מניות RSU לפני מעבר

• פותח הנושא LK9
  • פורסם בתאריך

LK9

New member
מניות RSU לפני מעבר

שלום,
מישהו יכול אולי לעשות לי קצת שכל עם נושא המניות?
כיום יש לי מניות RSU (חלקם Vested וחלקם לא) אשר מנוהלת ע״י ESOP-אקסלנס (הברוקר).
כאשר אני עובר, האם אני צריך לעשות משהו איתן? אם אני מחליט לא למכור אבל בעתיד כן, האם אני אשלם מס (כפול) גם בישראל וגם בארה״ב? האם הברוקר מתחלף למשהו מקומי? האם יש קשר לאמנת המס בין ישראל לארה״ב?

תודה מראש!

neimarks

New member
יש כאן הרבה אלמנטים מיסויים

תלוי בכמות המניות שברשותך, שווי המניות וכן נושא שער החליפין בו הפסד הון בארץ יכול להתפרש כרווח הון בארה״ב. תפנה לרו״ח לשם בחינה פרטנית ומעמיקה.

n47

New member
נכון, אבל ובנוסף:

מנסיון רלוונטי ללפני 5 שנים: הנאמן לא מתחלף אתה נתון למדיניות המס בישראל שכן המניות ניתנו בישראל אין כפל מס. סביר להניח שהמס בישראל גבוה יותר ולכן לא תשלם דבר בישראל רוח יעשה סדר במילוי בטקס ריטרן השנתי

onetwo5

New member
עדיף לפנות לייעוץ

ישנם שיקולים אחרים שנהפכים רלוונטיים, כמו הימנעות מסטטוס תושב לצרכי מס. כמו כן, ישנם עניינים ספציפיים לגבי RSU שאולי צריך להיזהר מהם, שכן עלולים לגרום לבעיה של מיסוי כפול.

מספר התייחסויות

ערב טוב
דיסקליימר: אני אכתוב הרבה אבל לא אועיל כל כך.
אין לי סיכוי להצליח להתייחס לכל הנקודות בפוסט קצר כאן. אני גם לעולם לא אתן המלצת מכירה או הימנעות ממכירה.
באיזה זכות בכלל יועץ מס יכול להציע מכירה של נייר ערך -ומה אם ערכו יעלה לאחר מכן.
מספר נקודות:
1. RSU - לאחר ההבשלה -המשמעות היא שיש לך מכשיר ושאתה זכאי לו.
בהנחה והמדובר ב RESTRICTED STOCK UNIT אזי יש לך בעצם כבר מניות. ומרגע ההבשלה -אתה כמו כל אדם בשוק החופשי שמחזיק מניות.
יש רווח הון -יש מס
אין רווח הון -אין מס
אם תעבור לארהב ותחזיק מניה של חברה ישראלית -יש התייסות באמנה
2. RSU שטרם הובשל -עוד יותר מסובך
כי ההבשלה תהיה בארהב וכאשר תהיה ההבשלה -אם קוראים החלטות מיסוי שפורסמו על ידי מס הכנסה ואם קוראים את ההוראות של ה OECD- במועד ההבשלה יש הכנסה פירותית כאשר חלק ממנה נצמח בישראל וחלק בארהב
ממקרים שאני רואה -הנאמן בארץ מנכה מס בהתעלם מהחלוקה הזו (אלא אם החברה היא צד להחלטת מיסוי שנתקבלה) ואז אתה לפחות במעמד ניכוי המס במקור בכפל מס.
3. כתבתי לך בפרטי (אני מקווה שזה אתה) -אני לא חושב שהמס הוא מוביל החלטה בהאם למכור נייר ערך.
לא עזרתי הרבה
אשר טוריאל, רו"ח (משפטן)

doronf65

New member
מנהל
אנא שמרו על כללי ניקים זמניים-נמצאים בהודעות נבחרות בצד שמאל

הודעה של ניק זמני נמחקה.
אשר - אם אתה רואה תופעה כזו ובוער לך לענות:
1. הער לו. (למרות שהוא ידע שיימחק במקרה זה, וכתב את זה, ובכל זאת בחר לעשות זאת...
2. הגב לעצמך, כך לא אאלץ למחוק גם את התשובות בעלות הערך שלך.
&nbsp
כרגע אני עושה לך "מערוף" ומעתיק את התשובה שלך לפה, על מנת לא לאבד אותה

&nbsp
RSU בישראל:
ערב טוב
דיסקליימר: אני אכתוב הרבה אבל לא אועיל כל כך.
אין לי סיכוי להצליח להתייחס לכל הנקודות בפוסט קצר כאן. אני גם לעולם לא אתן המלצת מכירה או הימנעות ממכירה.
באיזה זכות בכלל יועץ מס יכול להציע מכירה של נייר ערך -ומה אם ערכו יעלה לאחר מכן.
מספר נקודות:
1. RSU - לאחר ההבשלה -המשמעות היא שיש לך מכשיר ושאתה זכאי לו.
בהנחה והמדובר ב RESTRICTED STOCK UNIT אזי יש לך בעצם כבר מניות. ומרגע ההבשלה -אתה כמו כל אדם בשוק החופשי שמחזיק מניות.
יש רווח הון -יש מס
אין רווח הון -אין מס
אם תעבור לארהב ותחזיק מניה של חברה ישראלית -יש התייסות באמנה
2. RSU שטרם הובשל -עוד יותר מסובך
כי ההבשלה תהיה בארהב וכאשר תהיה ההבשלה -אם קוראים החלטות מיסוי שפורסמו על ידי מס הכנסה ואם קוראים את ההוראות של ה OECD- במועד ההבשלה יש הכנסה פירותית כאשר חלק ממנה נצמח בישראל וחלק בארהב
ממקרים שאני רואה -הנאמן בארץ מנכה מס בהתעלם מהחלוקה הזו (אלא אם החברה היא צד להחלטת מיסוי שנתקבלה) ואז אתה לפחות במעמד ניכוי המס במקור בכפל מס.
3. כתבתי לך בפרטי (אני מקווה שזה אתה) -אני לא חושב שהמס הוא מוביל החלטה בהאם למכור נייר ערך.
לא עזרתי הרבה
אשר טוריאל, רו"ח (משפטן)

למעלה