מנות לילדים - כמה שאלות

מנות לילדים - כמה שאלות

החג האחרון זימן לי מפגשים עם חלקים ממשפחת הגבר שטרם הכרתי, ובעיקר עם שלל ילדיהם. זה אולי היה כיף (יש שם כמה בונבונים שלא מהעולם הזה), הנושא העלה במוחי כמה שאלות בנוגע לילדים בחתונות, בהמשך לסוגיה שכבר נדונה כאן... וכיוון שאנחנו בעיצומה של כתיבת רשימת המוזמנים, תהיתי למי יש תשובות לקושיות הבאות: א. אני יודעת שמקובל לתת הנחה במחיר מנה לילדים מתחת לגיל מסוים. מה הגיל המקובל ומה ההנחה ? 12 ? חצי מחיר ? ב. האם מקובל להגביל את מספר הילדים שזכאים למחיר מוזל ? האם קובעים מספר אחיד או שמא אחוז מאורחי החתונה ? ומה עם השאר - משלמים מחיר מלא ? ג. האם ילדים במחיר מוזל נחשבים בספירה למינימום האורחים עבור האולם ? האם צריך להודיע בנפרד על קיומם, או להחשיב אותם כחלק מספירת המוזמנים הכללית ? המון תודה מראש, הילה

הילית*

New member
שאלות מאוד חשובות שגם אנחנו

התחבטנו בהן. גם אצלנו היו לא מעט ילדים והנושא היה חשוב לנו. קודם כל לגבי מינימום מוזמנים. ההגדרה מינימום מוזמנים מתייחסים למנות אותן את משלמת באופן מלא ! כלומר לא כלולות בהן מנות ילדים שיש עליהן הנחה. מקובל שילדים קטנים שלא תופסים כסא לא משלמים ועד 5 ילדים עד גיל 6 לא משולם עליהם. מעבר לזה מה שמקובל הוא לשלם מחיר מוזל עבור ילדים עד גיל 12. בכל מקרה תודאו עם המקום איך אתם סופרים את הילדים. אצלנו רק בדיעבד התברר לנו שהיינו צריכים לסמן את מקומות הישיבה של הילדים כדי שאפשר יהיה לודא את המס´ שלהם. לגבי ההנחה- כל מקום נוהג אחרת ולפעמים רק אם את מבקשת נותנים לך מחיר ילדים. בכל מקרה את כל הדברים הללו עגנו בחוזה.

אינצה

New member
אצלנו

אנחנו אמרנו לגן שנרכז את כל הילדים בשלושה שולחנות (כלומר מדובר בשלושים מנות ילדים) וביקשנו שהמחיר יהיה 50% ממחיר המנה. הם אמרו שזה ממש ממש לא נהוג אצלם, אבל הסכימו בכל זאת. הם גם אמרו שמכיון שזה מסרבל להם את הענין, הם לא יעשו לילדים מנות מיוחדות, רק התשלום יהיה נמוך יותר. אבל לפי מה שהבנתי מהם זה לא ענין רגיל. לדעתי, אתם פשוט צריכים לחשוב מה מתאים לכם, לבקש מהם ובכל מקרה לסכם את הכל בחוזה.

אינצה

New member
כן ../images/Emo9.gif

אנחנו כבר דיברנו עם כל הדודים שהסכימו שזה סידור טוב גם בשבילם. פשוט שולחן הילדים ימוקם כך ששולחנות ההורים יקיפו אותו וכך לא תהיה בעיה. חוץ מזה שאצלנו באירועים, הילדים לא יושבים ליד השולחנות, רוב הזמן הם פשוט מתרוצצים ומשחקים.

שירי71

New member
להילית - שאלה בקשר לילדים

איך התייחסו לנושא הזה בגן האמנים? זה קריטי לי לדעת... כי אנחנו מתחילים לסגור עניינים עם צ´קים בקרוב מאד...האם הכנסתם את זה לחוזה? (את עניין שעד גיל 5 לא משלמים ועד גיל 12 זה חצי מחיר?)

הילית*

New member
אז ככה

אנחנו סיכמנו על 5 ילדים שלא משלמים עליהם ומחיר מיוחד לילדים (30$) אבל... כאן היתה פשלה קטנה. מסתבר שהיינו צריכים להגיד לגן האמנים איפה בדיוק יושבים הילדים כדי שהם יוכלו לודא את מס´ הילדים בפועל. מאחר ולא ידענו את זה אז בדיעבד הם הסכימו שלא נשלם על 5 מנות ושאר הילדים שילמנו לצערנו מחיר מלא.... מאחר והחתונה היתה נהדרת והיינו מאוד מרוצים לא רצינו לריב איתם אבל זה מאוד כאב לנו (היו לנו כ- 20 ילדים....). שירי, אם לא דיברתם איתם בחוזה על מחיר אחר נראה לי שעכשיו זה יהיה בעייתי אבל תנסו... בכל מקרה תשאלו איך אתם צריכים להגיד להם איפה יושבים הילדים... בהצלחה

שלום גם לך יקירתי.....

לדעתי, זה המון עניין של מיקוח. תלוי בכמות האורחים ואחוז הילדים מהם. אם יש לך כמות מעל 400 אורחים, אולי כדאי לכלול את הילדים מתחת לגיל 10 "כהכל כלול" כמה כבר אוכלים הקטנים האלו? בדרך כלל רק מתרוצצים בין הרגליים. נסי לבדוק את כמות הילדים כי במחירים של היום לשלם על ילד בן 4 50% יכול להיות גם 25 דולר שזה המוןןןןןןןןןן.

תודה לכל המשיבות, ו--

שילחתי את המשפחות לעשות בדק בית ולראות כמה ילדים בתוך כל קטגוריית גיל, ואז באמת נחליט איך להתמקח. מסתבר שההורים של הגבר הניחו, די בתמימות, שמשפחות לא יביאו ילדים קטנים - ולמזלי דודה של הגבר התערבה ואמרה לאמא שלו, תגידי, השתגעת, זה הוא- בטח שיביאו את כולם ! (למה, למה אוהבים את הגבר שלי ???). בקיצור, תודה על הרעיונות ואני אעדכן. בינתיים ההורים שלי נוסעים לחו"ל עד אחרי החג, אז יש לי זמן לפני החוזה. נ.ב. אתי - מה העניינים ?

*שיר

New member
...ואצלנו...

היות ועשינו חתונת ששי צהריים היו לנו כ-50 ילדים עד גיל 12. סיכמנו עם הגן שילד עד גיל 5 הוא ללא כסא וללא תשלום (בהנחה שילדים בגיל כזה במילא לא יושבים דקה
) וילדים מגיל 5-12 שילמו 70% והקצו להם כסא בדיוק כמו של מבוגר (ללא הפרדה או הבחנה בין כסאות מבוגרים לילדים). הגן קיבל את המילה שלנו לגבי כמות הילדים שיהיו, ולא בדק אותנו. כמו כן סיכמנו איתו על מזנון מיוחד לילדים, שהיה הצלחה אדירה!!! היו בו כל הדברים שילדים אוהבים: נקניקיות, תירס, צ´יפס וכדומה. הילדים היו מאושרים עד הגג וגם המבוגרים ש"סחבו" לילדים חלק מהמנות... (הגן נתן למבוגרים לקחת אחרי שרוב הילדים כבר אכלו)

למעלה