מניע חיובי, מניע שלילי

מניע חיובי, מניע שלילי

שלום לכל חברי הפורום ניקח שתי דוגמאות קיצוניות: אנשים פותחים עסקים משני מניעים : האחד הוא : הם הגיעו לרמה כלכלית נאותה, לא חסר להם דבר, והם רוצים להגשים חלום ישן, להגשים את כישוריהם. מהצד השני: אנשים ( למשל מתכנתים, גרפיקאים) אשר לא הצליחו למצוא עבודה בתחומם, או עבודה שתהלום את כישורייהם ותספק להם עניין . יש להם rebound משוק התעסוקה

המשך

האם ´מניע שלילי´ לפתיחת עסק חדש כמו : סיימתי לימודי מדעי המחשב ואיני מוצא תעסוקה הוא מניע נכון? האם עסקים עלולים לשגשג בגלל מניע חיובי, או ליפול בגלל מניע שלילי ( אני מניחה למשל שלו הייתה לי עבודה קבועה בחברת אמדוקס למשל, לא הייתי שוקלת לפתח את הרעיון שלי, אלא נהינת ממנעמי אמדוקס) מה דעתכם?

דעתי

שני המניעים הם רלבנטיים ונכונים. דומה הדבר למניעים החזקים ביותר לכל פעולה: אהבה ופחד. בדיקות אמפיריות הוכיחו שלעיתים רבות אנשים הפועלים מתוך פחד משיגים תוצאות טובות יותר מאנשים הפועלים מאהבה.

zhr18

New member
מדוע זה מניע שלילי

אינני מבין למה את מתכוונת במניע שלילי , עסקים אמיתיים יציבים וריווחיים קמים בדיוק ממניע "שלילי" כפי שהגדרת , המצב מאלץ אותך לפעול בצורה לאט , יעיל וחכם. תבדקי הסטוריות של חברות ענק (מתפרסם ב Ynet) תוכלי לשים לב שרובם קמו דווקא ממניע "שלילי" . תלכי עם מה שאת מרגישה בבטן אשמח לעזור לך ,

למעלה