנויה למצב שבו מנוע רינדור חיצוני מקבל אינפורמציה בזמן אמיתי (בעיקר כי פשוט לא היה דבר כזה לפני אפריים), היו פעולות (די נדירות) שהיו יכולות להפיל את התוכנה אם החלון של אפריים נשאר אקטיבי. אלו הדברים שגרמו ל-WORLEY, התכנת של אפריים, "לבכות" בפומבי. כל הבעיות הללו נפתרו בגרסאות העדכון של LW. ה-SDK שופר בצורה מאוד מאוד משמעותית, ספציפית על-פי בקשות של WORLEY. אין היום כמעט שום דבר שיכול להפיל את אפריים, ואין כמעט שום נתון שלא מתעדכן מיידית ברנדר. כל גרירה של עכבר או שינוי של ערך, בכל חלון בתוכנה, גורמים לרנדר להתעדכן באופן מיידי. אפשר כבר אפילו לראות VOLUMETRIC PLUGINS בזמן אמיתי. זה די מגניב לשחק עם פרמטרים של אש או עשן למשל ולראות את התוצאה לגמרי ברילטיים. המגבלות היחידות של אפריים נכון להיות הם חוסר יכולת לרנדר VOLUMETRIC LIGHTS (שבכל מקרה עדיף לרנדר ב-PASS נפרד, כך שזה לא ממש עקרוני) ומספר NODES ספציפיים מאוד (אם אני זוכר נכון, מדובר בסה"כ בשישה NODES) שמבצעים פעולה של PRE-PROCESS, שלא יכולה לעבוד בתוך אפריים. אבל לכל ה-NODES האלא יש גרסאות ללא PRE-PROCESS, שעובדות מצויין גם באפריים, כך שגם זו לא ממש בעיה. אגב, על פי הערכות, נמכרו עד היום מעל 10000 עותקים של אפריים, ב-$300 לעותק. WORLEY עובד לבדו, בחברה של איש אחד, כך שהוא יושב על לפחות 3 מיליון דולר בזכות הפלאגין הבודד הזה (שלא לדבר על עשרות הפלאגינים האחרים שלו, שגם הם מאוד מאוד פופולריים). בשנים האחרונות אפריים זוכה לעדכונים לא מאוד משמעותיים (בעיקר תיקוני באגים ואופטימיזציות קטנות, פה ושם כמה פיצ'רים לא מאוד משמעותיים), ו-WORLEY לא פיתח אף פלאגין חדש (לאחר שהוא הרגיל אותנו לקצב של כמה וכמה פלאגינים משמעותיים מדי שנה). אני יכול להבין למה: אם היו לי 3 מיליון דולר בבנק, אני לא בטוח שהייתי ממשיך להקדיש את חיי לתכנות פלאגינים... בכל מקרה, נכון להיום (ולפחות בשלוש שנים האחרונות), ממש אי אפשר להאשים את NEWTEK בכך שהיא מגבילה את אפריים. להפך.