מניפולצית העורכים - דיון שהתחיל פה

מניפולצית העורכים - דיון שהתחיל פה

מקודם אבל מכיוון שהוא היה בעל אופן ספויילריסטי, לא נטלתי בו חלק. בכל אופן, נשאלת השאלה עד כמה משפיעות מניפולציות העורכים על התוכנית? ג´רי מהשרדות 2 ולינדזי מ3 טוענות שנעשה להן עוול בדרך שבה הן הוצגו כביצ´ית (ג´רי) ובכיינית (לינדזי) ושערכו רק את הקטעים ה"רעים" שלהם. אגב, בתגובה טען יוצר התוכנית מארק בורנט ש"לפעמים יש דברים שנראים אחרת בעריכה ואנשים שיוצאים אחרת טלויזונית גם בשל העובדה שהלחץ משנה את אופיים ואולי גם בגלל עריכה. לגבי לינדזי - היא בכיינית ויללנית גם במציאות". בכל אופן, העריכה בהשרדות 2 הסתירה את הברית של טינה וקולבי, ויש הטוענים שהפכה את קולבי ל"נחמד יותר" ושבמציאות הוא היה חמום מוח וגס רוח. ובאופן מגמתי בהשרדות 3 ניתן לראות שהם ממצבים את אית´ן בתור הsweetheart של התוכנית (בדומה לאליזבת´). בל נשכח שהם גם ערכו מתוך השרדות 2 קטע שבו אחד המשתתפים מתוודה שהוא הומו (לא יודעים מי עד היום) כדי שלא לעצבן את הצופים (הם פחדו שהצופים יחשבו שהנה-עוד-הומו-הולך-לזכות). אגב, הם טוענים שתהליך העבודה על פרק לא מאפשר להם מניפולציות (בורנט יושב באזור ועורך כל 3 ימים פרק באופן שהוא פחות או יותר "לייב" בדומה למה שנקרא PRINT בעולם הסרטים) ושהעריכה אחרי העריכה הראשונית היא מועטת. השאלה היא כמובן, עד כמה העריכה משפיעה על הסדרה או על התפיסה שלנו את הסדרה?

shira245

New member
מאוד...

מכיוון שמראים לך 50 דקות מאיזה 5 ימים בערך(נראה לי לא בטוחה!) אתה לא יכול לדעת באמת מה קורה... לדעתי גם הם עורכים בכוונה שלכל דמות יהיה מין מאפיין שכזה והדוגמא הכי טובה זאת ג´רי-לא הראו לדעתי שום קטע טוב עליה!! לעומת זאת אליזבת הוצגה כאל אמריקן גירל.. בלונדינית חמודה,והקשר שהיה לי עם הזקן הזה(שכחתי את שמו) שהם היו חברים נורא טובים..וחוץ מן איזה קטע שהיא ניסתה לסדר לה ברית היא פשוט כזאת מושלמת..גם אמבר הייתה כזאת.. אבל אותה לא אהבתי.. גם אית´ן כזה מציגים אותו כזה חמוד נחמד עוזר לכולם לא נקמן יהודי טוב..למרות שתכל´ס הוא לא יותר טוב מלקס.. וההומו בהישרדות 2 היה ג´ף!! ואם הוא לא הומו אל תקראו לי שירה!!

canimal

New member
קחו את לקס כדוגמא

הוא היה אחד מחביבי הצופים עד שהחליטו להפוך אותו למטורף אגואיסטי. עלינו לשאול: מיהוא הלקס האמיתי. האם עד 2 הפרקים האחרונים הסתירו את אופיו האמיתי של לקס, או שהוא חושף מאפיינים של התייבשות ותסכול שגם אחרים מראים אבל לא מראים לנו. למשל - לא היה לנו שמץ של מושג על קלרנס וצבעי המלחמה שלו עד שהראו לנו. אם היינו יודעים קודם בטח לא היינו מצטערים כל כך שהוא עזב (אני אומרת אנחנו כהרגל לא חייבים לקחת את זה מילולית) וקים הגדולה? אולי יש לה טופי פשוט לא טורחים להראות לנו אותו. מי יודע..

shirakl

New member
אני חושבת שאתם צודקים

באמת יש לעריכה השפעה על הדעה של הצופים לגבי הדמויות, שכן אנחנו לא נמצאים שם באמת, והדרך היחידה שלנו לדעת מה קורה היא מה שמראים לנו בפרק. בכל מקרה - זה לא ממש משנה, כי מי שקובע מה יקרה בסדרה הם המשתתפים עצמם, לפי החוויות האמיתיות והמצבים האמיתיים, ולא הצופים!

shira245

New member
נכון..

אבל לקס זה דוגמא מעולה הוא היה הפייבוריט שלי עד המקרה עם קלי ומאז עושים אותו אגו מניאק. למרות שאיתן קים וטום לא יותר טובים!! כי הם הצביעו איתו למרות שהם לא ידעו ב100% ולפני זה הוא היה נורא נחמד,עם השמירה, ושהוא וטום היו ביחד.. גם עכשיו הוא נחמד לטריסה הוא נחמד ולשאר ושהם נסעו לכפר האפריקאי..אז אולי הם בכוונה מדגישים את הצד הרע שלו... אי אפשר לדעת..

Boran

New member
אם מישהו נחמד...

אז הוא פשוט נחמד ושומדבר שהעורכים עושים לא יכול לשנות את זה. אם אתם כל-כך מתעקשים ניקח לדוגמה את לקס ימח שמו (אגב... יש לו שם משפחה גרמני. חושבים שזה אומר משו?) אם הוא היה נחמד בתחילת הסדרה... נגיד הציטוט הנחמד מאוד שלו מהפרק הראשון, "אם לא מרתיחים ת´מים חוטפים דיזנטריה, שגורם לך להקיא בלי סוף ולחרבן את המעיים שלך החוצה"
לקס אמר את זה. או נגיד שבהתחלה הוא היה נחמד לכולם. הוא באמת היה נחמד לכולם ושום דרך עריכה לא תוכל לשנות את זה, מה שראינו זה מה שהוא עשה. אותו דבר בקשר לקטע שהוא ´השתנה´. לא יכולים להראות לנו דברים שהוא לא עשה. אז ככה שפשוט בלתי אפשרית עריכה מגמתית.

shira245

New member
לא כל כך מסכימה..

בקשר ללקס פתאום הוא נהייה נורא מגעיל ודפוק ונקמן זה די מוזר לא?? למרות שהוא באמת די דפוק עדיין היה לו קטעים נורא נחמדים.. גם עכשיו שהוא היה עם טריסה בתחרות זוגות. בכל אופן,מראים לך רק 50 מכמה ימים אתה פשוט לא יכול לדעת מה קורה באמת... ולדעתי העורכים נותנים לכל דמות אופי.. איתן חמוד ומתחשב קים משעממת לקס מגעיל טום כזה אהבל טיפש קים מותק בכל עונה הם עושים את זה.. נ.ב-קצת לא קשור- Luthien אחלה שיר!! (ואחלה להקה)

למעלה