מנחם בגין בנאום מתאריך כ בכסלו תשכ"ה, 25 בנוב

המתעלף

New member
מנחם בגין בנאום מתאריך כ בכסלו תשכ"ה, 25 בנוב

"אנחנו מוקפים אוייבים, בנינו מסתכנים ולפעמים נופלים בידי אוייב. עליהם לדעת שהמדינה הזאת כולה תעמוד מאחוריהם, ואם הפושעים שעינו אותם יימצאו בתחום שיפוטה, יבואו אל הדין ויתנו את הדין. " למאמר המלא: http://daat.ac.il/daat///ezrachut/begin/neum22-2.htm

יונה1

New member
טוב, הרי ידוע שבגין היה משולי השמאל!

אגב, בקשר למאסרם (על ידי ממשלת ישראל) של חמשת מפקדי האצ"ל לאחר פרשת אלטלנה, הוא הגיב אף ביתר קיצוניות. שמאלן שכמותו.

יונה1

New member
עוד שמאל קיצוני - ח"כ שמואל תמיר,

שאיבד את רוח הלחימה, כמיטב מסורת אנשי השמאל: "לנו חם ורך על הכורסאות - והם נרקבים שם בכלא. [...] אתם לא תעזו לשלוח בחורים לצבא כשכך תפקירו אותם. אתם מזמינים מאות מכתבי שמיניסטים... זה עושה דמורליזציה בצה"ל. איך תעזו לשלוח בני 18 שוב לקווים כשכך אתם מעוללים להם וכשכך אתם נוהגים אחר כך?" (הדברים נאמרו ביחס להפקרת הממשלה את שבויי מלחמת יום הכיפורים בסוריה).

המתעלף

New member
בגין בשמאל??? כנראה לא סיימת את כיתה א' חמודה

בגין היה ראש ממשלת ישראל מטעם הימין. לא סתם ימין,ימין קיצוני כמוך! והימין הזה אגב עשה שלום עם מצריים תמורת שטחים ואנחנו נהנים מהשלום הזה עד היום ברוך השם! ובקשר לדבריו על השבויים הם חד משמעיים! כל העם יעמדו מאחרייהם!!! ואגב,ההרשמה לכיתה א' בפתח,את מוזמנת להרשם. אין כמו בורות! בורות מביאה שינאה ומלחמות!

יונה1

New member
מתעלף חביב

להבא, אקפיד לסמן עשרה סמיילים במיוחד עבורך כאשר אני מגיבה בהומור. סתם לידיעה כללית, אחד מחמשת בכירי מפקדי האצ"ל שנאסרו לאחר אלטלנה, הוא אבא שלי. לידיעה עוד יותר כללית, סיימתי בהצטיינות תואר שני במדע המדינה.

קמנצינד

New member
זה היה ברור שאת מדברת בציניות

ממש מפריע לי שהספורט הלאומי הזה לחלק כל דבר לימין ושמאל ניכנס גם לנושא עם כזה קונצנזוס כמו השבויים.

המתעלף

New member
וואי וואי בהצטיינות? ../images/Emo140.gif

בת כמה אם יורשה לי? שבויה כבר?

יונה1

New member
נו, תעשה חשבון בעצמך

אם אבא שלי היה אחד מראשי האצ"ל, סימן שבת 20 כבר הייתי מזמן
אני סטודנטית מאד זקנה, ואת הדוקטורט המתוכנן, כנראה אכתוב בדרך לבית גיל הזהב... אגב, לך לאתר "ערים בלילה" ותעיף מבט על המחקר שלי שעוסק בפעילות הורי השבויים והנעדרים במלחמת יום הכיפורים. מן הסתם יעניין אותך. וכן - פדוי שבי חמוד במיוחד כבר שבה את ליבי...

יונה1

New member
דרך אגב קמנצינד

שיא שיאי האירוניה, זו הקללה "שמאלני" למי שתומך בפדיון שבויים, וזאת דווקא מכל מיני טרמפיסטים ונובו-ימניים. הורי היו ממקימי תנועת החרות ואני התחנכתי בבית"ר. אז אותי קצת קשה ללמד מה הם ערכי הימין המקורי בנושא השבי. דווקא אצלנו, ערך הרעות בין לוחמים היתה ה- ערך (ע"ע השם "המשפחה הלוחמת"). מכולם, היה זה דווקא בגין שטען ששבי גרוע ממוות. וראה גם את דבריו של שמואל תמיר שצרפתי הנה. תאמין לי שינקתי את הנושא מאבי שישב כמה פעמים בכלא הבריטי, מאחיה של אמי שהוגלה ל-4 שנים באריתריאה, וכן, אפילו מבגין עצמו. אבל מה לעשות, תמיד יהיו "ימניים חדשים" שמתוך פראנוייה לשמה, יחשדו בך אוטומטית שאתה חפץ בטובת המחבלים שישתחררו, או שבגלל קשרים כאלה ואחרים עם עמותת "ערים בלילה" אתה הופך ל"פסול דעה".

שמאלני יפה נפש ../images/Emo191.gif

מסתבר שיש קללה יותר גרועה מ"שמאלני" והיא - "שמאלני יפה נפש"... זה באמת נורא ואיום להיות בעל נפש יפה. אם אני ימנית אני יכולה להיות יפת נפש או שאני חייבת להיות אגואיסטית אוהבת מחבלים??? איזה שטויות. אנשים מכל קצוות הקשת הפוליטית רוצים את גלעד בבית. זה קשור לערכים. אין לזה שום קשר לנטייה פוליטית.

אסביר לך ברשותך

התואר "יפה נפש" מתייחס לאדם המעדיף ערכים ערטילאיים "שבנפשו" על פני אתגרים שהמציאות מציבה לו ושיתכן ומחייבים פעולה בניגוד לערכים אלו. במילים אחרות, שמאלן "רגיל" יתכן ותהיה לו דעה כי כיוון מדיני מסויים יעיל יותר מכיוון מדיני אחר. לגיטימי. שמאלן יפה נפש פשוט סולד מכך שהוא והמדינה עמה הוא מזוהה יצטרכו להכנס למצב בו יתרחש קונפליקט בין הערכים שלו, אלו שמסודרים אצלו כל כך יפה בנפש. לכן הוא יהיה נגד הכיבוש, בעד משא ומתן וכל דבר ללא תלות בהוכחת יעילותו - ובלבד שנפשו לא תתאמץ או תתקמט באתגרי המציאות. מקווה שהסברתי

למעלה