מניעת הריון

אמא 418

New member
מניעת הריון

אני דתיה רציתי לשאול אם יש משהיא ששמעה או שיודעת מה דעת התורה בענין מניעת הריון
 

gali melenboim

New member
עד כמה שאני יודעת (מחברה)

בעיקרון - זה אסור... (משהו לגבי שפיכה לשווא של זרע שיכול להביא את המשיח...) יש לי חברה שחזרה בתשובה לפני 4 שנים, נכנסה תוך שנה מהחתונה להריון ואח"כ חזרה לגלולות. כשראו בשכונה שהיא גרה שכבר עברו שנה וחצי מהלידה הקודמת ונהיא לא הניקה והיא עדין לא בהריון נוסף - הגיע אליה הרב הביתה (!) ועשה שיחה איתה והבנזוג ואסר עליהם למנוע הריון... היא עשתה מה שטוב לה בסוף וכששאלו השכנות היא ענתה באומץ שסה לא עניינן... אבל בעיקרון אסור.
 

gali melenboim

New member
לא, אבל בזרע שנשפך לשווא יש סיכוי ש

יצא ממנו המשיח... אני לא מאמינה בשטות הזו, אבל יש שמאמינים...
 

מעיןבר

New member
השאלה היא איך

אמצעי מניעה "מקובלים" אינם מקובלים ביהדות מחשש לעבירה על איסור של "שפיכה לבטלה" - אסור "לזרוק זרע" אבל למיטב ידיעתי אי אפשר לאסור עליכם המנעות בתקופה הפוריה. היתרון - כאשר נמנעים אין סיכוי להריון, החסרון - צריך להמנע
 

sipi1

New member
כמו בכל נושא - יש דעות לכאן ולכאן

ממה שאני יודעת, וכמובן שזה שונה במגזרים שונים: אמצעים לגבר - אסור. לאשה מותר באופן עקרוני, במיוחד אם היא חלשה / לא מרגישה טוב / מיניקה וכד'. (אם כבר יש בבית בן ובת - הכל הרבה יותר פשוט, גם הלכתית). אם תרצי מקסימום מידע, כולל שמות רבנים שסומכים את ידיהם על הפתרונות - כדאי לך להתקשר לד"ר אורי לוי, מפוריה עילית. הוא יהודי דתי, ההתמחות שלו היא בתכנון המשפחה והוא יתן לך את כל המידע ויותר מזה - לדעתו ממש חובה למנוע הריון לאחר לידה, כדי לתת לתינוק החדש תנאים אופטימליים. אם תרצי עוד מידע - במסר.
 
זה סיפור מורכב, אבל בעיקרון

יש כמה תנאים שבהם מותר למנוע הריון. קודם כל, כמו שאמרו לפני, אמצעי מניעה לגבר (קונדומים ושות') אסורים. אמצעי מניעה לאישה (אם מתירים למנוע הריון) מותרים, לגבי מתי מותר למנוע רוב הרבנים לא יתירו לזוג שאין לו ילדים למנוע הריון, אלא אם יש סיבות מיוחדות. (בריאותיות וכאלו) לאישה שילדה ומניקה, רוב הרבנים מתירים למנוע הריון. אם האישה חלשה, והריון נוסף יחליש אותה , גם הרוב יתירו. מדובר גם אם יש רק ילד אחד, למרות שקל יותר להתיר כשיש בן ובת. (אבל מה יעשו אלו שנולדו להם 3 בנים/בנות ברצף, לא ימנעו?
) בקיצור, כדאי לשאול רב, אבל מומלץ לשאול רב שהוא לא "ראש בקיר". מניסיון, ככל שהרב מבין יותר בנושאי פוריות,זוגיות מיניות וכד', כך ההתחשבות במצבה של האישה ובמצב הזוג גדולה יותר. ממליצה מאד לפנות לרבני מכון פוע"ה (פוריות ורפואה עפ"י ההלכה) מצרפת קישור לאתר האינטרנט שלהם והטלפון שלהם הוא 1-700-707-607 בהצלחה
 

תמי29

New member
חיבת להגיב

מידיעה אישית שלי.כל אישה שתגיד שאינה מסוגלת ותתן סיבה מתקבלת על הדעת,תקבל היתר. ואני ההוכחה (אין לי 15 ילדים כמספר שנות נישואי)
 
למעלה