מנח עובר לא יציב

מנח עובר לא יציב

שלום לכולן
אני בשבוע 35+, לקראת לידה שניה (לידה ראשונה ואקום בשבוע 40)...
בהערכת משקל בשבוע 32 אמרו לי שהעובר במנח עכוז,
אני מרגישה בבירור כל מנח (הודות לבעיטות הנמרצות שלו {}
מרגישה את העובר ממשיך להתהפך כל הזמן...
לפני שבוע עשיתי דיקור להיפוך (שהצליח) אבל מאז הוא ממשיך להתהפך, כאילו יש לו שפע של מקום...
עד שלשום היה עם הראש למטה, מאתמול מרגישה את הרגליים למטה.
התור לרופא הנשים שלי בחמישי הקרוב, אבל מה אם הוא ממשיך להתהפך ככה?
יש מקום לדאגה?
עד מתי הוא עוד יכול להסתובב ככה?
מפחדת שימשיך בסלטות עד ש"ייתקע" עם הראש למעלה
עצות טובות שיעזרו לו להבין שהוא צריך להסתובב עם הראש למטה (מלבד שיחות עידוד?)
תודה רבה לכן ויום נפלא

נויהנוי

New member
היפוך עובר

שמעתי המלצה על מיילדת בשם רות פדידה שעושה טיפול במים שמסייע לעובר להתהפך. אני חושבת שהיא באזור פרדס חנה. בהצלחה.

שמעתי עליה

אבל נראה לי שאחכה לשבוע קצת יותר מתקדם, כי גם ככה הוא ממשיך בסלטות
תודה

התברגות והתבססות...

מספרים שקראתי. אני יודעת שבשלבים מתקדמים תנוחות של כריעה עוזרות להתבססות באגן. וגם סיבובי אגן.
נשמע לי הגיוני, שכאשר הוא במצג ראש אז ניתן לעשות תנוחות אלה.... להפסיד מזה אי אפשר...
המון בהצלחה.

ילדונט

New member
תבדקי שוב בשבוע 37

יכולה לספר לך שבהריון האחרון הייתי במעקב הריון בסיכון (=הרבה א"ס), יצא שבשבוע 37+2 הוא היה ראש, ואז ב-38+0 הגעתי לחדר לידה בגלל דימום (הכל היה בסדר...) ובמהלך הבדיקה לאיתור מקור הדימום הרופאה אומרת לי "את יודעת שהוא עכוז, נכון?". נכנסתי בסטנד ביי להיפוך בשני בתי חולים, יומיים אחרי אותו א"ס הוזמנו להיפוך באחד מהם, אבל בדיוק כשהתקשרו הייתי בא"ס מעקב רגיל, וגיליתי שהתהפך חזרה לראש. 38+2. נולד ראש בלידה רגילה ומצויינת.
בקיצור, אם הוא עושה הרבה סלטות, זה הרבה פחות מלחיץ בעיני מאשר עובר שנשאר סטטי בעכוז. תבדקי ב-37, תעשי היפוך אם יש צורך. בד"כ אחרי היפוך מוצלח נותנים קצת פיטוצין, לייצר צירונים שיורידו את העובר עוד קצת למטה ויקבעו אותו באגן עם הראש למטה.

חנית 6

New member
למה הרבה סלטות פחות מלחיץ בעיניך?

באותה מידה הוא יכול להמשיך עם הסלטות ולסיים עם עכוז, לא?

ילדונט

New member
כי רוב העוברים מגיעים בראש ללידה

ואלו שעושים סלטות באופן קבוע, יותר סביר שלקראת הלידה יתבססו לראש, מאשר אלה שכל הזמן בעכוז, מה שמחשיד בעיני על סיבה טובה שמפריעה להם להסתובב ולכן הסיכוי שיסתובבו בזמן האמת קטן יותר (אבל לא אפסי!).

תודה רבה על תשובתך

היא מאוד מעודדת אותי

&nbsp
למרות שאני קצת חוששת מפיטוצין בעקבות הלידה הראשונה, אבל נעשה מה שצריך

כשאת יודעת בוודאות שהוא ראש

תעברי לכריעה עד הלידה
כדי שיתברג טוב טוב למטה ולא
יצליח לצאת מהאגן.

למעלה