מניעת סרטן הערמונית

מניעת סרטן הערמונית

שלום פרופסור מצקין ולשאר הקוראים אני בן 25 והבחנתי בכך שהשכיחות של הסרטן הזה גבוהה יחסית בגילאים מאוחרים. אני לא מודאג אבל בכל זאת רציתי לדעת אם יש פעולות שאני יכול לנקוט בהן ביום יום שתצמצמנה את הסיכוי שלי לחלות בסוג הסרטן הזה. שמעתי שתחלופת זרע בתדירות גבוהה כמו ע"י אוננות או קיום יחסי מין תורמת לצימצום הסיכון לחלות במחלה.האם זה נכון? ושאלה נוספת -האם סוג הסרטן הזה הוא תורשתי?

sharpantie

New member
בגילך הצעיר אין לך מה לדאוג

ולדעתי אינך צריך לנקוט באמצעים כדי להקטין את הסיכוי. יחד עם זאת , סרטן הערמונית הוא בעל נטיה משפחתית.מי שבמשפחתו היה מקרה כזה לאב או למישהו מקרבה ראשונה( סבא, דוד), הוא בעל סיכויים גבוהים לחלות בגיל מבוגר. סרטן הערמונית הוא מאוד נפוץ אך בעל דרגת ממאירות נמוכה בדרך כלל.

הקטנת הסיכון לחלות

ההמלצות הן כמו בכל סרטן ולמעשה לכל מחלה. אורח חיים בריא הכולל מידה מספקת של פעילות גופנית, תזונה בריאה הכוללת כמות מספקת של ירקות ופירות מכל חמשת הצבעים, פעילות מינית מספקת ומהנה ולאו דוקא מוגזמת, ואחרון (בעצם לא אחרון אבל אחרון לעכשיו) המנעות ככל האפשר ממתחים ולחצים. אם יש מתחים כאלה בלתי נמנעים (בבית, בצבא, בעבודה) - פעילות יזומה להפגת מתחים כמו מדיטציה או התעמלות "טי צ'י". דר' אריאלי מפורום סרטן הערמונית ב"דוקטורס" בכלל אומר שלדעתו התעמלות טיי צי עשויה לעזור במניעת מחלות. (ניסיתי ויותר מדי שעמם אותי)

תודה רבה לך על התשובה

שאמרת 5 צבעים לאילו צבעים התכוונת? ועל איזה מינון של פעילות ספורטיבית אתה מדבר? כמה שעות בשבוע והאם עדיף אירוהי או אנארובי? תודה מראש.

5 צבעים וכו'

יש בטלויזיה המון פרסומות שמדברות על ירקות ב 5 צבעים שרצוי לצרוך באופן קבוע לשם בריאות כללית. בעגבניה למשל חומר הצבע - ליקופן - ידוע כנוגד חמצון וכנראה מעקב התפתחות של תאים ממאירים. ראה בקישור אשר לפעילות הגופנית אי אפשר לתת המלצה כללית. הפעילות המומלצת תלויה מאד בנתונים הגופניים והרפואיים שלך. תבין שאין כאן שאלה של מניעת סרטן הערמונית ספציפית אלא מרשם לחיים בריאים בכלל. אם אתה יכול להרשות לך - במכוני כושר כגון הולמס פלייס יש מדרכים שינסו להרכיב עבורך תכנית פעילות בריאה. אולי יש גם בקופת החולים שלך יעוץ לפעילות גופנית. ההמלצה הכי חשובה - לא להתעצל, ולעשות את מכסימום הפעילות שאתה מרגיש נוח ונעים אתה. בשום אופן לא לדחוף את עצמך ולהגזים. ד"ר אריאלי מפורום סרטן הערמונית ב"דוקטורס" חסיד מושבע של טיי צ'י. אותי אישית זה קצת משעמם, אבל יש בו גם אלמנט של מדיטציה שבודאי מועיל.

למעלה