מניפולציה לא הוגנת? (קצת ארוך..)

noa128

New member
מניפולציה לא הוגנת? (קצת ארוך..)

מעניינת אותי דעתכם. אתמול בערב ראינו אצל דודו טופז את האייטם על הבחור שמעוניין לרדת מהארץ. אני אספר בקיצור, בהנחה שיש כמוני שלא צופים בזוועה מידי שבוע.. - אשתו של הבחור הזה יצרה קשר עם דודו טופז וסיפרה שבעלה רוצה לעבור לארה"ב, כי הוא מיואש, אין לו עבודה, נמאס לו מהמצב במדינה, מהשחיתויות, מהשביתות וכד'. יש לו הזדמנות להתחיל מחדש בארה"ב, והוא כרגע מתארגן לעקור את כולם לשם, לתקופה מוגבלת, אבל לא ידועה. בשבוע שעבר וגם השבוע דודו יצא מעורו כדי לשכנע את הבחור להישאר בארץ. פתח לו מוקד טלפוני לחיפוש עבודה, סידר לו מנוי לקבוצת הכדורגל שהוא אוהב, הביא גלריה שלמה של ידוענים שישכנעו אותו להישאר בארץ - הרב שלו, אריה דרעי, נשיא המדינה, מלא אנשי טלויזיה, ולקינוח הזמין את הצופים להצביע ב SMS בעד או נגד השארותו של הבחור בארץ (בינתיים האיש שלצידי עשה חישוב מהיר שרק האקט הזה של ה 10 דקות SMS מהצופים הכניס רווח של יותר מ 5000 ש"ח לכיסה של חברת הטלפונים, אבל זו זכותם כמובן.. אפילו שזו משכורת שאותי הייתה משכנעת להשאר כאן..) - בקיצור חגיגה שלמה. הבחור עצמו התפתל קשות באי נוחות והיה נבוך מאד מול כל המחוות, אבל היה איתן בדעתו שנמאס לו, שהוא מיואש, שבמדינה כזו הוא לא רוצה לגדל את ילדיו - כשבכל מקום פרוטקציות ושוחד ואנשי ציבור עם חשדות לפלילים וכד'. בסוף הוא נשבר ואמר שהוא מוכן לנסות (בעודו אוחז בעבודה חדשה סגורה עם תנאים טובים - יפה לו). ועכשיו לשאלתי. תגידו, רק לי זה צרם? כל שורת האנשים שהתגייסו לשכנע את הבחור הזה להישאר כאן לא עומדים במקומו, לא נמצאים במצבו - ולי זה נורא הפריע כל מכבש הלחצים הזה "תישאר כאן, כי אם כולם יקחו את הרגליים ויעזבו מי יישאר כאן להלחם שיהיה יותר טוב.." אז נכון שזה הכל בשביל הרייטינג, שטופז עושה את חלקו כי זה מה שהוא יודע לעשות, ושכולם השתתפו ב'משחק' מרצונם, אבל לא יכולתי שלא לחשוב על כך שבמצב המחורבן של היום - אין זכות למי שלא עומד במקומו של המיואש להטיף לו איך לנהוג כדי לשרוד ולהיטיב את חייו. מה דעתכם?

לא ליטה

New member
בלי קשר

לדעתי על עזיבת הארץ מסיבה כזו או אחרת וגם לא לדעתי על טופז (בעעעע), שאין סיכוי שתתפסי אותי צופה אפילו בחמש דקות מהתכנית שלו ואפילו לא למצב המחורבן של היום - אני חושבת שאין לי (וגם לא לאחרים) זכות להטיף לאף אחד איך לנהוג בחייו, אם זה כדי לשרוד, להיטיב או סתם לשנות אותם לפי רצונו. הדבר היחיד שמפתיע אותי זה שאת בכלל מתיחסת במידה כלשהי של רצינות להתגייסות הזו, שברור לי מלכתחילה שמטרתה אך ורק רייטינג, לא רק מצד טופז אלא גם מצד כל אחד ממפעילי הלחצים, שכל אחד מהם בדרכו מרוויח משהו מהפרסום והחשיפה ולאף אחד מהם לא באמת אכפת, לא אם הבחור ישאר או יעזוב ולא מי ישאר כאן כדי להלחם שיהיה יותר טוב (מותר גם לי להיות קצת צינית לפעמים, לא? או אולי סתם מציאותית). בקיצור - לא, לא צורם. בעיקר כי אני מסרבת להקשיב להם, אבל גם כי אין לי שום ציפיה למשהו אחר מ"ידוענים" כאלה ואחרים. איכס.

noa128

New member
ריחמתי עליו. אשכרה

איך הוא התפתל שם המסכן..נכון שאת מי שצריך לחנוק זה את אשתו שהכניסה אותו לסיטואציה הזו ללא ידיעתו - והם, עזבי, הם גוזרים את הקופון שלהם ולמחשבה אם הם כן או לא מתכוונים ואם אכפת להם באמת שלא הקדשתי מחשבה (אדיר מילר גייס את דוגמת אבא שלו ניצול טרייזינשטאט שבא לכאן, מדינת היהודים - לטובת הטיעון, אם לא היינו בהמתנה לדרמה פרנקו וספקטור זה היה באמת הרגע שהייתי מעבירה תחנה..)

לא ליטה

New member
לא לחנוק כל כך מהר

התפתל התפתל, אבל התייצב באולפן, לא? הרי ברור לך שמי שלא רוצה לשתף פעולה פשוט נשאר בבית. אותי לא היו מצליחים לגרור לאולפן טלוויזיה, גם אם איזשהו בנזוג היה מעלה בדעתו להתקשר לשם (שלא לדבר על זה שמבחינתי עצם הפניה מהווה עילה לפתיחת תיק גרושין או לפחות החלפת מנעולים בבית). אבל את אומרת שהוא יצא משם עם עבודה? אז כבר טוב. או שכל סיפור ה"אין עתיד בארץ ואני חייב לעזוב כי רק שם יש סיכוי" הוא רק כיסוי לנטיה הדי נפוצה לרצות לעזוב אבל לא לקחת אחריות על הרצון הזה (זה עובד גם בגרושין, לא רק בירידה מהארץ).

noa128

New member
לא יודעת. אותי הוא שכנע (הבחור)

שהוא היה רציני עם זה. אולי כי מאד הזדהיתי איתו ועם המצוקה המתמשכת... ובקשר לאולפן. הוא הגיע רק אחרי שהדודו התייצב אצלו בהזמנת אשתו (עם צוות צילום כמובן..) ובילה איתו יום שלם.. אקט חודרני משהו... אבל את יודעת מה? הוא יצא מהעניין עם עבודה, ואני מניחה שזה כבר נחשב "נסיבות מקלות" מבחינת הכעס על אשתו..

לא ליטה

New member
פולשני מאוד, גם לדעתי

אבל זו בדיוק טענתי - נניח (הנחה פרועה) שמחר בבוקר מצלצל פעמון הדלת וכשאני פותחת אותה עומד בחוץ צוות צילום ואומר לי "בוקר טוב, אנחנו כאן כדי ללוות אותך במשך היום, לפי הזמנת בנזוגך". הרי לא היו עוברות עשר שניות לפני שהדלת היתה נטרקת בפרצופם והדבר היחיד שהם היו יכולים לשדר זה תמונה של דלת סגורה עם קולות של צעקות שעולים מאחוריה בזמן שאני מכלה את זעמי המוצדק באדיוט שהעז לעשות לי דבר כזה. כך שאם הוא איפשר להם לבלות איתו את היום, כנראה שכעס גדול על אישתו אין לו, כי זה כנראה היה בסדר מבחינתו. ודרך אגב, אני מקבלת את אמיתותה של המצוקה, רק לא בטוחה שבמקום אחר מחכה משהו יותר טוב. אבל כמו שכבר אמרתי - אין לי שום רצון להכתיב למישהו איפה לחיות ואיך וגם לא נראה לי שיש לי שמץ של מושג מה עדיף.

noa128

New member
אם מחר היו מציעים לי עבודה

בארצות הברית, בשכר שמאפשר שם קיום טוב של המשפחה, ואם לא הייתי במקום שהחבר'ה שלי כבר מצולקים ממעברים - אלא זו הפעם הראשונה שיש אפשרות לזוז למקום אחר לטובת רמת החיים ותחושת בטחון אישי טובה יותר למשפחה.. - לא הייתי מהססת. אם הייתי אני שומעת אותי לפני שנתיים הייתי אומרת לך שאני מתחזה אליי. הבנאדם הכי ישראלי ופטריוטי בעולם. היום? לא הייתי חושבת פעמיים. מה גם שאף אחד לא מחייב אותי להישאר שם לעולם - רק מספיק כדי לחיות טוב כמה שנים ואולי לשים משהו בצד לטובת עתיד כלכלי טוב יותר לילדים כאן.

לא ליטה

New member
אם...

תגידי, האיש ההוא, מהתוכנית - מישהו כבר הציע לו "עבודה בשכר שמאפשר שם קיום טוב של המשפחה" או שהוא מדבר על מעבר כדי להתחיל לחפש שם אחרי שכבר התייאש מלחפש כאן? (גם זה לגיטימי, אבל פחות ברורה לי הכדאיות של הצעד).

noa128

New member
אם הבנתי נכון - הבחור חשמלאי

במקצועו, ואמר שקשר קשרי עבודה שם (אין לי מושג עם מי - אולי עם ישראלים שחיים שם). מה שאני אומרת - זה שללכת לחפש את עצמך שם, בלי רישיון עבודה וכשבטחון המשפחה שלך לא מובטח - זו באמת שטות. אבל אם הייתה לי אלטרנטיבה על המציאות הנוכחית - השיקול של "כאן נולדתי כאן נולדו לי ילדיי.." - היום כבר לא משחק אצלי, וכנראה שגם לא אצלו.

הבחור הזה

נראה לי נבוך בעליל מכל ההמולה שהתרחשה סביבו.מדובר,לפי עדויות של חברים ומכרים, באיש הגון שפשוט "אוכל אותה" כל הזמן ופשוט נשבר לו ה..., שניסה בכל כוחו למצוא עבודה שתעזור לו להתפרנס בכבוד. במהלך התוכנית התקבלו כ-180 פניות טלפוניות עם הצעות עבודה, מתוכן כ-80 אומתו כנכונות ואמינות.האבסורד הוא שלו אותן 80 הצעות עבודה היו מתפרסמות בעתון עוד קודם לכן, אולי הוא לא היה מגיע בכלל לגיחוך הזה של התוכנית. פרדוכס.

צלליתה

New member
לכל אחד יש מחיר

יש אצלנו בבית משחק ליד הטלויזיה, בדיוק בסיטואציות כמו זו שתארת. במקרה הזה היינו שואלות: מה היית צריכה שיבטיחו לך כדי שתופיעי בתוכנית? אני אישית מקיאה מטופז, אבל אם היו מבטיחים לי עבודה טובה ששכרה בצידה, יש לי הרגשה שהייתי מוכנה להשתתף בקרנבל. כולנו יודעים היטב שהעבודות מצויות אי שם, אבל נמסרות רק לבת דודתו של החשב. מכיון שעד כה לא הצלחתי למצוא פרוטקציה שתועיל לי, לא הייתי מבטלת את דודו כפרוטקציה. גם אני חושבת שפרנקו וספקטור זו דרמה משובחת. בכלל בשנים האחרונות, לצד גועל נפש (ראה דודו טופז) נעשים כאן גם דברים טובים.

למעלה