מניטובה וחיות אחרות

מניטובה וחיות אחרות

אהלן, כבר שאלתי כאן בזמנו, אבל מכיוון שהמצב השתנה קצת (גם אצלנו וגם במשרדים הקנדיים), אני רוצה לברר שוב. אנחנו זוג צעיר שהתחתן לא מזמן. אני סטודנט למחשבים באוניברסיטה הפתוחה, בן 27, בעל תואר ראשון בפסיכולוגיה ואפס ניסיון בתחום הנוכחי שלי (ובכלל ניסיון תעסוקתי מועט מאוד במקצועות על-תיכוניים). אשתי עוסקת בחינוך המיוחד ובעלת ניסיון רב בתחומה אך ללא שליטה טובה באנגלית. אנחנו מעוניינים מאוד (מאוד) ללכת על האופציה הקנדית, בעיקר ונקובר או בדיעבד (?) מניטובה, ומוכנים לפעול בכל חזית אפשרית. אני יודע שאין לנו יתרון מיוחד, אבל אולי ישנה איזושהי דרך "מומלצת" שעשויה לקרב אותנו ליעד במהירות הגבוהה ביותר? למשל, למי מאיתנו כדאי יותר להירשם? האם כדאי לנו להירשם עכשיו ולחכות במסלול הארוך (אם זה בכלל אפשרי מפאת חוסר הניסיון במחשבים), או לחילופין אולי כדאי להשלים קודם את הלימודים ולנסות למצוא עבודה בתחום כבר שם, אולי אפילו באחת החברות המתפרסמות כאן? אני מקווה שכל זה לא נשמע קצת נאיבי מדי.. בעוד כשמונה חודשים אסיים גם קורס תכנות JAVA ו- J2EE שאני לומד מחוץ לאוני', האם זה עשוי להועיל? אנחנו חושבים ברצינות על מניטובה, אבל שוב לאשתי אין אנגלית מספקת, ואני עדיין בתחילתו של תואר וללא ניסיון. האם הם יסכימו ל-"ממילא התהליך לוקח שנתיים ועד אז אסיים את התואר"? :) נניח שבמניטובה לא יאשרו כיום את הבקשה, האם אפשר יהיה לבקש שוב במועד מאוחר יותר? השאלה שלי קצת כללית מדי, והתשובות לה כבר טמונות היטב בין דפי הפורום (עליהם עברתי רבות), אבל כמויות המידע העצומות כאן מבלבלות, בעיקר כשמנסים לפרש ולהשליך על עצמנו. אולי מישהו יכול רק להציע הכוונה לדרך החכמה ביותר עבורנו. תודה רבה!

ממצבך נראה ש מסלול SW כרגע הוא בלתי אפשרי

כשיהיו לך 67 נקודות כלומר תסיים את התואר, תעבור מבחן IELTS בציון של 7 לפחות בכל 4 המודולים, ויהיו לך שנתיים ניסיון בעבודה במקצוע מזכה כלשהוא (יכול להיות שהשירות הסדיר שלך היה במקצוע מזכה) תוכל להגיש. יתרה מכך, ברגע שתהיה לך שנה אחת ניסיון כמתכנת כניראה שתהיה זכאי לעיבוד מועדף כי יש כאן מחסור מוכרז במתכנתים ויהיה בקרוב נוהל הגירה חדש. מסלול מניטובה מיועד ליהודים שיש להם ניסיון תעסוקתי של שנה אחת לפחות ומקצוע. שלח להם מכתב לאחר שתסיים את ה BA ותהיה לך שנה אחת ניסיון בעבודה כלשהיא בשכר. המסלול שלהם לוקח כשנה וחצי, ומיועד למי שרוצה לגור בויניפג ובנותיה.

ruth1983

New member
לא ממש מסכימה

בסלול מניטובה יכולה להיות אישתו המגיש הראשי ועד הביקור שזה +- 10 חודשים היא תלמד אנגלית אין בחינה בכתב רק שיחה יומיומית עם קצין ההגירה זו ממש לא בעיה בכל מקרה מה שטוב במסלול דרך הקהילה זה שאם הם רואים לנכון הם ימליצו על החלפת המגיש הראשי

תודה ושאלות

קודם כל תודה רבה על התשובות המהירות!
המושב - לגבי הSW, האם התואר שכבר יש לי (בפסיכולוגיה) לא נחשב? בגלל שהוא לא קשור לתחום התעסוקה? ואיפה אפשר למצוא את רשימת המקצועות המזכים? הבנתי משום מה שהניסיון חייב להיות קשור בתחום התעסוקה בו מעוניין המהגר? (אני יודע שזה נמצא כאן בפורום אבל מה השם ה"טכני" שלהם? NOC?) רות - תודה רבה!, זה מדהים שכמעט כל הידע העצום שרכשתי היום על מניטובה נובע מהפוסטים שלך ושל דני
תוכלי רק להסביר מה פירוש החלפת המגיש הראשי? אין אפשרות ששנינו נהיה נוכחים בראיון? האם חינוך מיוחד הוא מקצוע נחוץ במניטובה? זהו.
שוב, תודה רבה! אני מתרגש מאוד מאפשרות המניטובה! (במידה והיא אכן תצליח..)

אני מדביק כאן שוב את רשימת המקצועות הנדרשים

ומדגיש שוב, לא חייב להיות קשר בין ההשכלה לניסיון התעסוקתי לעניין הניקוד, ההשכלה יכולה להיות מתחום ידע אחד, והניסיון מתחומי ידע אחרים, ולא כל ה 4 שנים חייבים להיות מאותו תחום ידע. כל המקצועות האקדמיים ורוב המקצועות הטכניים שנלמדו במוסדות להכשרה מקצועית מוכרים להגירה רגילה. כל מספרי NOC שמתחילים בספרה אפס, וכל המספרים שספרתם השנייה 1,2 או 3 מזכים בכניסה למסלול SW . המקצועות שברשימת המקצועות שבמחסור (בלחץ), כניראה יהיו אלה שמתוכם תיבחר הרשימה של המאושרים שייזכו בעדיפות בתור. ואני מבקש להדגיש שנית, החקיקה הונחה על שולחן הפרלמנט. ייקח זמן עד שתיגמר החקיקה, ואני מניח שמייד עם סיום החקיקה, תפרסם השרה את התקנות הנילוות את הקריטריונים לעיבוד מהיר, ואת שיטת העבודה הגלויה והשקופה של קציני ההגירה.

dannyk27

New member
האם לאישתך יש השכלה על תיכונית

של שנה אחת לפחות. אם כן נראה שהיא בעלת סיכויים גדולים יותר על הנייר להגירה למניטובה. אם זאת השאלה העיקרית שתקבע את המשך אפשרות הגירתכם לפרובינציה היא מה יהיה עתידה לכשתהגרו שכן ללא אנגלית טובה לא יהיה לה עתיד תעסוקתי מזהיר בעיקר במקצוע שלה.

אשתי היא בעלת תואר

ראשון בחינוך מיוחד, אז מהבחינה הזו לא תהיה בעיה. זה לא שהיא נוראית עם השפה, פשוט לא משופשפת, וכבר ראיתי ששהיה בסביבה דוברת אנגלית משפרת מאוד את המצב. השאלה היא כמה זה באמת ישכנע את המניטובים, והאם באמת ניתן יהיה "להחליף" את המגיש הראשי עבור הראיון. תודה דני! מישהו יודע, אגב, מה קוד ה-NOC של חינוך מיוחד? לא מצאתי משהו תחת "special education".

lamanosov

New member
מעניין מאוד

אשמח לדעת כיצד בלחץ הקיים היום, ניתן להגיע לביקור לאחר 10 חודשים? אני מכיר המון אנשים (אנחנו קבוצה של כ-20 חבר'ה) שכל אחד שלח מכתב לקהילה בזמן כזה או אחר) אלה ששלחו באיחור מסויים, ממתינים לתשובה ראשונה קונקרטית כבר שנה. וכן, הם דיברו עם דליה (שאגב מדברת די בגסות/חוצפה/התנשאות) בטלפון. ככל הנראה הביקור יהיה 18-20 חודש מהמכתב הראשון. זה הלו"ז היום, ולהמשיך ולהטעות אנשים זה מיותר. אני יודע שהחל מנקודה זמן מסוימת, איפושהו אחרי המלחמה, הקהילה הוצפה בבקשות שעד היום הם לא הצליחו להתשקם מזה. הם מקבלים 3 משפחות בשבוע, ונראה שיש שם תור של מאות עד אלפים בודדים של בקשות. נא לעשות את החשבון לבד. מה גם שלפני כחצי שנה חזרה דליה לעבודה, אחרי שבוריס עשה שם בלאגן טוטאלי, ונראה שגם לזה היא צריכה זמן התארגנות... אני בביקור כבר הייתי, היה ממש נחמד, מקווה לצאת בעוד כמה חודשים, אבל עדיין, המכתב הראשון, נשלח שנה ושלושה חודשים מיום הביקור, והתהליך עומד על 20 חודש. למי ששולח היום - זה ייקח כשלוש שנים...

מאכזב משהו.. ../images/Emo10.gif

למרות שבמקרה שלנו נראה שעדיף בכל זאת לספוג את 8-10 החודשים הנוספים, ועדיין זה יהיה יותר משתלם מלחכות עד שאסיים את התואר ואתחיל לעבוד. אבל האם זו הסטטיסטיקה המשותפת לכולם? או שהקצב משתנה בהתאם לאופי הבקשה? אני מקווה שהם לא יחליטו דווקא עכשיו שהמכסות שלהם מלאות..

תודה רבה לכולם!

רק עוד שאלה אחת שעוד נותרה טרם שליחת המכתב היום/מחר: מה פירוש החלפת המגיש הראשי עליו דיברה רות? במהלך הראיון? אחריו?

במידה ושני בני הזוג מגיעים לטיול ההיכרות

והקהילה מחליטה להמליץ על המשפחה, קצין ההגירה של הקהילה, יכול להציע להכין את הניירת לפרובינציה על שם בן הזוג שיש סיכוי טוב יותר שיאושר במהירות על ידי הפרובינציה.

למעלה