מנורות צמודות תקרה או נברשות

2004נטע

New member
מנורות צמודות תקרה או נברשות../images/Emo35.gif

שלום לכולם, אני חדשה בפורום. ואשמח אם תוכלו ליעץ לי. אז ככה, אני גרה בבית חדש ומעוניינת להתקין נברשות/נורות במקום אלו שהתקין הקבלן. הבעייה היא- הסלון קטן וקרוב מאוד לפינת האוכל. בסלון יש נורת חשמל אחת (מעל פינת הישיבה). במרחק של מטר וחצי-עד שני מטר ממנה (כלומר, בין הסלון לפינת האוכל) יש עוד נורה. ומהנורה המרכזית הזו לפינת האוכל יש גם כן מרחק של כשני מטר עד פינת האוכל ועד דלת הכניסה (שמעליה יש גם נורה). כלומר, סה"כ, בשטח הקטן הזה...יש ארבע נורות! ההתלבטויות שלי: 1. אם אשים בסלון נברשת וגם בפינת האוכל אשים נברשת, האם לא יווצר מצב של "עומס" בנברשות? 2. במידה ואתם ממליצים על נברשת בסלון, כמה נורות כדאי שתכיל? וכמה נורות כדאי שיהיו בפינה האוכל? 3. המוכרים בחנויות החשמל מנסים לשכנע אותי לקנות מנורות /נברשות עם נורות הלוגן... לדעתי, נורות הלוגן אומנם יפות, אבל...האם הן לא מחממות? 4. בכל המנורות שצמודות לתקרה, ניתן להתקין נורה של עד 60 וואט. האם מישהו יודע לעל חנות שבה יש מנורות שמסוגלות להכיל נורות של יותר מ-60 וואט? * לבסוף- האם מישהו יכול להמליץ לי על חנות של מנורות (באיזור גוש דן). תודה מראש!

טוב אז ככה ..

אם כבר נכנס לפורום עיצוב פנים סימן שאת כן בעניין יש חנות ברחוב הרצל בת"א של מנורות בשם "אקסקלוסיב " יש מגוון של נורות אפשר להגיד שהם יותר מיוחדות מהסטנדרט.(שווה הצצה) מקסימום כל הרחוב שם מלא בחניות של מנורות כך שאפשר להסתובב שם.. לגבי הגודל של המנורה או הוואט זה תלוי בגודל של הסלון זה צריך להיות באופן יחסי כנ"ל לגבי הנורות אולי אפשר לבטל נורה אחת אבל אי אפשר לתת תשובה על סמך מהשכתוב- אולי תנסי להביא תמונה כדי שנוכל לעזור

uvls

New member
גופי תאורה

נטע, מכיוון שהחללים אצלך קצת מעורבבים, מוטב שתתקיני בהם גופי תאורה שונים, שיעזרו לחלק לאיזורים מובחנים (סלון, פינת אוכל, כניסה). נסי להתאים את אופי הגופים לאופי האיזור, סגנון הריהוט והדקורציה בכלל. לגבי גופים צמודים לתקרה או תלויים, בנקודה הזו באמת לא ניתן לייעץ על עיוור. אין בעיה להתקין גוף, גם צמוד תקרה, שיחזיק נורה של 150 וואט או יותר. לא יודע מאיפה קיבלת את הרושם הזה. נורות הלוגן אמנם מחממות יחסית, אבל את ממש לא הראשונה להשתמש בהן. רק אל תפציצי ביותר מידי וואטים (יש לך חלל קטן) והכל יהיה בסדר. חנויות באיזור גוש דן: יש את רחוב וולפסון בתל אביב, שדרים בו בכפיפה אחת חנויות יוקרתיות למדי, כמו אקסקלוסיב או אולטרה, ולצידן חנויות פשוטות וזולות יותר. בנמל תל אביב תמצאי גם את קרני תכלת, שאני אוהב מאוד, ויש בה גופים תענוג ומחירים בהתאם. גופים במחירים שפויים יותר תוכלי למצוא גם ברחוב קיבוץ גלויות בת"א, בו ישנן כמה חנויות מול בית מרכזים המפוחם. חנויות של רשתות, כמו מחסני תאורה או מטאור, תוכלי למצוא בכל רחבי הארץ (אני מכיר את הסניפים בתחילת לישנסקי, בראשל"צ). וחוץ מזה, את לא חייבת להיצמד לתקרה. ניתן להזיז נקודות, ניתן להתקין גופים צמודי קיר ולא תקרה ואולי ללכת על מנורות עצמאיות ("רגל"). אולי תעשי הנמכה עם גופים שקועים, או קרניז עם תאורה סמויה. את יכולה להשקיע גופים רצפתיים בבלטות, לחצוב ספוטים בקירות, למתוח סיבים אופטיים מהג'קוזי לסלון או סתם להדליק נרות. הרבה אור בבית שיהיה...

למעלה