לא בדיוק,אבל בערך...בים בם בום ../images/Emo79.gif../images/Emo79.gif../images/Emo79.gif
הג'וג'ו מקורו בחלק מסוים של אפריקה [את טרחת והעלית קישור,אני טרחתי לקרא,בטח שלא נתרגם כאן,שיקראו לבד
],הוא מקביל בערך לחמסות שלנו,או לרגל הארנב המיובשת בצפון ארצות הברית,השתמשתי בכוונה במילה בערך משום שלחמסות למשל
אין את היכולת להגשים משאלות,חפצי הכוח שאני התכוונתי אליהם,הינם כאלו שבכוחם להגשים משאלות,כמו למשל
WISHINGBONE,מנהג אטרוסקי עתיק יומין בו השתמשו בתרנגולת לחיזוי העתיד[לפי הדרך בה אכלה גרגרי חיטה שפוזרו לפנייה],ולאחר ששחטו אותה,[הקריבו אותה לישות מסוימת],יבשו את עצם החזה שלה ואחרי שהובעה משאלה,שני אנשים אחזו בה משני הצדדים,הביעו את משאלותיהם,ומשכו לכיוונים מנוגדים,כשנשברה העצם,זה שהחלק הגדול יותר נותר בידו,נאמר שמשאלתו תתגשם.הרומאים אמצו את המנהג,והביאו אותו לאנגליה,ומשם הגיע לעולם החדש [אמריקה הצפונית].חפצי כוח הם חפצים אשר אמורים להיות בעלי יכולת להגשים משאלות,או כאלו המגנים על הנושא אותם,חרשנו כאן בפורום על
עד שכמעט ואבדנו את אמונתנו העמוקה והבלתי מעורערת בהן
חפצי הכוח שאשמח לשמוע עליהם הם כאלו עם משמעות אישית,ולאו חפצים נדושים שכולם מאמינים בכוחותיהם.אתן לך שתי דוגמאות,ישנם אנשים הנושאים דרך קבע בארנקם או במקום אחר על גופם [לרוב כתליון] מטבע כסף [סילבר דולאר אמריקאי לדוגמא,או מטבע מריה טרזה אוסטרי],המטבע אמור למשוך אליהם מזל,ולהגן עליהם מפני רוע,ישנם אנשים שישבצו מטבע כסף קטן יותר בטבעת,ויענדו אותה כטבעת המזל שלהם.אלו הם הפחות מעניינים לנו.הדוגמה השנייה הם אנשים שיש להם חפצי כוח יחודיים להם,אני מתכוון לחפצי כוח כגון מחזיק מפתחות [ואפילו מפלאסטיק]שהם מאמינים שהוא מביא להם מזל,או בגד מסוים שכאשר הם לובשים אותו "הכל הולך להם כפי שרצו ולמעלה מכך",ישנם גברים שיש להם עניבה שהם משוכנעים שהיא "מביאת מזל",כשהייתי ילד היו לי את חפצי הכוח שלי,כמו לכל ילד אחר,בעבודתי עם ילדים נתקלתי כבר בבובות,מכוניות צעצוע מיניאטוריות,כובעים ואפילו נעלי התעמלות ישנות שתמיד,אבל תמיד עזרו לנצח במשחקי כדור-רגל נגד ילדים אחרים.באגדות כמובן שחפצי הכוח יותר "מיוחדים",כדורי בדולח ומראות מדברות ["מראה מראה שעל הקיר..."],מנורות עם שד המגשים שלוש משאלות,שטיחים מעופפים,בין החפצים הקסומים המעניינים יותר בספריו של סטיבן קינג יש אופניים ישנות ומדריך לצפרים בספר"IT", בספרים אחרים של סופרים אחרים נתקלתי בשעון כיס מביא מזל,ויש כמובן את הפוטרט המפורסם,שכל זמן שישמר ללא פגע,המצוייר בו לא יזדקן במראהו אפילו ביום אחד
מהם חפצי הכוח האישיים שלכם
TAINTED SAINT
מטבע שמוצאים ברחוב אמורים לשים בתא נפרד בארנק ולא לשלם בו חלילה
הוא אמור להביא מזל בכך שיעזור לנו לזכות בעוד כסף ללא כל מאמץ מצדנו.מטבעות כאלו היו לי כמה וכמה,ואכן הם הוכיחו את עצמם כיעילים ביותר כשהייתי תקוע בלי כסף קטן לאוטובוס.... אימי למדה אותי את המסורת הזאת,ועכשיו היא מנחילה אותה לבני,הבעייה הגדולה אצלי היא שאני כבר כמה שנים לא משתמש בארנק תקני.כמו כל ישראלי ממוצע,אני מקפל שטרות לתוך תעודת הזהות [יש בפורום באמת אחד שלא עושה כמוני
],ומטבעות מסתובבים אצלי בכיס המכנסיים הימני,כך שמטבעות מזל שאני מוצא מתערבבים להם עם אחיהם חסרי המזל...ומוצאים דרכם אל דמי הכיס או קופת החיסכון של בני.