מניעת פצעי לחץ

ronnyw

New member
מניעת פצעי לחץ

מבקשת לדעת מנסיונכם: כיוון שאבא שלי מבלה 22 שעות ביממה במיטה (הוא זז, מתהפך וכו', וקם והולך (כסא גלגלים או תמיכה משני הצדדים)), חשבתי "להקדים תרופה" ולרכוש עבורו מזרן שמונע פצעי לחץ. מצאתי שיש משהו שקרוי "מזרון ביצים" ומשהו שמבוסס על בועות אויר. שאלותי: האם יש צורך בזה כל זמן שהוא עדיין זז במיטתו ? מישהו מכיר את המוצרים ויודע מה מתאים למה? תודה .

פנטזי1

New member
ronny שלום

מנסיוני עם אבא שלי -יש מזרון אויר עם מנוע חשמלי שמנפח אותו אומרים שהוא יותר טוב ממזרון ביצים,את יכולה לקנות את המזרון ביד שרה -90 ש"ח ולהשאיל את המנוע מהם כך אני עשיתי,אצל אבא שלי כבר הופיעו 2 פצעים בישבן הם טופלו והוא ישן על מזרון כזה כבר כמה חודשים,אצלו הופיעו הפצעים למרות שהוא נייד ולא שוכב במיטה במשך היום אבל הוא יושב הרבה . פנטזי

פנטזי1

New member
תוספת

כמובן שכדאי להקדים תרופה למכה כי שהפצעים כבר מופיעים זו צרה צרורה ,גם כאבים וגם קושי בריפוי ,לוקח חודשים להתפטר מהם אם בכלל.

ענתי44

New member
ממליצה על המזרון

כמו שפנטזי כתבה מזרן הכולל גם מנוע מיד שרה ממש מועיל. אמא שלי חזרה בשנה שעברה הביתה, אחרי אישפוז ארוך עם פצעי לחץ. ולצד הטיפול הארוך המזרן הזה ממש הציל אותה. גם היום כשמצבה השתפר והיא זזה במיטה אני לא מוותרת על המזרן. במיוחד שמדובר בחולה עם סכרת. עוד דבר שעוזר למניעה זה פיזיוטרפיה. גם כשאמא רתוקה למיטה המטפלת ואנחנו הזזנו לה את הגוף, מצד לצד. משכנו את הגוף בשמן זית או שמן רגיל והמסג' מועיל לגוף שלא מתנועע הרבה ונעים להם.

yudika

New member
אנחנו השתמשנו במזרון הזה

תקופה מסויימת אבל הפסקנו לפני שפצע הלחץ החלים מכיוון שהרעש של המנוע הפריע לאבי. אולי היום יש מנועים יותר שקטים . פצע הלחת שהיא די גדול וחכוער נרפאה ע"י טיפול שכוון ע"י אחות פצעי הלחץ של המאוחדת שבאה הביתה כל כמה ימים נתנה פדים משחה והדרכה ! מאוחדת ממש על הכיפק בנושא הזה. בהצלחה.

zs1957

New member
ממליצה על המזרון של יד שרה

היי דרורה, פצעי הלחץ הינו נושא כאוב מאד. כדי למנוע ממליצה לקנות מיד שרה את המזרון החשמלי עם המפוח. זה מצוין. בנוסף יש להפוך את החולה כל שעתיים מצד לצד. לרפד את המקומות של פצעי הלחץ בכריות. למרוח שמן ולעשות את מקום הפצע. אם יש פצע פתוח מדמם יש למרוח במשחת גרנוםפלקס או פלסטר. חשוב מאד לאוורר את מקום הפצע. להוריד חיתול לחצי שעה כדי שהפצע יתיבש ויסגר. אני מצטרפת לחוות דעתן של ענתי ופנטזי1. יום טוב, זהבה שחם

ronnyw

New member
תודה רבה לכל המגיבים !!

החכמתי. אנחנו עדיין נטולי פצעי לחץ, אבל הבנתי מיכם כמה עלי להיזהר ולהישמר על מנת לא להגיע לשם. הנושא יטופל !! ושוב - תודה.

למעלה