מניסיונכם:)

מניסיונכם:)

היי לכולם רציתי לדעת אילו הכנות עליי לעשות לקראת נסיעה לתאילנד. הטיסה תהיה ביום שלישי בספונטיניות. אשמח לשמוע עיצות אם עליי לעשות חיסונים או דברים אחרים. כמו כן אשמח לשמוע עיצות. אני בת 21 (הייתי בשירות לאומי ולא בצבא, כך שאין לי חיסונים שעושים בצבא אם יש כאלה). תודה רבה:)

alonsh87

New member
בנוהל הבא

לא צריך חיסונים. עצות: * המירי נניח 100 דולר לבאט תאילנדי בשדה"ת. * עלי לקומת הטיסות היוצאות DEPARTURES, תפסי מונית שהקפיצה נוסע לשדה"ת, ובעד 200-300 באט תגיעי לעיר (בקומת שבא תנחתי ARRIVALS יבקשו ממך 600 באט לאותה נסיעה) או שתתפסי אוטובוס... * סעי ל-KHAO SAN כמו מליוני בוגרות שירותי לאומי לפנייך, שימי את התיקים בקשר הישראלי (תשאלי מישהו בKHAO SAN איפה הקשר הישראלי) בשמירת חחפצים, חפשי GUEST HOUSE\מלון סביר. * תעבירי את החפצים למלון. * קפצי לבית חב"ד ואמרי ברכת הגומל. * סעי (אוטובוס + מעבורת) לאי X, השארי שם Z ימים ואז תעברי לאי Y לעוד Z-2 ימים, חזרי לבנגקוק. * סעי (אוטובוס) לציאנג מאי ל-M ימים, חזרי לבנגקוק לשופינג של 2 ימים, אל תשכחי את ה-WEEKEND MARKET,גם אם זה לא ויקאנד, יש בו הרבה מציאות. אזהרות: * לא לסוע בטוק טוק. * לסוע במונית ולבקש בנימוס איך שאת נכנסת לשים METER, כל נהג מונית מכיר את המלה שם. * תשמרי על הגזרה, תזהרי עם שיקיים ודליי אלכוהול. * תזהרי מסקס בלתי מוגן. בכלל עדיף לא ללכת עד הסוף. תהני...

קרלטון

New member
שתי הערות קטנות

בתכל'ס הטריק ה"גאוני" הזה של המונית חוסך סה"כ 50 באט תוספת תשלום למונית משדה התעופה, לא יותר. בכל מקרה אומרים לנהג שיפתח meter. אלה שמשלמים 600-700 באט הם אלה ששאלו מה המחיר במקום לבקש שישתמש בmeter כמו שהוא אמור לעשות. בוויק אנד מרקט, במקרים רבים תמצאי מחירים זולים יותר בחנויות שנמצאות בפנים, בעומק השוק.. לאלה שבחזית יש שכירות גבוהה, מיקום טוב יותר, והמחירים גבוהים בהתאם.

לברוח מבנקוק כמה שיותר מהר

לא לפספס את הצפון טיסה לצ'אנג מאי בחברת ONE TTO GO הכי זולה אפשר להזמין באינטרנט נדמה לי 48 שעות מראש ( לכל היעדים בתאילנד ) בצ'אנג מאי יש את ה"תנא גסט האוז" או ה"רד בריק" לא לפספס את הטרק של 3 ימים שלהם שעולה 100$ כולל הכל . קניות לערוך בצאנג מאי . לאחסן מזוודות בקשר הישראלי בבנקוק . יש בתי חב"ד: בבנקוק - צ'אנג מאי וקוסמוי - לאוכל נקי וכשר. לא לפספס את השייט לאי של ג'ימס בונד יש סיורים מקרבי או מפוקט

קרלטון

New member
אם כך

לפי החתימה שלך מגיע לך מאסר עולם. (לטוס? זיהום אוויר + בזבוז משאבים)

רואים שאת לא בעניינים בכלל

תכלס כן! מגיע לכולנו עונש על הריסת כדור הארץ . היום התהליך הוא כבר בלתי הפיך הנזקים מההתחממות הגלובלית יקרו גם אם הזיהום יפסק לחלוטין ,דבר שהוא כמובן בלתי אפשרי . http://news.walla.co.il/?w=//694816 אבל אני לפחות לא אוכל חיות שגורמות ל 25% מהזיהום .

Benkok

New member
את זה אני חייב להבין...

איך העובדה שאתה צמחוני תורמת להפחתת זיהום האוויר?

יש לך זמן ?

גידול בעלי חיים למאכל מזהם את האטמוספירה ואת הקרקע . למשל בישראל הביוב של 7 מליון בני אדם שווה לביוב של 200000 פרות . בעלי החיים פולטים גאז מיתאן שהוא מזהם " איכותי " בסך 13 מהזיהום הכללי אבל התרומה שלו גבוהה יותר - 18% - כי הוא גאז חממה יותר טוב מחנקן דו פחמני . בנוסף המזון עבור בעלי החיים הוא סויה, ש 95% מגידול הסויה הוא עבור בעלי חיים חלק גדול מאוד מהגידול הזה נעשה בברזיל על קרקעות שהיו יערות גשם . אפקט החממה. כאשר נשרפים עצים בתהליך פינוי שטחי מרעה לבקר, הם פולטים פחמן דו-חמצני רב, שהוא הגורם העיקרי כיום לאפקט החממה. בנוסף לכך, כמות גדולה של פחמן דו-חמצני נפלטת בתהליך הייצור של מזון להאבסת בעלי-חיים. כשמונה ליטרים של נפט נחוצים להפקת קילוגרם של בשר בקר במכלאות פיטום. צריכת הבשר הממוצעת של משפחה בת ארבע נפשות כרוכה בשריפת כ-1,180 ליטרים של נפט; בתוך כך נפלטים לאטמוספירה 2.5 טונות של פחמן דו-חמצני - כמות השקולה לזו הנפלטת על-ידי מכונית בשישה חודשי שימוש ממוצעים. בנוסף לכך, הדשנים המשמשים בייצור מזון לבעלי-חיים פולטים גזים, הגורמים ל-6% מאפקט החממה; הבקר והצאן עצמם פולטים 12% מכלל המתאן הנפלט לאטמוספירה - גז הגורם ל-18% מאפקט החממה. שוחטים את כדור הארץ http://www.anonymous.org.il/eco.htm

Benkok

New member
וואללה, יופי של מספרים...

כל יום לומדים משהו חדש.

ahillel

New member
גם בנגקוק מעניינת

השאלה היא איזה טיפוס את וכמה זמן יש לך לטייל. המסלול הנ"ל הוא מתוייר למדי והוא כולל בתוכו הרבה מאוד ישראלים. יכול ליהיות שזה מתאים לך, אבל אני למשל הייתי מתרחק מהמסלולים המתויירים ומשקיע עוד קצת מאמץ כדי להגיע יותר לשוליים של תאילנד.

למעלה