מניתוח כל המודלים: התסריט הראלי הבא

יריב71

New member
מניתוח כל המודלים: התסריט הראלי הבא

הלילה מעונן חלקית גבוהה ובינונית. רוחות צפ´ מזרחיות, קריר. מחר במהלך היום הרוחות ישתנו לצפון מערביות-מערביות ותכנס עננות נמוכה (לא אובך, לא בטיח). ביום שלישי בלילה העננות הנמוכה תתעבה וירדו גשמים מקומיים, בחוף- בעיקר ביום רביעי בבוקר, בהרים- בצהרים-אחה"צ. ביום רביעי בלילה-חמישי בוקר עדיין סיכוי לגשמים מקומיים. במהלך יום חמישי יעשה מעונן חלקית. בסוף השבוע- מעונן-חלקית עד נאה עם עליה קלה בטמפ´.

niv ron

New member
זה נדיר שנותנים תחזית פסימית מהשמ"ט

בכל מקרה לדעתי אתה טועה

יריב71

New member
השמ"ט לא פסימיים, סתם סהרוריים.

זכותך לחשוב שאני טועה. מה התחזית שלך.

בועז ד

New member
אובך הצפוי-מודל יווני קובץ ב-שים לב

ליריב שלום: הפעם המפות הם ל-42-48 שעות ועדיין ניראה כמויות אבק גדולות באזורינו בועז

יריב71

New member
פחות אובך מהסט של אתמול:

בכל מקרה, המפות נחמדות- אני לא בטוח שמזג האויר "עובד" בשבילם.

benshap2

New member
כרגיל...

כל הזמן זה נדחה ונעלם... מאמצע לסוף השבוע,ואז-כלום! גם לגבי שבוע הבא אתם יכולים לשכוח מזה... המלקוש היה ב12 לפבואר....

idansof

New member
יריב, הסתכל על המפות!

כדי שיהיו רוחות צפון מזרחיות הלילה השקע השרבי צריך להיות דרומית מזרחית לנו. עד מחר בשעות הצהריים המוקדמות השקע ישאר דרומית מערבית לנו, עם אפיק לקפריסין. הרוחות דרומיות עד דרומיות מזרחיות.

יריב71

New member
לא מדוייק, כששקע שרבי עובר מדרום..

והחזית החמה מדרום לישראל. הרוחות הם בדרך-כלל בעלות רכיב מזרחי. שים-לב שהרוח סובבת סביב השקע, אבל גם מתכנסת אליו. לכן, כשהשקע מדרום (במזרח מצרים) הרוח נושבת פחות או יותר למרכזו (רוח צפ´-מזרחית) צריך גם לקחת בחשבון את הבריזה הלילית שכיוונה מזרחי. בסך הכל הלילה הרוחות יהיו צפ´-מזרחיות 15-20 קמ"ש.

idansof

New member
בעיקרון אתה צודק

כאשר יש רמה חזקה יחסית מעל טורקיה ואז המערכת מקבלת רכיבי מערב מזרח. אלא שבמקרה הזה לשקע השרבי שלוחה ואף שקע קטן שמלווים אותו מצפון בים התיכון, והמערכת מאופיינית ברכיבי צפון דרום. על כל מקרה, אם תצדק, אוריד בפניך יותר מכובע אחד.

בימים ד-ה הגשמים יהיו לפרקים...../images/Emo88.gif

גשם מקומי מוגדר בפריסה קטנה ולא בכול המקומות הגשמים שירדו בימים ד-ה יהיו בתפרוסת מלאה בצפון ובמרכז ויתנו כמויות יפות כלומר לא !! גשם מקומי אלה גשמים לפרקים ולעיתים יהיו חזקים וממושכים.

gadi116

New member
יריב:

אני חושב שאתה טועה, לדעתי השיא דוקא יהיה ביום וחמישי , שים לב ל-MRF ליום חמישי בצהריים...

למעלה