מניות פריון

graves

New member
peri

החברה ממש זולה. יש כמה סיבות לכך:
&nbsp
1. זעזוע בשוק - הרגולציה שהחלה גוגל וכנראה גם בינג ויאהו עלולים להשפיע על השחקניות בצורה משמעותית שעדיין לא ברורה מהי. החשש הגדול ביותר הינו למקרה בבילון שלמעשה מייבש כמעט לחלוטין את מודל העסקי.
&nbsp
2. יש לחברה תלות בלקוח אחד גדול (מיקרוסופט)
&nbsp
3. בעקבות המיזוג עם קונדואיט בעלי המניות בה קיבלו מניות חסומות אשר עכשיו נפתחו והם כנראה ממשים לאט.
&nbsp
לגבי 1 - עשן הקרב מתחיל להתפזר. כמעט בטוח שפריון תשרוד את זה. לא ברור אם וכמה ירידה ברווח תהיה - אבל כמעט בטוח שתהיה משהו. בכל מקרה - מכפיל הרווח מול הצפוי הוא בערך 5-6 - זה מכפיל נמוך מאוד. אם הרווח יקטן אבל לא בחצי, כנראה שהחברה תעלה.
&nbsp
לגבי 2 - החברה הודיעה עכשיו על הארכה ל-3 שנים. כמו כן ניתן לראות מסע רכישות בתחום פרסום במובייל על מנת לגוון מקורות הכנסה. אני לא חושב שיש פה חשש
&nbsp
לגבי 3 - כתוצאה מהווייב הרע בחברה ומכירת בעלי המניות, אני מניח שיהיה עוד לחץ על המחיר. למרות זאת, זה לחץ זמני ואני מאמין שברגע שיהיה טריגר חיובי הוא יהיה לא משמעותי.
&nbsp
&nbsp
לסיכום - החברה זולה. עוד מעט יהיו דוחות ונדע מה קורה איתה יותר.
אני לא חושב שיהיה דיבידנד בקרוב. החברה גם דיברה על גיוס חוב בישראל ואף קיבלה דירוג A. כרגע זה לא מתקדם ואולי מבוטל, עדיין אין התייחסות חדשה לזה.
&nbsp
&nbsp
בכל מקרה - אני צופה דוחות עד אמצע אוגוסט, אז נדע מה ההשפעה של הנקודות הללו.

graves

New member
לא יודע

באמת שאין לי יכולת לראות את העתיד ברמה שאתה מצפה.
אני כרגע אופטימי עליה.

יעקב ו

New member
שאלה לגרייבס

ממבט חטוף יש אכן מכפיל נמוך אבל רק ברבעון האחרון.
במבט שנתי זה לא כך.
האם אכן מדובר ברווח חד פעמי?

graves

New member
אהלן יעקב

אם אני לא טועה יש פער במספרים בין ספק המידע של יאהו ושות' והמצגות \ דוחות של החברה.
כלומר לא נראה לי שזה חד פעמי. נראה לי פשוט שהספק לא התמודד טוב עם המיזוג.
&nbsp
מניתוח הדוחות של קונדואיט, פריון, AVG ובבילון בזמנו אני יודע שהחברות יכולות להראות רווחים גבוהים, כך שלא נראה לי מוגזם מה שתיארו.
&nbsp
החברה צופה רווח של 80-100 מיליון $ לשנה אאל"ט. הם עדין לא שינו תחזית. אז כרגע נראה טוב.
&nbsp
אני מניח שבעשרה - ימים הקרובים יהיו דוחות ואז נהיה יותר חכמים.
אני בכל זאת מחזיק בקטנה.
&nbsp
האמת ציפיתי לאחר החדשות החיוביות עם מיקרוסופט המניה תעלה. אבל בינתיים לא.

graves

New member
פריון צוללת היום

הדוחות היו טובים ולפי הצפי. רווח 25% מההכנסות. מייצג מכפיל של כ-5~ (לפי הכפלה פי 4)
&nbsp
הבעיה היא הורדה בתחזית הרווח העתידית. החברה מודיעה שתרוויח כ-80-90 מיליון $ ב-2014 (מכפיל 6) ונראה לי שצריך עוד רבעון לפני שהמודל העסקי יתייצב והם יוכלו להעריך טוב יותר את הרווח העתידי אז בוא נניח שעלול להיות עוד שינויים.
&nbsp
בכל מקרה זה נראה זול, והחברה מאוד רווחית
&nbsp
&nbsp

למעלה