מנותחים חדשים מה קורה איתכם

קוביd1

New member
מנותחים חדשים מה קורה איתכם

ספרו קצת חוויות מה קורה אתכם ,אם איזה קשיים אתם מתמודדים ,ואם אתם יורדים במשקל ונהנים מהחיים תספרו .

שבת שלום

קובי

3 שבועות אחרי טבעת..

הי ..
עברתי ניתוח טבעת ב -15/2,
לומר שאני מרגישה יותר מידי, אז לא.. מתוכננת סגירה ראשונה בתאריך 9/4..
ירדתי ממש מעט וטוב שככה, אני לא רוצה לעוף על עצמי ועל המשקל..
לפעמים יש תחושה שנתקע. לא מצליחה להקיא אלא סובלת עד שזה עובר..

מאמינה שהדרך הטובה ביותר להצליח היא בצורה מבוקרת ואיטית..
שיהיה לי בהצלחה..
וגם לכם ב ה צ ל ח ה

קוביd1

New member
את צודקת

הדרך להצלחה היא בצורה איטית ומבוקרת ,בלי לגרום לנזקים .מאחל לך בהצלחה במשימה של הירידה במשקל

קובי

אופירA

New member
מנהל
נתקע אחרי 3 שבועות?

שימי לב באיזה שעות, אילו מאכלים, והאם אכלת מהר לפני כן.
תתרגלי לאכול יותר לאט, לחלק הארוחות לארוחות קטנות לעיתים קרובות יותר, ולשתות לפני אכילה.

תקראי טוב את הכללים שכתובים באתר "טבעת" שבחתימתי, ותשאלי כל שאלה שיש לך.

עלייך להיזהר מהסגירה הראשונה, לא לסגור 5CC כי זה עלול להיות יותר מידי בשבילך בפעם הראשונה. יהיה כדאי מאוד שתתייעצי איתנו לפני הסגירה הזו.
חשוב לזכור לשתות 4 כוסות מים אחרי הסגירה, ולהרגיש שהם עברו חלק בלי היתקעויות והשתחררויות.

osher0401

New member
אני חודשיים אחרי הניתוח

ואני מרגישה נפלא!
ירדתי עד כה 15 קילו. אני מקפידה על ארוחות מסודרות, מאוזנות,
כל שעתיים שלוש אני מכניסה משהו לפה- פרי, גבינה, מעדן...
עושה ספורט ולומדת להכיר ולאהוב את עצמי מחדש כל יום עוד קצת...

קוביd1

New member
אחלה של ירידה

תמשיכי בדרך הזאת ואני בטוח שתגיעי ליעד בבריאות טובה

שבוע טוב

קובי

shilgiya

New member
נותחתי ה2.1

טבעת

הניתוח עצמו עבר טוב והתאוששתי מהר מאוד

סגורה כרגע על 7 .

הבעיות שלי הן שהטבעת הסתובבה, מצליחים להזריק בה אך אחרי מניפולציות

מבחינת אכילה, אני סגורה שבועיים על 7 ומרגישה הגבלה. יש ימים טובים שאין בעיה, ויש ימים שבעיקר בבוקר אבל היה ארוע אחד שגם נוזלים לא ירד והקאתי הכל. לצערי יש הרבה פעמים ארועים של כאבים בחזה לאחר אכילה ורצון להקיא להקל על זה עם גרעפסים, שמלחיץ אותי כבר לאכול ליד אנשים. יש סוג של הקאה פעם ביומיים וזה מטריד אותי, אבל הקאות קטנות. אני משתדלת לשתות לפני ל"התניע" אבל זה לא תמיד עוזר
מבחינת ירידה במשקל, ירידה מתונה בנתיים ומתלבטת אם לסגור שוב או אם על 7 מקיאה .
יודעת שלחמים וכו לרוב הם אלו שעושים בעיות ונמנעת מהם, אבל לא תמיד, והאמת חוץ מכלל זה,לא שמתי לב שיש עוד משהו שיש חוקיות לגביו.

אשמח לרעיונות לתפריט יומי סביר ומוצלח

shilgiya

New member
חודשיים אחרי

טבעת

הניתוח עצמו עבר טוב והתאוששתי מהר מאוד

סגורה כרגע על 7 .

הבעיות שלי הן שהטבעת הסתובבה, מצליחים להזריק בה אך אחרי מניפולציות

מבחינת אכילה, אני סגורה שבועיים על 7 ומרגישה הגבלה. יש ימים טובים שאין בעיה, ויש ימים שבעיקר בבוקר אבל היה ארוע אחד שגם נוזלים לא ירד והקאתי הכל. לצערי יש הרבה פעמים ארועים של כאבים בחזה לאחר אכילה ורצון להקיא להקל על זה עם גרעפסים, שמלחיץ אותי כבר לאכול ליד אנשים. יש סוג של הקאה פעם ביומיים וזה מטריד אותי, אבל הקאות קטנות. אני משתדלת לשתות לפני ל"התניע" אבל זה לא תמיד עוזר
מבחינת ירידה במשקל, ירידה מתונה בנתיים ומתלבטת אם לסגור שוב או אם על 7 מקיאה .
יודעת שלחמים וכו לרוב הם אלו שעושים בעיות ונמנעת מהם, אבל לא תמיד, והאמת חוץ מכלל זה,לא שמתי לב שיש עוד משהו שיש חוקיות לגביו.

אבל קניתי מד צעדים ומנסה להוסיף לי לפחות 8000 צעדים ליום

אשמח לרעיונות לתפריט יומי סביר ומוצלח

אופירA

New member
מנהל
הטבעת לא הסתובבה. הפורט הסתובב

ניתן לתקן זאת, אם תרצי.

קראת את דרכי האכילה בטבעת באתר "טבעת" שבחתימתי? לא צריך לאכול עד שמרגישים כאבים. צריך להפסיק בנגיסות הראשונות ולתת להן לרדת. כמו כן צריך להפסיק לפני שמרגישים שמתמלא ונהיה עמוס, ולחכות. וכמובן ללעוס הרבה.

ברור שלא נכון לסגור עוד במצב כזה...
שימי לב לחוקיות בנוגע לשעות היום. אם יש שעות שהאכילה נוחה יותר, תעבירי לחם וירקות, בשר וכל מה שקשה יותר - לשעות האלה, ואוכל יותר רך ומועט בשעות אחרות.
נסי לסדר ארוחות קטנות כל 2-3 שעות ולא ארוחות גדולות.

shilgiya

New member
תודה

תודה על התשובה

אכן קראתי את האתר שלך באופן יסודי לפני הניתוח ומשתדלת לנהוג כהמלצות בו תוך שילוב עם אורחות חיי

הכאב אבל מופיע לעיתים בביס הראשון וזו הבעיה וגם צמחונית וגם עובדת משמרות (26 שעות) מה שמקשה, אבל אחכה עד אחרי פסח ואראה אם יש טעם לסגור עוד או כרגע לא

וגם יש המון גרעפסים, לעיתים בלתי נשלטים ומפתיעים, אבל מתחילה להתרגל אליהם

בכל אופן תודה

שלושה שבועות אחרי (כמעט)

ניתוח שרוול
האנמיה שאיתה יצאתי מאישפוז כמעט עברה, כבר איו סחרחורות וחזרתי ללימודים.
הדבר הכי מעניין שנתקלתי בו הוא ההבדל בין תחושת השובע שלפני הניתוח (שאצלי הופיעה לעיתים רחוקות, אם בכלל) לבין תחושת המלאות שאחרי הניתוח. זו אינה אותה תחושה. הרצון להמשיך לאכול יכול להמשיך גם אחרי שהמלאות מופיעה, שמתבטאת במעט לחץ. כל אכילה מעבר לנקודה זו תביא לכאבים ולפעמים גם להקאות (כבר קרה לי, באשמתי כמובן). צריך להכיר בעובדה שהמוח יכול לדרוש עוד אוכל גם אחרי שהקיבה הקטנה מלאה, וחשוב להקשיב לקיבה קודם.
מה שכן, תחושת הרעב במהלך היום נעלמה כמעט לגמרי. אני לא "רוצה" אוכל אלא אם כן מניחים אותו לפני, או שאני מריח משהו טעים. אני אוכל כי צריך וכי ככה רשמה הדיאטנית, ולא כי אני מרגיש מצוקת רעב.

וגם ירדתי 18 ק"ג, 4.5 נקודות BMI, וכבר אין לי בגדים שמתאימים לי

קוביd1

New member
ירידה במשקל

לפי הכרטיס שלך אתה בחור צעיר ,ירדתה 18 בשלושה שבועות זה המון ,מה היה הBMI ההתחלתי שלך ?
מה שאני מציע תשמור על הבריאות שלך תשתדל לאכול את כל אבות המזון שלא יווצרו מחסור בויטמינים
לא רוצה להשבית שמחות אבל אני חייב להזהיר אותך מפני ירידה בקצב רצחני

קובי

זה יותר משלושה שבועות בעצם

ירדתי 5 ק"ג בדיאטת פחמימות לפני הניתוח, אז זה 5-6 שבועות בתוך התהליך.
התחלתי את התהליך, בשיאי, BMI 38.6, לניתוח הגעתי כבר BMI 37.

ההוראה שקיבלתי מדיאטנית היא לאכול חלבונים ומעט ירקות מבושלים. פחמימות אני אוכל רק בפתית, 2 ביום. אני לוקח מולטיויטמין וגם טיפות ברזל.

אופירA

New member
מנהל
הרצון להמשיך לאכול שנמצא במוח

לא עובר ניתוח. רק הקיבה עברה ניתוח. לכן התחושה שונה.
יש מוטיבציה בגלל הניתוח להימנע מאכילת יתר, כדי להימנע מכאבים והקאות, שמוציאים את החשק לאכול לפי החשק.
במוח יש הרבה חלקים. אז אם חלק אחד מתנהג כמו ילד קטן ודורש אוכל למרות שהקיבה מפוצצת, אז החלקים הבוגרים האחרים יכולים וצריכים לדבר איתו, ולהגיד לו: אתה שבע, אינך צריך עוד אוכל, תחכה בסבלנות, כי עוד שעתיים תקבל שוב לאכול. אני לא רוצה כאבים ולא רוצה הקאות. מה שאני מרגיש - בטן מלאה - זה שובע. נקודה.
המוח משתכנע עם הזמן... תאמין לי!

kom1

New member
ניטוח שרוול

כמה זמן חיכית לניטוח? עשיתה באופן פרטי או דרך קופת חולים?

אני אחגוג חודש ושבוע ביום ראשון לאחר שרוול

כעת כבר מרגישה טוב - לקח לי חודש לחזור לעצמי ....חזרתי לעבודה (אחות) אחרי שלושה שבועות וזה היה נורא...
השבוע כבר שיפור ניכר בין היתר כי התחלתי לאכול באופן סביר .
בשלושת השבועות הראשונים ירדתי 16 ק"ג ובשבועיים האחרונים תקועה (אבל יש סבלנות).
מבצעת הליכות מתונות של כחצי שעה שלוש פעמים בשבוע - יודעת שזה מעט אבל עדיין קשה לי
מאוד משתדלת לסדר את הארוחות ולאכול כל שלוש שעות. שותה כליטר וחצי ביום (מסתובבת עם בקבוק צמוד דבר שלכשעצמו הישג עבורי).

קוביd1

New member
שמח לשמוע

שהכל חוזר לשגרה ,החלמה ארוכה ועכשיו את בדרך הנכונה קחי את הזמן ,סבלנות ותרדי במשקל ,3 שבועות 16 ק"ג זה המון ,הירידה נעצרה הגוף מגן על עצמו מפני נזקים שעלולים להיגרם מירידה מהירה
בהצלחה בהמשך והרבה בריאות.

קובי

אופירA

New member
מנהל
תודה על העדכון - זה נותן לי הרבה מאוד מידע

בפרט בשלב שאני עדיין זוכרת אותך מהכתיבה שלפני הניתוח.

תיקון קל לדברייך - לא ירדת 16 קילו ב-3 השבועות הראשונים ואינך תקועה במשך שבועיים. זו הסתכלות לא נכונה, הגם שטוב שיש לך סבלנות
.
ירידה במשקל של 16 ק"ג (ובעצם, כל ירידה במשקל) אינה תהליך ליניארי (ישר, אחיד בקצבו) - כל יום 500 גר'...
אם בחודשיים תרדי נניח 18 ק"ג, זה יכול בהחלט להיות באופן של 16 ב-3 שבועות בבת אחת, ובשאר הזמן 2 קילו נוספים.
לא מודדים תהליך של ירידה במשקל ברזולוציה של שבוע, חודש.
בפרט לא ברזולוציה של החודש הראשון, לאחר שלגוף היתה טראומה לא קלה.

הליכות 3 פעמים בשבוע 1/2 שעה זה המון חודש אחרי ניתוח שהיה לך קשה לחזור לעצמך.
תיזהרי לא להתיש את כוחותייך.
בחודשים ובשנים הבאות אולי זה לא יהיה מספיק, ויהיה צורך ביותר פעילות גופנית. אבל בכל מקרה, גם בעתיד, עדיף שתעשי 1/2 שעה 3 פעמים בשבוע, מאשר שלא תעשי בכלל כי תתייאשי בגלל שזה מעט מידי. אולי זה לא יעיל בשביל לפתח כושר גופני, אבל זה מאוד יעיל ועדיף בשביל מאזן הקלוריות. כל דקה של הליכה שורפת קלוריות, ולא כדאי לוותר עליה "כי ממילא זה לא הרבה".

שוב תודה, ואם תוכלי תישארי פה ותספרי מדי פעם. ובהצלחה.

למעלה