מנטאליות ה"לקפוץ" (drop by) באמריקה

מנטאליות ה"לקפוץ" (drop by) באמריקה

אני נמצאת עכשיו בקיימברידג' לכמה ימים, ועוד כמה ימים אהיה לכמה ימים בברקלי. לא מסיבה מקצועית, סתם טיול שתמיד רציתי (טיול "אחרי צבא"
). אבל שלא במקרה, הוא סמוך לאונברסיטאות. עד כמה זה יהיה נורמאלי אם, כמו בארץ, אני פשוט אקפוץ לדבר עם אנשים (חוקרים, בתחום שלי)? במחלקה שלנו זה עבד גם עם הבן אדם הכי יקה, אבל איך האמריקאים אוכלים את זה? הכוונה היא לדבר מתמטיקה, לא אדמיניסטרציה.

ספונטניות היא מהאמריקאים והלאה

ובכלל, הבכירים בכל מקום עסוקים מאד ולא יכולים להתפנות בהתראה של רגע. אני מציעה לך לשלוח אימייל ולבקש להפגש לקפה, או משהו בקטנה. לא להכנס להם למשרד אאוט אופ דה בלו ולהגיד שלום הגעתי, בא לך קפה.

רק אצלנו תמיד יש להם פנאי? ../images/Emo6.gif

אני שונאת אימיילים. מה עם פגישה מקרית איפה ששותים קפה שם?

שתי בעיות

לפחות על פי המצב במקומותינו: - את מדברת על השבועות הקרובים. כרגע, האוניברסיטה היא חלל רפאים. כמעט כולם בטיולים/נסיעות/ביקורים באוניברסיטאות אחרות. כך שיש סיכוי טוב שפשוט תבזבזי זמן. - פגישה מקרית? לא סביר ולא מועיל. יהיה לך קשה לתפוס מישהו רציני לשיחה עניינית בפגישה כזו (אם בכלל תראי אדם כזה - לפחות אצלנו מקומות שתיית הקפה מבוזרים לחלוטין, אין "פינת קפה" אלא אם מדובר בזמני הקולוקוויום). שליחת אימייל היא הרעיון הטוב ביותר בנסיבות כאלה.

אבל אני ממש שונאת אימייל ../images/Emo4.gif

טוב, בהרווארד מתקיימת בימים אלו סדנא בנושא אז אני מניחה שזה לא יראה מוזר מדי אם אפנה למארגנים ואצטרף אליהם לקפה. ברקלי זה כבר משהו אחר... אבל יש שם מישהי (דוקטורנטית שביקרה אצלנו בעבר) שהציעה לי לדבר במייל ממש מזמן, אז אולי עכשיו אפנה אליה, השאלה האם תזכור מי אני בכלל...

תציגי את עצמך בפתיחת המייל והיא תזכור

כל מה שאמרו לך - נכון הדרך היחידה ליצור קשר ספונטני זה לעמוד בתור עם כולם אחרי ההרצאה ולשאול שאלות אינטליגנטיות ולתת כרטיס ביקור או לקחת ואז - לשלוח מייל! אלא אם כן את אחת מהמרצות/משתתפות בסדנא, יכול להיות שתגלי שלא ממש מצפים שתבואי איתם לקפה. אם את כבר בארה"ב (ואולי שוקלת שיתוף פעולה או לימודים שם) קבלי עצת זהב ממי שעברה 3 מדינות בשנתיים האחרונות - את צריכה להסתגל. אליהם.

אני בארה"ב לטיול

ואם התגובה של המזכירות של המחלקה בהרווארד (לא לרצות להגיד לנו מתי ואיפה הסדנא בכלל עד שלא נדבר עם המרצים
) היא משהו מייצג אז זה בהחלט רק מחזק אותי בהחלטה להשאר בארץ לדוק'. שלחתי מייל למרצה היהודי מבין השניים (בחירה נכונה? פשוט מהנסיון המסויים שיש לי זה עדיף על לשלוח מייל למרצה שחולקת איתי מגדר, לפעמים הן קצת עויינות כלפי נשים אחרות גם אם מסוות את זה במתק שפתיים), מקווה שיהיה יותר מזמין מהמזכירות. מצד שני, זה לא שהמזכירות בארץ נחמדות בהכרח כלפי עצמים לא מזוהים כתלמידים לתארים מתקדמים. בב"ג זה ממש הצגת כרטיס חבר מועדון. בפעם הראשונה, המזכירה ממש התחילה למשוך אותי פיזית החוצה מהמזכירות עד שאמרתי לה שאני מתחילה תואר שני ורק באתי למסור מסמך ואז פתאום היד שלה עברה מהשרוול לכתף שלי והפרצוף הזועף התחלף בחיוך וב"אה, סליחה, לא ידעתי שתגיעי כ"כ מהר..."
אני סתם חשבתי שיכול להיות נחמד, מעניין ואולי גם מועיל לשוחח קצת, בעיקר מקצועית, עם חוקרים כאן. לא באתי לחפש דוקטורט או עבודה. האמת היא שיש לי שת"פ מקצועי עם מישהי מקנדה ודוקטורנטית שלה, אבל כל התקשורת בינינו מתבצעת דרך המנחה שלי...

את צודקת וטועה בו זמנית

צודקת ש: "שיכול להיות נחמד, מעניין ואולי גם מועיל לשוחח קצת, בעיקר מקצועית, עם חוקרים כאן". הבעיה - הרבה אנשים חושבים ככה. בייחוד בהרווארד, ברקלי וסטנפורד.והרבה פעמים הסדנאות שציינת - הן סדנאות סגורות שיש תחרות (ממש מילולית - מגישים מועמדות ומתקבלים או לא) על ההשתתפות בהן. אז את צריכה ליצור קשר מראש, להציג את עצמך ואת מה שמעניין אותך מחקרית ולהסביר למה את יוצרת קשר דווקא עם X (לא, זה שהוא יהודי זה לא ממש מספיק אבל כן - אם הוא עוסק בתחום Y שהוא גם התחום שמרתק אותך ואת עושה בו ככה וככה - אז כן). את יכולה לשאול את X אם תוכלי לנצל את ההזדמנות המדהימה שאת בביקור - כדי לפגוש אותו ולבוא לסדנא Z ששמעת עליה. את טועה אם את חושבת שמישהו יקל עלייך או אם את רואה ביחס מהמזכירות כקריטריון להחלטה האם לעשות דוקטורט בחו"ל או לא. הרווארד ואוניברסיטאות כמוה, הן מוסדות יוקרתיים שדוקטורט מהן פותח דלתות באופן שקשה לדמיין. הוא מקומות מעולים להכשרה וכמו נועה לביא יש הרבה אנשים מוכשרים מאוד שרוצים להיות בפנים. מכל העולם. אם את רוצה את זה - כמו כל דבר שאת רוצה בחיים, ד"א - חלק מהתהליך ידרוש ממך להשתנות (למשל - לכתוב מיילים למרות שאת לא אוהבת); חלק מהתהליך ידרוש ממך להתגבר על כעס ועלבון ועצבים (למשל היחס של המזכירות או ביקורת של המנחה) וחלק מהתהליך ידרוש ממך ללמוד דברים חדשים, שונים ומוזרים שלפעמים נראים לך ממש לא קשורים (מי אמר שמוזינג? ראיונות איפורמטיביים? וכדומה) בהצלחה ותהני בטיול

האמת שלמזכירות מגיעה התנצלות ממני

כי לא אני הייתי זו שהלכה לשאול, ומסתבר שזה לא שהן לא רצו להגיד - הן פשוט לא ידעו, ודווקא כן ניסו לעזור (לפחות ברגע שהבינו שמדובר בgraduate
). לעניין - זה מתמטיקה ותחום מסויים במתמטיקה. אין תחרות על השתתפות בסדנאות, ויותר מזה - אין לי רצון, גם לא סיבה לעשות דוקטורט בחו"ל. שקלתי את ברקלי היכן שיש קבוצה גדולה של תלמידי מחקר בתחום (למעשה, זו הקבוצה היחידה שיש שם במתמטיקה ממה שהבנתי...), אבל ירדתי מזה ואני כבר מזמן לא שוקלת דוקטורט בחו"ל. דוקטורט במתמטיקה בירושלים זה מספיק טוב, תשאלי את דפנה

אני יודעת שדוקטורט בעברית הוא טוב. אבל אם

את בכל זאת רוצה להרחיב את קשרייך המקצועיים בארה"ב - קבלת צרור עצות ממי שמתמודד עם הנייטיבס. בהצלחה - בברקלי, בהרווארד, בעברית ובכלל!

אני תמיד שמחה לעצות

עד היום פגשתי אותם רק בארץ, ואז הם שיחקו, כצפוי, לפי הכללים שלנו, ועם אלה שבאמת יש לי קשרים מקצועיים אף פעם לא דיברתי בעצמי... למה זה לא מפתיע שאני מכלה את הזמן בלדבר על אמריקאים שאני לא פוגשת במקום לכתוב?

d a p h n a

New member
אבל אפילו הדוקטורט ההוא

לווה בפוסט דוק ארוך (כמה שנים) בכמה מקומות בארה"ב.

לפחות ככה לילדים שלי תהיה אזרחות אמריקאית ../images/Emo13.gif

למרות כל ההתמקדות הטכנולוגית אין כמו סיעור מוחות על כוס קפה. אין באמת תחליף לעבודה עם חוקרים במקומות שונים בעולם.

תציגי את עצמך ואת המפגש הקודם

וזה יהיה מספיק. גם אם היא לא תזכור, סביר להניח שהיא תענה לך באופן בלתי אמצעי. ואין ברירה. את רוצה בחברתם - שחקי את כללי המשחק שלהם. ככה זה כאן (וזה בכלל לא רע).

לא רק

לענות למייל, לשלוח מכתב תודה אחרי פגישה, לעשות נטוורקינג - להפגש, להתנחמד, לקשקש - כדי שבפעם אחרת יזכרו אותך, לנסות ולהבין מתי אומרים משהו אמיתי ומתי זה חלק מהנימוס האמריקאי, ועוד ועוד. לוקח זמן להפנים את הדברים, וזה לא קל. בטח לא למי שבא מישראל. מצד שני, יש לא מעט יתרונות בכללי המשחק האלה.

בינתיים האמריקאי שפניתי אליו

לא בדיוק מפגין את כללי הנימוס המדוברים. אולי הוא לא רק יהודי...

לא עונה?

קחי בחשבון שיש סיכוי טוב שהוא בחופש. את המנחה שלי, שביום יום חיה מתוך תיבת האימייל שלה, אני לא מצליחה לתפוס כבר שבוע. קיץ, נו...

למעלה