מניקה חדשה

מאיוק123

New member
מניקה חדשה

ילדתי לפני 4 ימים ובינתיים אנחנו מתקשים בהנקה, אז כרגע אני שואבת ונותנת לו את החלב שלי מבקבוק אני סובלת מגודש בשדיים בגלל שבהתחלה נתתי לו סימילק והצטבר לי חלב כרגע, בזכות השאיבה הגודש קצת ירד, אבל בבית שחי ימין יצאה לי בלוטה. האם זאת תחילתה של דלקת בשד? האם מומלץ ללכת לרופא, ואם כן, האם אפשר להמשיך לתת חלב אם עלי לקחת תרופה או כדורים כלשהם? תודה מראש על העזרה

מזל טוב!

לשאוב זה פתרון נהדר כאשר יש קשיים ראשוניים בהנקה. יש לכם את כל הזמן שבעולם ללמוד לינוק בכיף, כל עוד שאת שואבת. בינתיים אפשר לתת זמן איכות על אימא, עם חיבוק של עור לעור. מומלץ לשאוב במשאיבה חשמלית טובה, ברמת בית-חולים. אם איזה משאיבה את שואבת? כאשר יש גודש, זה מראה על חוסר איזון ביצירת החלב. זה יעבור בימים בודדים. מידע על טיפול בגודש נמצא גם באתר של לה לצ'ה הרשום למטה. הטיפול בגודש הוא הוצאת כמה שיותר חלב (על-ידי הנקות ו/או שאיבות מרובות), וקומפרסים קרים ו/או עלי כרוב. הבלוטה בבית השחי יכולה להיות בלוטת חלב. לעיתים יש ריקמת שד בבית השחי, ובו בלוטת חלב שלא מחוברת לפיטמה, והחלב שם פשוט מתיבש לאחר תקופה קצרה. אפשר להניח עליו קומפרסים קרים ו/או עלי כרוב. אם יהיה לך חום או תחושת שפעת, מומלץ לגשת לרופא. כאשר אישה מניקה, מטפלים בה עם אנטיביוטיקה המותרת בהנקה. התרופה נגד כאבים המומלצת על-ידי הרופאים הוא איבופרופן, שזה נורופן וכדומה. תרגישי טוב! אורית מדריכת לה לציה

למעלה