מנז'טים ותבניות אפיה מסיליקון- איך אופים בהם?

Norma Desmond

New member
מנז'טים ותבניות אפיה מסיליקון- איך אופים בהם?

שלום לכולם
קיבלתי במתנה מספר תבניות אפיה מסיליקון (עגולה, אינגליש קייק ומספר מנז'טים) ואין לי מושג איך משתמשים בהן
קודם כל- אם הכנתי בלילה של עוגה בחושה לדוגמא- האם שופכים אותה לתוך התבנית ומכניסים את התבנית כמו שהיא לתנור? (על רשת?) או שאת תבנית הסיליקון צריך להכניס לתוך תבנית קשיחה?
כנ"ל לגבי המנז'טים. אני פשוט תוהה אם העובדה שהם רכים לא תגרום להם לקרוס ולכל הבלילה להשפך מתוכם

בנוסף- האם יש הוראות אפיה שונות לתבניות כאלה, בשונה מתבניות מתכת רגילות?

תודה!

תתחדשי

זה תלוי בתבנית שקיבלת, יש תבניות שמגיע איתם חישוק אלומניום שעוזר לשמור על הצורה של התבנית וניתן להזיז ממקום למקום, ואז את יכולה לאפות על רשת
אם אין לך חישוק את צריכה שזה יהיה מונח על משהו קשיח, כי התבנית יכולה פשוט להתקפל והבלילה נשפכת.
האפיה מתארכת טיפה כי ההולכת חום שונה.
לגבי המנגטים תניחי על תבנית ופשוט תמזגי ותעבירי את התבנית לתנור.
בהצלחה ותהני

Norma Desmond

New member
תודה! אז איך בעצם אני מונעת קיפול של התבנית?

נניח שהנחתי אותה על תבנית התנור הסטנדרטית כדי שתעמוד על משהו קשיח, שפכתי את הבלילה לתוכה והכנסתי (יחד עם תבנית התנור) לאפיה
תבנית הסיליקון לא תתקפל ככה? מזה אני חוששת. היא רכה כזו, היא יכולה להחזיק את הבלילה בלי תמיכה סביבה?

לגבי ה"גמישות" של התבנית

אני מוציאה את הרשת של התנור ומניחה עליה את התבניות הגמישות, מכניסה את הרשת לתנור החם כשהתבנית כבר עליה וכך גם מוציאה.
לגבי מנג'טים בודדים, לפעמים יש גלישה, נפילה וכו, ולכן אני מניחה אותם על תבנית שטוחה לפני ההכנסה לתנור.

למעלה