מנחה לדוקטורט

polinomialy

New member
מנחה לדוקטורט

מצאתי מנחה שנראה ממש אחלה ומתעסק בתחום שמאוד מעניין אותי. אז שלחתי לו מייל. קיבלתי מייל חזרה כעבור שבוע בו הוא מבקש גליון ציונים, קורות חיים ושני ממליצים. אני די מרוצה מקורות החיים שלי, כנ"ל מהממליצים שיכולים לדבר עלי, אבל הציונים שלי פושרים למדי (בלשון המעטה). אני תוהה איך לא לאפשר לזה לדפוק את הסיכויים שלי על ההתחלה. בנוסף, יש לי מעט ויטמין K - סבא שלי הוא שם דבר בתחום, ואני תוהה אם ואיך להכניס גם אותו. כל עצה תתקבל בברכה.

FPNH

New member
כבר אין לך כל כך שליטה על הציונים

וזה די תלוי בראיית העולם של החוקר כמה זה יכול לדפוק את סיכוייך. יש כאלה שיתייחסו לציון נמוך כאל אינדיקציה לזילזול וחוסר רצינות ויש כאלה שיתיחסו הרבה יותר לנסיון וליכולת שלך לעבוד במעבדה (ביחוד אחרי מסטר) וציונים זה כדי לקבל אינדיקציה לגבי עלות ההעסקה (כמה מילגה תקבלי וכמה הוא יצטרך לשלם מתקציבי מחקר). אל תתיחסי בכלל לציונים בקורות החיים, שיהיו רק בגליון שאת נותנת לו בנפרד. בקורות חיים תשימי דגש על הניסיון המעשי שלך במעבדה ועל פירסומים, בסופו של דבר זה מה שרוב המנחים מצפים מדוקטורנט. אם הקשר לסבא הוא לא משהו שמשפיע באופן ישיר על יכולותיך בתחום אז אל תזכירי אותו, זה נראה רע (באופן ישיר זה משהו בסגנון של "בגלל שאני בת של רב חובל העברתי את שנות התיכון על שוברת הקרח של האוניברסיטה הארקטית המאוחדת, ותוך כדי רכשתי נסיון מעשי בשימוש בסונר למיפוי קרקעית האוקיינוס, התחום שבו אני רוצה להתמחות). אם יהיה לך ראיון בעל פה וישאלו אותך איך ולמה הגעת לתחום הזה, אז את יכולה להגיד שזה משהו משפחתי וסבא שלך חקר את איקס, ווי וזד. סביר שהשאלה הבאה תיהיה "איך קוראים לו?"

למעלה