מנושא לנושא באותו נושא

מי אגם

New member
מנושא לנושא באותו נושא

אני לא חושבת שמה שבאמת מטריד את אושין (תקן אותי אם אני טועה, כמובן) זה מה שכתבו בפורום כזה או אחר. הוא מבטא דאגה כנה לעתיד של הקהילה הפגנית שהולכת ומתהווה בארץ. מחליא אותי כשאנשים מחליטים בשבילי מה טוב ומה רע, איך עושים טקס כזה או אחר, מי פגני ומי לא פגני. זה מפריע לי בתור מישהי שרוצה לראות קהילה פגנית ישראלית, ללא אנשים או מעגלים שלוקחים מנדט על מהי פגניות "אמיתית". ג´סטין הגדיר מיהו פגן בצורה יפה מאוד: "להיות פאגאן זה לא רק לדעת שיש שם טבע\יקום\אלים, אלא להפנים את זה לכל פינה של ישותך, ולהגיע להבנה שאתה הוא הכל." ההגדרה הזאת מספיקה לי כדי לדעת שאני פגנית. לא - אני לא צריכה ספרים, מסורות, טקסים ומילים שלא אומרות לי כלום כדי להיות פגנית. בואו נסכים שכאשר מערבבים דת עם אגו אישי (כולל ניפנוף בכמה תארים יש לכל אחד, וכמה ענתיקה תעודת הלידה שלו) ופוליטיקה פנימית, לא נשארת דת, לא נשארת קהילה חמה - אלא נשאר רק גועל נפש.

L e s t a t

New member
תנסי לומר את זה

לחבורה של ויקינגים מזוקנים עם גרזנים חדים?
מעניין איך הייתה התוצאה אז מול התוצאה של מה שאת אומרת היום... ממש לא אותו מצב, חביבתי, ממש לא אותו מצב..

מי אגם

New member
מצטערת,

לא הצלחתי למצוא את הקשר בין מה שאני כתבתי לבין התגובה שלך.... תאיר את עיניי?

L e s t a t

New member
יש לי בכל יום חוץ מימי שבת ורביעי

אודיע לך אם יהיו שינויים כדי שאוכל לעזור לך להעביר את הזמן בבסיס

Cath

New member
כן ולא../images/Emo4.gif

אילו היית נשארת רק בגבולות הוויקה, הייתי בוחר לא להגיב, אך משום שהשתמשת במילה המכלילה את כולנו תחת שם "פגאני", הייתי חייב להדגיש משהו. אישית אני דובק בדרואידיזם משום שהשאיפה כאן היא להשאר כמה שיותר קרובים ונאמנים למקור (עד כמה שמחסור במידע מאפשר לנו). זה לא אומר שישנה דרך אחת והיחידה ללכת בה, כי הדבר היה מתקרב כבר לקנאות דתית, אך אחידות וקונצנזוס מסוימים בין דראויד לדראיד נחוצים ביותר. כידוע לי, וויקה היא יותר חופשית בדרכים בהם הוויקאני עשוי להתפתח אך, לדעתי מוכרחות להיות מיגבלות, אחרת נקבל כאן "סלט" אחד ענק כדרכה של אותה הבחורה שהחליטה לחגוג את החגים של כל הדתות ביחד. אותן המגבלות הן -הגיון בריא והבנה מלאה של מה שאנחנו עושים! ולכן -"אני לא צריכה ספרים, מסורות, טקסים ומילים שלא אומרות לי כלום כדי להיות פגנית" עם כל הכבוד לא מתקבל על הדעת. על מנת לחדש/לשפר/לשנות את חייבת לדעת את המסורת, בדבר נכללים מנהגים, ספרות, מוסיקה והרבה ידע כללי. אני מדבר כאן על ה"שלד" של הדת, הרי עץ בלי שורשים לא יתקיים. ומשפטו של ג´סטין מתכוון לשלב שבא כבר יותר מאוחר, ועל מנת להגיע עליו אין לוותר על "לדעת שיש שם טבע/יקום/אלים". כנ"ל לגבי משלו של לסטט שהצחיק אותי ...
אסאטרו היא אחד הזרמים היותר קנאים לגבי המסורות ומנהגים העתיקים, ולכן מאמר כמו שלך היה גורם לסכנה מסויימת לשלומך.

מי אגם

New member
לא וכן ../images/Emo13.gif

דרואידיזם זה משהו אחר, אני לא מכירה ולכן לא יכולה להגיד שום דבר. צודק, טעיתי כשהכללתי את כל הפגנים תחת מטרייה אחת... אני אחדד את עצמי - התכוונתי לכל אלה שלא משתייכים לזרם ספציפי, ואפשר להגיד שגם הרבה מאוד וויקנים נכנסים להגדרה הזאת (כמובן שאלכסנדרים/גרדנרים וכו´ עם המסורות הספציפיות זה שוב משהו אחר). אבל לדעתי אתה טועה- אני לא צריכה ספרים ומנהגים כדי לממש את האמונה שלי, במיוחד כשהאמונה שלי מושרשת בטבע. הרי אני עובדת את הטבע! מספיק לי להיות ערה לצרכים של הטבע, לתנודות שלו, לגלגל השנה כדי לדעת את כל מה שאני צריכה, בלי שאף גורם חיצוני יתערב. תהליך שהוא ביני לבין הטבע, או אפילו רק ביני לביני - ללא התערבות חיצונית של ספרים ומורים רוחניים. אני לא אומרת שמורים זה דבר שלילי, נרשמתי לקורס של רינה. תמיד אפשר ללמוד מאחרים, אבל זה לא הכרחי. אני חושבת שאחת המטרות הכי גבוהות של כל פגן באשר הוא היא להקשיב לטבע. נחזור לציטוט של ג´סטין: "לדעת שיש שם טבע/יקום/אלים" אתה צריך ספר, או אישיות וויקנית בולטת שיגיד לך שיש טבע/יקום/אלים? לא מספיק לך פשוט לחיות* כדי לדעת את זה? ועכשיו שעשית את ההקשר לאסאטרו, הבנתי את לסטט... נו, אני חושבת שכבר הוכחתי בעבר שיש לי תפיסה איטית
*כתבתי לחיות, אבל כמעט כתבתי "לא מספיק לפתוח את החלון?" - אבל אז הבנתי שלא צריך לפתוח את החלון כדי לדעת שהאלוהות קיימת... אז רצית לכתוב - "לא מספיק לפתוח את העיניים?" אבל גם זה לא נכון.

Justin Angel

New member
למעשה כן צריכים ספרים.

לפחות וויקאנםי צריכים. וויקה אומנם היא דת אישית, וחופשית וכיפית, ומאגניבה, אבל עדיין צריך מכנה משותף. המכנה המשותך הוא שוויקאנים צריכים להכיר את כתבי גארדנר (ובפרט ספר הצללים הגרדנירי), ו\או את הספרים עליהם מתבסס הזרם האלקסנדרי אותו איני מכיר. לעוד מידע: WhWiccansSuck.com

מי אגם

New member
הממממ...

טוב, צודק, חוזרת בי לגביי וויקה... כי כן צריך להכיר את הקודים.

L e s t a t

New member
למעשה - לא בדיוק

כשהוויקה התחילה, היא הייתה אסיפת המכשפות של ג´רלד גרדנר וכדי להיקרא "וויקני" היית צריך לעבור הקדשה ע"י גרדנר או חבר שהוקדש ע"י גרדנר. רק היום, "תודות" (אני לא בטוח אם זה כל כך טוב) לאלכס סנדרס (מייסד הוויקה האלכסדנרית), אתה לא צריך בכלל לעבור הקדשה. למרות זאת, לא קיים וויקני שלא מכיר את חוקת הוויקה - ואם כן, כנראה שהוא נושא את שמו לשווא.

Cath

New member
קשה מאד

לדבר על אלו ש"לא משתייכים לשום זרם", ואישית אני לא יכול בצורה של ממש להבין את זה. אין פה קשר לזלזול, אבל אפשר לומר שאין אני מכבד זאת אחרי יותר משנה בפאגאניזם.כי לאחר המבוא הגיוני שיבוא פרק ראשון, וזוהי הבחירה. מה שלסטט ציין שוב לגבי וויקה, לדעתי מוצדק..כי גם בוויקה ישנם זרמים ברורים, ומיותר לנהל דיון על אותם החברה שצצים כל שני וחמישי ומחליטים לא להשתייך, אלא להמציא זרם חדש ו"משופר". עוד פעם, אני לא מכיר טוב את מקבלות הוויקה, אבל אני תוהה עד כמה החברה הללו נחשבים וויקאנים, ועד כמה הם באמת פאגאנים. משום שאפילו חסידי שאמאניזם, שזהו הזרם שלדעתי לפחות, נותן חופש פעולה מלא, צריכים ללמוד הרבה וללכת בדרכי האבות. כמובן, יש להתבונן ולחוש את הטבע, אבל זה לא יהיה נבון להגביל את עצמי רק לזה. אני גם חושב שיש לכך שם שונה, ולאו דווקא קשור לפאגאניזם-"ניו-אייג´ר"... אולי אני טועה, אבל זוהי דעתי. תסיקי מסקנות לבד.

suki da yo

New member
את אותו משפט אמא שלי אמרה לי

אתמול בדיון גישוש שעשיתי. ניסיתי לראות כמה היא עדיין קנאית ליהדות (למרות שמספר המצוות או משהו שהבית שלי מתהדר בו קטן עד כדי אפסיות). מסתבר שהיא מאוד. אז לא אמרתי כלום על פאגאניות, אבל כן אמרתי שהבעיה שלי עם היהדות זה שהיא תקועה בעבר. ואמא שלי אמרה- "עץ בלי שורשים ימות". לא שמעתי את המשפט הזה לפני, אז לא חיפשתי איזהמשפט מוכר כנגד, ואמרתי שעץ שלא יצמיח עלים חדשים ימות מהר לא פחות. צריך למצוא את הדרך באמצע- לשמור על המסורת, אבל לא לחזור 4000 שנה אחורה בשביל זה. וזה נכון לכל דת שהיא

אני מסכים במאה אחוז

אם כי, אילו היינו חוזרים ליהדות של בית ראשון או אפילו לפני כן, אני בספק אם זה היה משהו דומה להיום ולפי מחקרים (לא דתיים) מסתמן כי תקופה די ארוכה, העם העברי היה פגני, כאשר פולחן מרכזי נסב סביב האל ה´ אך עוד אלים נסגדו ולאו דווקא נרדפו בשל כך

Cath

New member
ומה מילת המפתח כאן?

איזון, וחיפוש אחרי דרכים הגיוניות למציאתו.

למעלה