מנכ"ל טבע לשעבר ינהל חברה שמפתחת תרופה לאוטיזם

rainbow i

New member
לא בדיוק יודעים מה גורם לאוטיזם, אבל היי

מה זה משנה, בעצם?
גם לא יודעים בדיוק מה זה מערכת החיסון, וזה לא הפריע לאיש "לתקן" אותה.
מה שבאמת מדאיג מאוד הוא שיש הרבה סיבות שמובילות תינוקות ופעוטות לאוטיזם - בעיקר סיבות סביבתיות - אך לא רק. המפתח היה אמור להיות במניעה.

לפעמים זה באמת לא משנה.

גם אם לא יודעים מה גורם אבל יודעים איך הוא גורם, אפשר לטפל בזה. הדברים מוסברים בכתבה (אבל שוב, קל יותר לזלזל ולבטל מלהתייחס עניינית, אני רואה שזו הגישה הקבועה שלך).

פולספגן

New member
כשאין לך את הידע של "מה הסיבה", הטיפול הוא הרבה פחות טוב -

בכדי לטפל, אתה צריך לעקור את הבעיה מהשורש.

נכון. אבל גם טיפול פחות טוב עדיף על אין טיפול בכלל

אם עדיין לא יודעים מה הסיבה או שהיא מורכבת מדי כדי לטפל בה ישירות (אם כי לא תמיד זה אפשרי גם אחרי שיודעים) אבל יודעים איך היא גורמת לאוטיזם ובמנגנון הזה כן אפשר לנסות לטפל, בזה מטפלים. עושים את מה שאפשר.

rainbow i

New member
נראה שלא נחת מספיק, אולי תיקח לך עוד חצי שנה

ותתאושש? ככה תוכל להשלים לשנתיים ותחסוך לעצמך וויכוח עם פולספגן.
"יודעים איך גורם"? זה חדש!
אתה רואה בשאיפה לרפואה מונעת זלזול? גם זה חדש!
חבל. יכולת לנצל את הזמן כדי לטפל ב"גישה" הקבועה שלך.

תנוחי

אני לא יודע אם נחת או לא, אבל אני רואה שמצאת כוחות "להסתער" עליי בהתקפות אישיות... אפשר להתמקד בעיקר?
&nbsp
לגבי ה"איך", אני מתכוון לאיך שזה בא לידי ביטוי. למשל אם יודעים להבין שבעיה תקשורתית שאוטיזם יוצר נגרמת (בין היתר) בגלל תקשורת לקויה בין תאים במוח, זה משהו שאפשר לטפל בו.
&nbsp
אני לא מומחה לנושא, המומחה מרואיין בכתבה. אני לא יודע לספק לך תשובות, אבל אני מבין את הרעיון הכללי שלפיו מנסים לפתח תרופות. את שאלת (להזכירך) מה זה משנה, ואני מנסה להסביר למה זה משנה. לפעמים לא יודעים הכל אבל יודעים חלק וגם החלק הזה עוזר כדי לעכב או לשפר את המצב.

rainbow i

New member
לא שאלתי אותך, אבל תרגיש חופשי להמשיך:)

גם לפני "שנתיים" כמו גם היום - אשמח לכל דיון ענייני ומכבד.
צר לי אם חשת שאני מסתערת עליך בהתקפות אישיות. אני מתנצלת, וכמובן לא מכירה אותך באופן אישי - לכן...

אכן, לא שאלת אותי, העלית שאלה רטורית עוקצנית לא רלוונטית

ולכך התייחסתי והבהרתי מה זה משנה.
תרגישי חופשי להמשיך בזלזול ובעוקצנות אם נראה לך שזה מרשים מישהו.

למעלה