מנחתי מסוקים

מנחתי מסוקים

עפ"י החוק, מה ההגדרה למקום שמסוק יכול לנחות ולהמריא ממנו ? האם למגרש חניה גדול באמצע העיר ניתן להגיע במסוק בשגרה ? רק במקרים חריגים (אם כן אז מה ההגדרה למקרה חריג) ? ואיזה אישורים נדרשים לשם כך ? או שחוקית מסוק יכול לנחות אך ורק בשדה תעופה / שדה פתוח ?

master drums

New member
........

אצלי בכרמיאל יש מנחת מסוקים...עכשיו זאת לא עיר גדולה שהרבה מכירים ולא שראיתי או שמעתי שנחתו שם מסוקים אבל בכל-זאת יש פה..המנחת ליד אזור-התעשייה וזה עונה על השאלה שלך "אם נוחתים רק בשדה תעופה?"

בכרמיאל נוחתים גם בשטח פתוח

בכרמיאל(שכונת רבין) יש סתם שטח פתוח עשוי מכורכר דחוס ומסוקי חיל האוויר נוחתים שם מפעם לפעם.

master drums

New member
ברבין??השתגעת?!

אתה נראה לי מתכוון לואדי שמול מכוש..איפה שנחל חילזון..הם לא נוחתים זה מסוקי חיל-האוויר שטסים שם לאימונים או משהו..

מעל ההרים של נחל חילזון עושים

אימונים, כן, אבל אני צפיתי בכמעט נגיעה(או נגיעה) בשטח ברבין בו יש כורכר דחוס.

yanivush8

New member
אצלנו נחת בל 407 במגרש כדורגל

והנחית את שר הביטחון לצורך כנס באשקלון. כמובן שהלכתי לראות מקרוב כשהוא המריא...

אני כבר ראיתי

מסוק נוחת על הדשא דרומית לדולפינריום זה, היה לצורך איזה תכנית טלויזיה

בא לי ללכת לים היום...

ולא בא לי לחפש חניה

תשובה הגיונית

לדעתי (אני לא מכיר את החוק), אתה צריך אישור כדי להגיע לאותו מקום (טיסה לא בנתיב וכד') בנוסף, בדר"כ מוסיפים "חוליית הנחתה", שדואגת שאין חלקים שיעופו ויפגעו באנשים בזמן הנחיתה, ושאין אנשים שרוצים לראות מקרוב - אם כואב לגעת ברוטור זנב.. ואחרון - אישור מבעל השטח... שוב - אני לא מכיר את החוק

נשמע הגיוני

אבל השאלה היא מה חוקי ואיך זה מתבצע בפועל (לא, אין לי מסוק או תוכניות לקנות אחד אבל העניין מעניין אותי)

זה לא המקום

תנסה בפורום ת"ק - בטח יהיה מי שמכיר את החוק ב"תכלס". בעקרון, במסוק מותר לטוס בגובה נמוך כמעט בכל מקום, ולנחות כמו אז"מ ב"מנחת חד פעמי". זה דורש ביקור רגלי מוקדם בשטח, לבדוק שהוא מתאים לנחיתה, ואישור בעל השטח. לא יותר מזה... בפועל זה אומר שאתה יכול לנחות בכל שטח ששייך למדינה, שאינו אסור, ושאינו מהווה סכנה ... ובהחלט רשאי לנחות ליד הבית שלך או עליו ... מסוקי המשטרה פועלים כך באופן קבוע, ולהערכתי אין להם אישור חריג/שונה...

נכון.. תכנית טמבליזיה שקראו לה

קטן עלינו.. בהנחיית אברי גלעד. המסוק הביא לשם חתנכלה..

efi2000

New member
טני ראיתי מנחת מסוקים על בניין החדש

של בית חולים "איכילוב" בתל אביב, הבניין שבו הייתי שבוע וחצי (עברתי ניתוח - תרמתי כליה לאחי הגדול), עוד לפני האישפוז ובאותו יום עליתי לגג לראות מנחת מסוקים על הבניין החדש. בתמונה משמאל, זה הבניין אישפוז החדש, שימו לב למעלה יש מנחת מסוקים.

למעלה