מנייה מחוקה מהמסחר

GOOGOOLOO

Member
מגילגולים קודמים יש מנייה אלרן נדלן, זוכרים? שנימחקה מהבורסה ומופיעה בתיק ובהפסד נכבד כמובן, איך ניתן לקזז את ההפסד הזה שמשנים הקודמות [יותר מ-6 שנים] ?

shai n

New member
אתה יכול לבקש למחוק נייר לא סחיר לטובת קיזוז מס. אפשר לבקש משירות הלקוחות של פלטפורמת המסחר או למלא עצמאית באתר שלהם.
ההפסד עוד לא מומש כך שזה לא משנה מתי ההפסד היה.

שיני 16

New member
מסכימה עם תשובתו של שי, עם זאת מומלץ מאוד לקבל ליווי פיננסי של רואה חשבון או יועץ מס שיוכל לבחון את המקרה הספציפי שלכם. ייתכן שישנן נסיבות מיוחדות או פתרונות שלא נלקחו בחשבון.

THE_ENDLESS

Active member
מסכימה עם תשובתו של שי, עם זאת מומלץ מאוד לקבל ליווי פיננסי של רואה חשבון או יועץ מס שיוכל לבחון את המקרה הספציפי שלכם. ייתכן שישנן נסיבות מיוחדות או פתרונות שלא נלקחו בחשבון.
מומלץ להימנע מליווי כזה או אחר בדברים כאלה, יש כאן מספיק אנשים שמבינים בניירות מהסוג הזה.

למיטב ידעתי נשאר לאלרן נכס משרדי ברוסיה אך הוא גם ככה מיועד לאג"ח, מעבר לזה לא ידוע לי על נכסים אחרים.
לדעתי הערך הכלכלי של המניות הוא 0 או מאוד שולי אז הייתי מגיש טופס ויתור ולוקח את הזיכוי מס.
אם בא לך להתעדכן יותר אז היה שם אסיפה בתחילת שנה, תראה אם אתה יכול למצוא מישהו שהיה שם.

yel5

Well-known member
מומלץ להימנע מליווי כזה או אחר בדברים כאלה, יש כאן מספיק אנשים שמבינים בניירות מהסוג הזה.

למיטב ידעתי נשאר לאלרן נכס משרדי ברוסיה אך הוא גם ככה מיועד לאג"ח, מעבר לזה לא ידוע לי על נכסים אחרים.
לדעתי הערך הכלכלי של המניות הוא 0 או מאוד שולי אז הייתי מגיש טופס ויתור ולוקח את הזיכוי מס.
אם בא לך להתעדכן יותר אז היה שם אסיפה בתחילת שנה, תראה אם אתה יכול למצוא מישהו שהיה שם.
מסכים ואוסיף שמצב מחזיקי האגח יותר גרוע (מחזיקים 41% מבנין המשרדים במוסקבה. לא ניתן להוציא כספים מרוסיה והבנק המלווה באיטליה לא מקבל תשלומי הלוואה).

dw

Well-known member
מנהל
מאחר ושירות רו"ח עולה כסף זה שימושי רק כאשר מדובר בסכומים ניכרים.
אם מדובר במשקיע פרטי קטן, שאלה רוב המשתתפים כאן, אז לא משתלם להיעזר בשירות.

אפשר לבקש מהבנק או בית ההשקעות למחוק את הנייר וזה אמור לייצר קיזוז מס אוטומטי בשנה הזו.
מה שכן לשים לב שאם ההפסד גדול יחסית והרווחים השנה קטנים יחסית אז עדיף לדחות את המחיקה לשנה הבאה.
בגדול כדאי להגיע לסופשנה עם רווח קטן (וכך לדחות משנה לשנה את תשלומי המס). לא כדאי להגיע עם מימוש הפסד שכן אז כדי להנות ממנו בשנים הבאות צריך להתעסק עם דוחות. זה בסדר למשקיעים גדולים, אבל טירחה מיותרת לקטנים.
גם לרואה החשבון לא משתלם שיגיעו אליו משקיעים קטנטנים עם כמה אלשחים רווח או הפסד שנתי. פשוט אין בזה בשר.
לכן משקיעים קטנים עדיף לכוון לאוטומציה של הבנק או בית ההשקעות.

GOOGOOLOO

Member
תודה, כמות המנייה אצלי זניח ורוב אלרן אג"ח ג' האם התהליך הקיזוז מנייה או אג"ח דומה?

dw

Well-known member
מנהל
תודה, כמות המנייה אצלי זניח ורוב אלרן אג"ח ג' האם התהליך הקיזוז מנייה או אג"ח דומה?
לא מכיר את החברה אך לפי מה שהחברים רושמים פה האגח אולי עדיין שווה משהו ולכן לא הייתי מוחק אותו.
מתישהו בשאיפה תקבל משם כמה לירות. בוער לך משהו?

המניה, שוב - לפי מה שאלה כאן המכירים את החברה רושמים, כנראה שווה 0 ולכן לא כואב למחוק אותה, ולפחות תחלץ ממנה קיזוז מס ב 2024.
מה שכן, כפי שהסברתי, וודא שההפסד ממנה לא גדול מהרווח השנתי שלך (זה שכבר מימשת בפועל, לא התיאורטי על הנייר), אחרת הייתי מחכה עם זה ל 2025 (שכן סביר שגם בשנה הבאה יהיו לך רווחים לקזז, בשאיפה בכל אופן).
הבנק/בית השקעות עושים לך קיזוז אוטומטי (בתוך השנה הקלנדרית)

למעלה