מנזרים בגרסה סינית ובגרסה יפנית

מנזרים בגרסה סינית ובגרסה יפנית

האם נזירות קתוליות נפוצות ביפן ?
האם יש נזירות קתוליות נוצריות שמאמינות בבודיהזם בגרסתו היפנית או בגרסתו הסינית ?

איך איך מבדילים בין אנשים שמחזיקים באמונה בבודהיזם בגירסה סינית לבין אנשים שמחזיקים באמונה בבודהיזם גרסתו היפנית ?

האם לבודהיזם בגרסתו היפנית ולבודהיזם בגרסתו הסינית יש שמות אופיינים שמייחדים אותם ומבדילים את עצמם מבודיהזם בגרסאות אחרות (שאינן יפניות ואינן סיניות) ?

איזה מילות חיפוש או כינויים שאפשר למצוא בגוגל, בודיהיזם בגרסתו היפנית ?

ואיזה מילות חיפוש או כינויים יש לנזירות פרוטסנטנטיות או נזירות קתוליות בגרסה יפנית ובגרסה סינית ?

Tenguy

New member
השאלות לא פשוטות בכלל והתשובות הן מורכבות ...

אפשר להבין מדוע את שואלת שאלות כאלה ?
בגדול - קתוליות ובודהיזם זה שני דברים שונים ואין לערבב אותם. יש הרבה דברים הפוכים ויש הרבה דברים מקבילים בין שתי הדתות - כמו אם קתולי/ת יפני/ת נמנע/ת מלאכול בשר הוא גם בודהיסט/ית ? - האם זה בגלל שבודהיזם אוסר אכילת בשר, או בגלל שקתוליות לא מחייבת אכילת בשר. ביפן, האמונה היא מאד אישית, והרבה משלבים מכל הדתות ומתאימים חלקים מהן לפי הצורך האישי, ולכן יש בלי סוף כתות איזוטריות ביפן, ושלא קיימות מחוץ ליפן... ובנוסף לכך כ-60 אחוז מן היפנים הם בכלל אתאיסטים, שבכלל לא מאמינים בדוגמא או ביישות אלוהית, והאמונה הפכה לסוג של פולקלור תרבותי לא מחייב (מישהו ראה בקיץ את טקסי האובון בטוקיו ??)

Mondsee

New member
ממש ממש ממש לא!

מדובר בחבורה של רקדנים מקצועיים ביותר. לא מדובר באיידולים. ראיתי דוקומונטרי עליהם ב- NHK world, הם פשוט מדהימים.

herouth

New member
אבל הכישרון שלהם לא קשור לג'ימושו.

הניחוש שלי הוא בגלל ש־AKB הן חלק מהקליפ הזה. אני מניחה שהג'ימושו שלהן לא היה מאשר להן להשתתף בקליפ של ג'ימושו אחר. אבל אולי כללי המשחק הם שונים ממה שאני חושבת.

Mondsee

New member
אבל הם לא איידולים

הם רקדנים מקצועיים שחברים בלהקת ריקוד. אין שום מניעה שיופיעו עם איידולים כאלה או אחרים, הם לא מתחרים בהם בשום צורה.

herouth

New member
תראי, כאן בארץ, חברות תקליטים מתחרות.

זה אומר שאם אמן א' חתום בחברה X, הוא לא יכול להופיע בקליפ שמופק עבור חברת תקליטים Y. לא משנה באיזה ז'אנר. שיתופי פעולה בין חברות תקליטים הם פעולות דיפלומטיות יותר מסובכות מהטיפול בגרעין האיראני.

semuelf

New member
רקדן לא נחשב לאמן

הוא אמן בריקוד, אבל לא אמן "בפרונט".
הוא כמו פעלולן בסרטים. כמו ניצב.
אז יש סוכנות שמייצגת אותם, אבל היא שמחה להשכיר את שירותם לכל אמן שצריך רקדנים ברקע.

herouth

New member
רגע, אז מי שר שם?

אלה שרוקדים הם לא אלה ששרים? ואלה ששרים, הם כן מאותו ג'ימושו של AKB?

Mondsee

New member
הם גם שרים מעין טכנו שהם רוקדים לפיו

למיטב ידיעתי הם לא שייכים לשום ג'ימושו. הקים אותם המנהיג של הלהקה שהיה בכלל לוחם אומניות לחימה לפני שפרש.
מה שניסיתי להסביר קודם, לא בהצלחה מרובה, זה שהעובדה שהם לא מתחרים אחד בשני על אותו נתח שוק מאפשר שיתוף פעולה. אני לא מבינה למה זה נראה לך כל כך בלתי אפשרי.

herouth

New member
אם הם לא שייכים לאף ג׳ימושו

...אז זה אפשרי. אחרת, זה נראה בלתי אפשרי, מהסיבה שכבר הסברתי לעיל.

אני חושב שביפן המצב קצת אחר

אין לי ידע מפורט בנושא, אבל אני רואה *כל הזמן* שיתופי פעולה בין אומנים מג׳ימושו שונים וחברות תקליטים שונות (כולל שילובים שונים ומשונים - ג׳ימושו עובדים בדרך כלל עם חברות תקליטים שונות לאומנים השונים שלהם). זה כולל גם הופעות בהקלטות רשמיות ובחומרים פרסומיים. אני יכול לתת המון דוגמאות ספציפיות.

למעלה